«Skal bare ha en Solo, jeg» – Løsning

Tid for the big reveal.

Spørsmålet er ikke eldre enn forrige post, så oppsummeringer er vel ikke nødvendig. Mange finfine forslag, og det er nok ikke tilfeldig at den som svarte mest i tråd med det som hendte er en jeg har truffet i det virkelige liv. Jeg ser altså ikke heeelt ut som en gjennomsnittlig 23-åring.

Mihoe må vel altså sies å ha vært nærmest denne gangen, med sitt forslag “er du ikke gammel nok til å kjøpe øl er du ikke gammel nok til å oppholde deg her heller”.

Her er ordvekslinga:
Iversen: Skal bare ha en Solo, jeg.
Frekka: Ok. (fniser godt)
Iversen: (avbryter Frekka, som holder på å finne frem glass og is) Jeg tar den i flaska, like godt, om det er greit.
Frekka: (fniser enda mer av verdens minst verdensvante kunde) Det er greit, vet du. Du vet at det er tyveårsgrense her?
Iversen: Ja, jeg er treogtyve. Hinter du om leg?
Frekka: Ja.
Iversen: (presenterer sertifikat som blir nøye betraktet) Her. Du innser at en med mitt ungdommelige utseende kanskje ville vært litt mer taktisk om jeg faktisk var yngre enn 20 og kanskje forsøkt meg på en mer realistisk «jeg er 20″ istedet for å lyve på seg hele tre år? Eventuelt bare sendt en annen for å kjøpe drikkevarer? Man er jo ikke nødvendigvis stokkdum selv om man ser ung ut (smiler søtt).
Frekka: (ser dumt på meg, gir sertifikatet tilbake) Her.
Iversen: Takk.

Nådestøtet

Frekka: Ja, du får ta det som en kompliment da vet du! (i fullt alvor)

solo

Redigert: Kristin Storrusten knipset dette i utgangspunktet usedvanlig blitzødelagte bildet som dere nå kan nyte i sin fullt restaurerte prakt. Svarthvitt, da er det jo som kjent kunst. Og for ordens skyld; haka mi er ikke deformert, og jeg klistrer vanligvis ikke på meg så snodig munn før jeg drar hjemmefra om morgenen. Ikke kan jeg skylde på at jeg var dritings heller.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg var på danskebåten i fjor, og skulle kjøpe en øl. Bartenderen ser skeptisk ut, ber om legitimasjon, sjekker det og utbryter «oi! Såpass mye eldre ja!», hvorpå jeg sikkert så litt småfurten ut for han utbrøt, «men dette kan jo ikke være første gangen dette har skjedd..?»
Virkelig måten å redde seg inn på der, ja.

Og den kompliment-greia har jeg hørt èn gang for mye. Sikkert stas når vi er førti, men…

I sommer måtte jeg vise bevis for ibux og jeg er like gammel som deg :s

Jeg har blitt spurt om leg bare en gang etter 18. Så langt kult, men den ene gangen var jeg 25. Og siden leg’et var et norsk førerkort og jeg var i USA, ble jeg nekta, sju år over aldersgrensa. Jeg ble så lemen at kompisen faktisk dro meg vekk for å hindre nevekamp med dørvakta.

Men hvor er bildet, spør når bare jeg?

Jeg kan ikke huske sist jeg ble bedt om å vise legitimasjon. Må ha vært sytten eller atten år gammel. Selv på de stedene hvor man egentlig uoppfordret skal vise legitimasjon når man går inn, har jeg sluppet. Jeg har vel alltid sett eldre ut enn jeg er, hvor mye ønsker jeg ikke å spekulere i. Til gjengjeld har min mor ofte fått høre at hun ser yngre ut enn hun er, hvilket noen ganger har ledet til ganske pinlige situasjoner, hvor fremmede mennesker ikke har oppfattet at vi er mor og sønn.

Vilde: Ja, kompliment my ass.

Inkognito: Du må bruke fullt navn, slik at vi kan mobbe. :)

Esquil: Jeg har aldri noe særlig behov for å bruke leg, siden jeg stort sett bare kjøper alkohol på polet (og der blir jeg sjelden spurt). Utesteder er jeg jo aldri på, utenom når bloggere trommer til møte da. Men jeg forstår jo at det må ha vært sure sokker, førerkortet pleier jo å funke overalt. Det ville vel gått i dag, med nye standarder osv?

Storrusten: Det ligger ute nå. Måtte fikse litt på det så man kunne seg MEG og ikke det søte paret i bakgrunnen.

Trygve: Jeg kan vel røpe at du ser ca 65 ut.

Mulig. men i cowboyland er de også paragrafryttere.

du kostet meg søndagskvelden da du oppdaget at bloggen min var død i IE, men takk skal du ha læll.

…og må kanskje være ærlig og rette «unngå nevekamp med dørvakta» til «unngå grisebank fra dørvakta».

Nonsens.

I verste fall ser jeg kanskje ut som om jeg er 32, eller deromkring. Tok skjegget her i november, og i følge mine venninner hjalp det betraktelig.

Jeg slapp å bruke leg fra ca 14 års alderen :-D

Jeg blir forsatt, i 70% av tilfellene, spurt om jeg skal ha barnebillett på bussen. Jeg er 20, for pokker! Jeg ser da ikke ut som jeg er under 16!
På den andre siden ser alle i slekta mi yngre ut enn de er, og de er ganske fornøyd med å se minst 10 år yngre ut. Morfar ser ut som han er litt uti 50-årene, selv om han har fylt 70, så jeg har de genene å se frem til.

Jeg ble nettopp tatt for å være i «slutten av tenåra» selv, men jeg tok det som et kompliment jeg. Sannsynligvis fordi jeg er lykkelig naiv, og litt i panikk over å være nærmere 30 enn 20… :)

Jeg er 27, og på LAN i fjor var det ei som gjetta at jeg var «like gammel som sønnen hennes». Han var da nesten 17. *mumler* Ellers blir jeg aldri spurt om leg, noe jeg tror handler om at dørvakter osv. ikke tør spørre meg pga. rullestolen – men jeg har blitt «baksnakka» på polet i Bodø, fordi «de lest i avisa om rullestolbrukere som stappa stolen full av spritflasker, før de rulla ut uten å betale for seg». Stor i kjeften som jeg er, klarte jeg å proklamere høyt og tydelig, at jeg da virkelig kunne betale for den spriten jeg måtte ønske. :P

… for etpar år siden, da jeg var 29, og på forkurs til 1 år i Kosovo, var jeg og laget ute i kongsberg… vi tusler inn på en pub, og skal ha oss en øll… der står det en kvisete boler og sjekker ALLE gutter i grønne klær. Merk – vi er alle godt voksne folk som overhodet ikke ser unge ut… kanskje med unntak av meg… han sjekker hver ENESTE ett og måler det opp mot eieren av ID´n …. tilslutt har jeg ergra meg så mye at når det blir min tur, og han FREMDELES klarer å spørre :» døh – typen.. harru legg eller?»; kommenterer jeg noget sarkastisk:
» Ja – kan du lese det?» han mente jeg var for FULL jeg… som ikke hadde smakt alkohol på tre uker…

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.