De fem jævligste filmdvergene

Med fare for å fornærme noen; jeg syns dverger er utrolig skumle greier.

Ikke at jeg løper skrikende bort om jeg ser en kortvokst person komme mot meg på gata (med mindre vedkommende har mord i blikket og machete i lanken), men av en eller annen grunn blir jeg skvettredd når jeg ser dverger på film. Dette lille problemet er på mange måter fryktelig pinlig, jeg er tross alt ikke den høyeste kniven i skuffen selv og har (når jeg teller etter) flere bekjente som er kortvokste. Det er irrasjonelt og tøvete, men det er altså greia mi. For å ta tyren ved hornene har jeg altså slengt bensin på mitt fordomsbål og presenterer:

De 5 jævligste filmdvergene – en usedvanlig lite sympatisk liste (med spoilere)

5) Willow
På femteplass har vi selve urdvergen, Warwick Davis. Folk kan si hva de vil, men jeg får kalde gys nedover ryggraden hver gang jeg ser «Willow», hvor han spiller tittelrollen. Den homoerotiske stemningen ellers i filmen syns jeg ikke var så ille, man er da ikke fordomsfull heller.

4) The man with the golden gun
Fjerde dverg i køen er Bond-seriens minste henchman; Nick-Nack. Skuespiller Herve Villechaize spilte omtrent det som var av dvergeroller på søttitallet, og om han var halvparten så jævlig hadde han vært.. litt mindre. Han er ganske skummel når han vandrer rundt og sørger for oppvartning av Scaramanga, har verdens grusomste latter og tar det hele til nye lengder når han går amok på slutten. Heldigvis klarer James brasene.

3) Leprechaun-serien
«Hva, tok ikke Warwick Davis femteplassen?» sier kanskje du. «Joda, det gjorde han – men det er plass til ham her på tredjeplass også, han er tross alt ikke særlig stor» sier jeg. For han er tross alt skumlere i denne serien. Mye skumlere.

2) Tarzan the ape man
Andreplassen er på en måte delt. Sporen til min dvergfrykt finnes nok i denne filmen (som jeg så da jeg var ganske liten), hvor Jane og farens ekspedisjon blir tatt til fange av en hel stamme med beingale dverger. En hel stamme, for fabian! Fulle av faen og med hodeskaller liggende som bordpynt. Heldigvis redder Tarzan dagen, noe som reddet min skjønnhetssøvn for flere år. Man kan alltid stole på Tarzan.

1) Don’t look now
Her i møter vi selve katalysatoren for denne lista, den skumleste av dem alle og hovedgrunnen til at jeg tok med spoilervarselet; En gammel dvergheks med barberblader og en haug med liv på samvittigheten. Om du ikke har sett filmen vil du likevel bli sjokkert når den vesle rødkledde rakkeren viser ansiktet sitt på slutten, selv om jeg har røpet at det vil skje. Om du har stålnerver (og ikke har tenkt å se filmen) kan du for eksempel klikke her for å få et lite glimt av henne. Det anbefales selvsagt ikke om samboeren din har sovna og du egentlig vil en tur på do mellom kveldens filmvisning og bysselalletid, det kan jeg pokkern meg garantere. Been there, done that.

Hederlig omtale tilfaller Dopey fra Snøhvit og de syv dverger (tidenes dårligst skjulte cannabisreklame), han fra Twin Peaks og omtrent alle småfolka i BBCs ellers koselige Narnia-serie (jaggu er ikke Warwick Davis med der også, heldigvis spiller han ei mus).

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Fem Fine Filmer med kule kortvokste

1) Freaks
2) Twin Peaks: Fire Walk with Me
3) Even Dwarwes started Small
4) Bad Santa
5) Time Bandits

Sånn for å kontre, liksom.

Don’t look now er rett og slett dritskummel! Den morderiske dvergen der er jo skumlere enn de andre fire til sammen.

Jeg liker Warwick Davis! Skal innrømme at Nick-Nack er litt freaky der han løper rundt, men Scaramanga som forsøker å forføre dama si med uanstendig bruk av sin gylne pistol topper listen av freaky-øyeblikk i den filmen. Er det noen grunn til at Mini-Me ikke er med? Tells hobbiter, ettersom de ikke egentlig er kortvokste, bare manipulert mindre?

Slapt Iversen! En liste med sympatiske kortvokste på film ville vært mer imponerende. Kommer bare på han fyren i The Station Agent i farta, selv om noen av Time Bandits-dvergene er litt artige.

Jeg skulle til å si noe lurt, men så fant jeg denne: http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=Sam+Greenwood&word2=Espen+Iversen – og fant ut at jeg banket deg hardt. Oh well :p

Gunnar: Det sier vel seg selv at en med dvergskrekk ikke har kapasitet til å spa fram en haug sympatiske filmdverger.

Mmmmm… Deilige Don’t Look Now!

Det vil kanskje forekomme noe drøyt, men «Don’t look now» fikk meg til å ville studere restaurering.

Snakker om morderiske dverger, «The Brood» er på Showtime nå.

Fem Fine Filmer med kule kortvokste

1. Collateral
2. The Last Samurai
3.Mission Impossible 1 through 3

You`re right Iversen. Dwarfs. I hate those funksjon-yemedy mongo bastards.

Jeg fant Don’t look now for 50kr på platekompaniet, og kjøpte den fordi du hadde nevnt den, og jeg ikke har dvergskrekk. Jeg lastet den over på iPoden min, ettersom jeg hadde en flytur å se fram til, og da er det greit med litt underholdning.
DU KUNNE HA ADVART OM DEN SEXSCENEN FØR JEG SATT OG SÅ DEN I OFFENTLIGHET! Det var meget pinlig, skal jeg si deg!

[…] noen særlig sammenheng, for […]

Mini-me! Han er blanding av go`dverg og evil. Lur liten faan…

Ellers må nevnes tidenes best skjulte – om ikke dverg – men kortvokste jævel – Sly Stallone. Liten tass.. : ))

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.