Familieforøkelse 4

duekyllingerduefjortiserNå har duebebisene blitt duefjortiser, hvilket betyr at de har blitt mer masete og pleier å stjele øl fra kjøleskapet. For øvrig er de enda styggere nå enn før, og det skal som kjent godt gjøres. Her har vi et par blinkskudd, begge kan selvsagt klikkes på for større versjon (det anbefales egentlig ikke, for i tillegg til å være stygge sover de i duemøkk. Det er litt ekkelt).

Til venstre ser vi dem ca to uker gamle, til høyre har de rukket å bli enda en uke eldre. Da jeg var ute og tittet på dem tidligere i dag hadde den ene begynt å røyke, mens den andre allerede har begynt å synge russesanger. Det er chikkelacke for alle penga, og jeg gleder meg til å bli kvitt dem. Snodig at man ikke utvikler mer faderlige følelser for disse små krekene jeg har fulgt med på siden fødselen – jeg kan bare håpe ting vil endre seg om jeg en gang i fremtiden blir pappa til menneskebebiser. Selvfølgelig vil jeg til tider hate dem også, men så blir jeg gammel og ufør, og da blir det fint å ha barn som kan kjøre meg rundt i butikker på tirsdager slik at jeg kan få brukt minstepensjonen min på kneipp og gulost. Ah, det skal bli gode dager.

Er det noe disse ukene har lært meg, så er det at fugler flest ikke får søte barn, slik som nesten alle andre dyr. Dette lærer barn egentlig ganske tidlig, i eventyret om myrsnipa og jegeren, men praksis veier alltid tyngre enn teori. Dessuten er det mange som forteller eventyret feil, for med den kunnskapen jeg nå har opparbeidet meg kan jeg aldri tro at historien liksom skal handle om at enhver mor med stygge barn elsker dem uansett. Det gjelder nok bare fugler, siden de har innsett at barna deres uansett ser jævlige ut. Menneskebabyer er ofte stygge, men de kan man i det minste få litt barnetrygd for. Fugler lever et tøft liv.

bird babies

Til venstre: Fuglebebiser av den søte sorten (sjelden). Til høyre: Duejækler (helt vanlig).

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Det er tydelig at fuglepubertet er som menneskepubertet på andre områder også; kroppsdeler vokser i utakt. De dueungdommene har jo monsternebb!

De var søtere når de var i egget…

De gule var søte da:D

Britt: Absolutt. Nebbene er det desidert ekleste ved dem også, i en periode så de ut som geléklumper.

Elisabeth: Bifalles.

Rutha: Ja, undulatbebiser ække dumme.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.