Iversen tipper Tippeligaen

Det er dagen før dagen, og alle andre har presentert sine tabelltips for lenge siden. Her på Iversen Revisited derimot, driver man ikke med hastverksarbeid for å komme alle andre i forkjøpet – jeg nøyer meg med å bli ferdig før fløyta går for første kamp, andre påskedag. Uten noe videre snikksnakk, her er mitt tabellforslag:

tippeligaen

1. Rosenborg
Det blir merkelig med et RBK uten Ørjan Berg, men det er jo ikke akkurat de verste erstatterne man har fått på plass. Marek Sapara synes å være et godt kjøp (skulle bare mangle), og Didier Konan kan fort bli en hit. Kongen av tversoverpasninger (Solli) er byttet ut med en friskus fra Elfenbenskysten (Traoré), noe som bare kan være positivt. Svenske Stoor er yngre enn Ståle Stensaas, men det gjenstår å se om han er noe bedre (sammenligning mest pga en borte og en inn, som det påpekes i kommentarene spiller de to på hver sin back). RBK har kvittet seg med dødkjøtt og handlet spillere som har imponert i vinter, og dette blir seriegull. Jeg liker det ikke, men man er da realist.

2. Lillestrøm
Joa, Mifsud og han sloveneren er bortevekk – men hvor viktige var de? Mifsud er ikke store tapet (på den ene og den andre måten), og Simen Brenne kan fort klare å fylle Robert Korens sko sånn halvveis. Jeg tror Nordlie gjør som han pleier, får suksess fra starten av og fyken om en sesong eller to. Inntil videre holder det nok til seriesølv, noe som også vil smerte et VIF-hjerte. Karim Essediri kan fort få orden på sysakene, og med ham i form på kanten får Sundgot nok av innlegg på pannebrasken.

3. Viking
Åååh, tre plasser uten noe Vålerenga… Det svir. Likevel, jeg tror Viking drar hjem bronsemedaljene. Ijeh er god for en bråte med mål (Sigurdson er best på juling), Pimpong har både morsomt navn og ferdigheter i toppklassen mens jeg tror forsvaret er nøkkelen til suksess. Slår Steenslid til i første sesong er mye gjort, og Ross er en tilvekst på høyrebacken. Til sommeren kommer Thomas Myhre tilbake til Stavanger også, og selv om han har lira av seg to møkkakamper på rad nå tror jeg vi alle kan være enige om at det er en forsterkning.

4. Vålerenga
Fjerdeplassen. Greit nok. Det er vel ikke alle som vil gå med på at dette er et tips med kaldt vann i årene en gang, selv om vi ynder å mene at VIF er ett topplag. Flo er vekk, ikke store tapet. Hovi er vekk, og tatt høstsesongen hans i betraktning er det et stort tap. Førsund og Horn er tilbake fra lån, men sannsynligvis er det Wæhler og Johnsen som vil styre forsvaret på Ullevaal i år de fire kampene de ikke er skadet. VIF er avhengige av at unggutta fortsetter fremgangen, at Rune Lange kommer seg i form og at Sebastian Mila fortsetter som han har startet. Med litt aktivitet i sommervinduet er det lov å håpe på medalje.

5. Brann
Det ble ikke noe gull i Bergen i fjor heller, selv om man feiret det seks kamper før serieslutt. I år blir det enda mer traurig, men sesongen reddes av at Mjelde får sparken. Brann har nok en ellevilt bra stall siden de kan sende spillere som UD vurderer som «viktige for driften» til Løv-Ham på lån, men det spiller ingen rolle. Brann er Brann.

6. Tromsø
Dette blir vel den første småkontroversielle plasseringen på årets tabelltips, og jeg innrømmer at TIL er et dristig forslag til sjetteplassen. Det er Douglas Sequeira som rett og slett bare høres fabelaktig ut i mitt hode, og jeg tror sør-amerikaneren vil gjøre underverker på Tromsøs midtbane. Patrice Bernier forsvinner sannsynligvis i sommerpausen, og Roar Christensen er borte. Eks-Glimter Tom Høgli får en fin sesong, særlig i spann med Sequeira etter sommerpausen. Det er for øvrig heller ikke noe stort minus med Rushfeldt og Årst på topp, det blir jo litt mål av en sånn kombinasjon.

7. FC Lyn Oslo
Skiklubben har for all del et spennende lag på gang, spesielt for de som har sansen for gamle helter og nittenåringer som snakker med -en-endelser. Øyvind Gram viste gode takter før han reiste til Køben, og Ståle Stensaas er fremdeles en habil venstreback. Dahl og Lustü borte er store minus, også Theorin vil bli savnet. Sommerpausen blir spennende i Lyn, kommer Edu til å bli hos Henning?

8. Stabæk
Kjedelige Stabæk. Ja, ærlig talt, du hadde vel ikke lest om jeg skrev noe her uansett?

9. Strømsgodset
Å ha Godset tilbake i Tippeligaen er bra. Det er sånn det skal være, liksom. Vi trenger lag med rare navn og hårete drømmer. Lur trener i Fagermo og gjennomtenkte kjøp av Bergdølmo, Ohr (selv om han alltid rykker ned), Aas og (ok, lån da) Espen Johnsen. Med litt flaks kan det til og med gå ganske bra i Drammen, det hadde ikke vært meg i mot om de passerte Smart Club og De Blaa på tabellen. En god start er essensiell, men ærlig talt: Det gjelder vel alle lag? Jeg ville bare ha med litt flere floskler, det slår alltid an.

10. Start
IK Start har også store drømmer. Fin stadion har dem også, pluss brasser og spennende guttunger fra nærmiljøet som er ventet å ta steget opp i år. Lille-Hæstad og endamindre-Hæstad sikter begge seg inn i start-elleveren, men Morten gir sikkert opp halvveis og drar tilbake til Haugesund på enda ett lån. Bruno flopper stort, og Ygors ballferdigheter mistenker jeg at vil overskygges av skuffelsen over å ha kommet til en klubb som sannsynligvis har lovt mer enn den kan holde. Men stadion er jo fin, som sagt.

11. Sandefjord
De klarer seg en sesong til. Nornes er en garva forsvarer og det blir sikkert ok å få tilbake Olav Tuelo fra lån. Et stort minus er selvsagt latterkrampa man må gjennom hver gang speaker annonserer lagoppstillinger på (fnis) Komplett.no Arena. Kristoffersen, Førsund og TObiasen er vekk – hvordan Thodesen løser forsvarsfloka blir spennende.

12. Aalesund
Dette tipset er basert på en forventet spissmangel. Dedé virker ikke særlig lysten på å spille fotball for tiden, og ting kan tyde på at sesongen går i vasken. Solgt i sommerpausen? Sannsynligvis med tap, i så fall. Flott arena (ok, minus kunstgresset), alltid engasjert publikum og Joakim Austnes er faktorer som drar opp totalinntrykket. Klubben har klart å erstatte alt som har falt fra med bedre spillere, kanskje med unntak av Dedé. Kommer brasilianeren tilbake kan det fort bli litt hyggeligere å være fra Ålesund i år.

13. Fredrikstad
…men å være fra Fredrikstad vil fortsette å være kjipt. Knut Torbjørn Eggen er erstattet av en pløsen svenske, og man har planer om å sette sin lit til halvdøde Raymond Kvisvik, to afrikanske unggutter og talentet Tarik Elyonousi. Det holder ikke, vet dere. Takk og farvel.

14. Odd
I år skal det endelig skje. I fjor fikk jeg mye pes av ODD-juntaen (hva er dealen med alle disse odd-bloggerne?) for å tippe dem nord og ned, og bare en god høstsesong reddet verdens kjedeligste fotballag fra Adecco-ligaen. I år mister Odd sin beste spiller i sommerpausen, og har forsterket med en tsjekkisk spiss som sannsynligvis ikke slår til. Sven Fredrik Stray og Petter Bruer Hansen høres heller ikke sørlig skumle ut, gjør de vel? Nei. Det blir like kjedelig fotball på Skagerak som det var på Falkum, og Odd Grenland rykker ned. Ned, ned, ned! Ahahahha!

Årets toppscorer: Peter Ijeh (Viking).
Første trener ut døra: Mons Ivar Mjelde (Brann).
Årets gjennombrudd: Jan Gunnar Solli (Brann (ærlig talt, folkens, nå man han vel snart få en ok sesong?)).

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Gjeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssp!

Gunnar: hold deg for munnen i det minste!

Odd klarer seg i år også, tilsynelatende til manges frustrasjon. Ellers er du inne på mye fornuftig her.

Mitt tips:

1. Rosenborg
2. Lillestrøm
3. Vålerenga
4. Viking
5. Brann
6. Stabæk
7. Start
8. Strømsgodset
9. Lyn
10. Odd Grenland
11. Tromsø
12. Sandefjord
13. Fredrikstad
14. Aalesund

Veldig bra, egentlig. Men jeg tror komboen trauste tamme siddiser og rabiate Nordlie krasjer.

Og jeg vet ikke hva det siste der jeg skrev har med noe som helst å gjøre. Legger meg nedpå litt.

Og her er tabellen:

1. Rosenborg
Trolig tidenes spillerstall. Eller, tidenes TO beste første-ellevere (rart ord).

2. Lillestrøm
3. Vålerenga
4. Lyn
5. Viking

Her blir det tett.

6. Strømsgodset
7. Brann
8. Stabæk
9. Odd Grenland
10. Start

Den uinteressante delen.

11. Tromsø
12. Sandefjord
13. Fredrikstad
14. Aalesund

Det blir to av disse.

Og bare for å påpeke et par ting:

1: Maurice Ross (Viking) blir en forsterkning ja, men på _høyreback_, ikke venstre som du skrev.

2: Hvorfor sammenligner du Stensaas med Stoor, all den tid de spiller på motsatt side (Stoor også høyreback, som overnevnte Ross).

3: Men en ting har du rett i. Douglas Sequeira blir STOR på TIL’s midtbane, og laget overrasker alle. Savnet dog rosende ord om Stephen Ademolu i tillegg :)

Ole: Ross og Stoor er høyrebacker, ja. Skal rette opp den der, dette gikk litt fort. Sequeira har jeg troa på, Ademolu… not so much. Det er bra med litt kvalitetssikring, Hanssen! :D

Gunnar: Tøysebukken.

Fred: Jeg er så lei av Odd at jeg nesten ikke klarer å sette ord på det. Det hjelper forsåvidt litt med trenerturbulens.

Jacob: Har du drukket? :)

Yo! Odderane gjør som vanlig alle tips til skamme og gjør en halv bra sesong i år også. Det holder til fornyet kontrakt. Om Sirup-Svindel forsvinner til sommeren så blir det bare deilig, og Pelle Nilsson blir sikkert ikke solgt han heller. Med Hallvar Bart som sportsdirektør blir det raka vegen rett i toppen, bare man kan bli kvitt Sandstø/Larsen.

Ikke akkurat nå. Jeg er bare litt treg – jeg fikk jo rett? Han ble jo ikke lenge i Viking? Uff.

Godset så høyt oppe? Bergdølmo er snart 50 i kroppen og Espen Johnsen lekker som en sild. Resten av stallen er ganske middelmådig. Jeg kan ikke se annet enn kjemping mot nedrykk, men det er hyggelig at så mange ser de så høyt oppe :-)

Heia Stabæk. Med eliteseriens mest ydmyke spiss. Og de skårer i bøtter og spann. Men det er klart, hvis man liker 0-0-kamper…

Yeah, go Stabæk!
Men artig at dere tipper Strømsgodset så høyt oppe, hadde jeg egentlig ikke ventet.

jeg er nesten påfallende enig med deg, ivers.

det eneste måtte være at jeg ikke er sikker på at fredrikstad skal ned. jeg så den siste treningskampen deres, 1-1 mot rosenborg, og de var slett ikke verst. mye utlendinger på laget.

også spent på de to argentinerne til Lyn. kan bli et godt lag med dem og edu og kompisen.

odd skal ned, hjorthen. face the music.

litt utrygge på rosenborg, det var en deprimerende svak rekke kamper fra serieslutt og til februar. de tre siste årene var vi egentlig bare gode i en kort periode sist høst.

Hjorthen: At trenerne må gå er enige om, men jeg tror Odd vil tape stort på å miste Tommy.

Jacob: Du er så søt når du roter litt :)

Sam: Ja, så høyt oppe. Vi får se hvor feil jeg tar, da.

Radiohode: Høhø, Stabæk… Blir ikke kjipere enn det, gitt.

Sindre: Er DU blærumsgutt? Skuffa.

Esquil: Jeg har bare lest om årets vinterkamper, dessverre. FFK er kule, og jeg ser dem gjerne med neste år også (så lenge Odd rykker ned). Gamlehjemmet til Lyn er jeg veldig spent på, og jeg er pottesur over å ha glemt å nevne dem. RBK er jeg ganske sikker på at vil cruise i år.

Denne vurderingen er egentlig veldig bra, for den fungerer like godt om du snur den på hodet. Var det slik du også tenkte det?

Odd rykker ikke ned…

[…] Iversen Revisited, Hjorten.org, Nettavisen og trenerne i Tippeligaen via Dagbladet […]

Heia Rosenborg!

[…] tippeliga er ferdigspilt, og det er på tide å gjøre opp status (sjekke fasit på tabelltipset, altså). Jeg skal være klin ærlig og innrømme at dette ikke gikk så bra. Ikke så bra i det […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.