Filmer du kanskje har sett, men uansett bør se en gang til (18. installasjon)

Shaun of the Dead (2004)

Just look at the face: it’s vacant, with a hint of sadness. Like a drunk who’s lost a bet.

Sshaun of the deadiden Hot Fuzz er på trappene kan det jo være god timing å anbefale Shaun of the Dead for folket. Nå kunne jeg vært skikkelig nerdete og dratt ei lang remse om Spaced, Big Train og alle de andre sære britiske komiseriene som har gitt Simon Pegg (og Nick Frost) kultstatus i Storbritannien, men nei. Jeg har rett og slett ikke nok peiling (selv om jeg regner med å elske alt om jeg bare får sett litt).

For de uopplyste kan vi klassifisere Shaun of the Dead (heretter kalt SotD). Eller kan vi det? Joa (dette ble et litt teit avsnitt), vi kan jo det. Det eneste lille problemet man støter på er jo at det er så mange båser å sette denne kua i, derfor tar jeg den brede veien og bruker filmskapernes egne betegnelse. SotD er en vaskeekte Rom-Zom-Com (romantisk zombiekomedie). Selv heller jeg mot å legge til «Action» et sted inni der, men tror ikke det er plass. Det ville jo ødelagt den fine schwungen også. Can’t have that, can we?

Shaun er altså en ganske traurig figur. Helt på tampen av tyveåra har han likevel klart å raske til seg en ganske søt kjæreste (og noen av hennes venner på slep), men det går selvsagt til helvete ganske tidlig i filmen. Ellers tilbringer han fritiden sin med den u-te-roooh-lig slappe semi-fylliken Edgar, enten på stampuben eller i heftig Playstation-tvekamp (Timesplitters 2, herlig spill). Karrieren er heller ikke helt på topp, såvidt jeg forstår er han nestkommanderende (totalt uten respekt fra sine medarbeidere) i en elektronikkbutikk. Det er et trist syn, skal man være helt ærlig. Heldigvis er det aldri så ille at det ikke kan bli verre.

Enter zombies. Bloodshed ensues.

bill nighyDenne filmen er sannsynligvis mitt beste minne fra dagene som bekymringsløs student. Bekymringsløsheten var forsåvidt en stor grunn til at jeg ikke lengre er student, men det er vann under broa. Jeg husker vi samlet oss på gresset ved Sophus Bugge og så SotD på en ganske crappy storskjerm, og da regnet begynte å øse ned halvveis ut i filmen, men likevel ikke ga noen lyst til å dra hjem, da visste jeg at dette ville være en film jeg kunne utvikle et nært og varmt forhold til. Det var dager det.

For øvrig er det tonnevis av flotte referanser til andre zombiefilmer, en haug med interne vitser skuespillerne imellom, zombie på sykkel og en restaurant med et lettgjenkjennelig navn for giallo-entusiaster. Om du ikke vet hva giallo er er det like greit å ikke se etter sistnevnte, iddiot.

Well, your mum rang about you going around tomorrow night, and then Liz rang about the two of you eating out tonight, and then your mum rang back to see if I wanted to eat her out tonight.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Tror ikke det finnes bedre underholdning enn denne filmen her nei. Og Hot Fuzz følger hakk i hæl.

SHAUN OF THE DEAD! Yndlings romantiskzombiekommedien min.

Jeg elsker Shaun of the Dead. Så den for første gang for noen uker siden, og så den igjen noen dager senere. Har forsåvidt litt lyst til å se den en gang til! «You’ve got red on you.» «Gay!»

Dere er en fin gjeng! Og jeg gleder meg stort til Hot Fuzz.

http://www.badmovieguy.com/uploaded_images/Land%20Of%20The%20Dead-778364.jpg

Simon Pegg er zombie nr 2 fra venstre mot høyre.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.