Ung, blond og dum (III)

Det skal ikke være lett å være trygg og sikker i dagens samfunn. Jeg tar drosje hjem fra byen, jeg passer på lommeboken min, bortsett fra på Metroen i Paris hvor det trengs som mest, og ikke minst: Jeg prøver å unngå hackere sånn i dagliglivet. Derfor er jeg opplært til å skifte passord med jevne mellomrom.

Og nylig fikk jeg det for meg at det var på tide å skifte igjen. Etter flere års bruk av passordet sikkert, hadde jeg klart å spre dette til så å si hele min omgangskrets, og det var blitt ganske usikkert, faktisk. (snøftelatter) Tatt i betraktning av hvor lenge jeg nå har vært på nettet, er min passordhistorie sørgelig kort. Den er som følger:

  1. 23041986 (min fødselsdato. Nei, det er ikke så lurt. Og ja, jeg hadde dette fra 1997-2002 på alt av internettkontoer. Det er i grunnen rart ikke verre ting skjedde.)
  2. erling (farfars fornavn, 2002-2004)
  3. sikkert (2004-2007)

Så, som vi alle skjønner, nå var det på tide med nye saker. Resolutt bestemte jeg meg for at denne gangen skulle det ikke være noe man umiddelbart ville assosiere med meg bare man var litt skarpere enn en smørkniv, så i et anfall av klarsyn tenkte jeg «fotball! Et engelsk fotballag!». Men engelske fotballag-navn er ikke noe jeg trekker ut fra løse luften, så jeg gikk til Wikipedia og søkte på Champions League. Det hjalp sjokkerende lite, og slik fant jeg forskjellen på Premier League og tidligere nevnte liga (digresjon: Denne Champions League, det går altså både under dét navnet, Mesterligaen og UEFA-cupen? Og, hm, kan dette være det jeg trodde var FA-cupfinalen her for en to ukers tid siden?).

Men så fikk jeg altså søkt riktig, og det åpenbarte seg et mekka av navn. Etter å ha sjekket hvilket jeg enklest kunne skrive, valgte jeg tottenham. Jeg var rett og slett veldig fornøyd med meg selv, og skiftet rundt omkring mens jeg lo skadefro av alle hackerne som nå ikke ville kunne lese mailen min.

Skadefryden var altså stor frem til jeg fikk passordet inn på autopilot, og det stadig dukket opp beskjed om at jeg hadde feil passord. Med tungen ut av munnviken, sakte tasting og full konsentrasjon kom jeg meg alltid inn på andre forsøk, men litt forvirret over at det ikke hadde fungert første gang.

Omtrent en uke senere oppdaget jeg feilen. For å komme på mitt nye passord, tenkte hjernen «Engelsk ord. Dobbelkonsonant i midten.», og jeg hadde derfor naturlig nok innført det nye fotballaget Password.

Etter det har jeg skiftet passord igjen.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

hehe, bra

champions league kalles i norge vanligvis «cupen», eller NM. Og i frankrike kalles den «Tour de France».

Altså, greia med bra passord er å generere en helt tilfeldig string med store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Etter en måned husker du den ganske godt, mens andre folk ikke har en sjanse hvis du forteller den en gang.

å skifte passord er for vanskelig.

Setninger fungerer enda bedre enn enkeltord. «Jeg liker å gå på fylla hver fredag» er et brukbart passord. Dersom man ikke slumper til å bo i Norge, hvor utsagnet er rimelig betegnende for 90% av befolkningen, da.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.