Behov for eit nytt ord?

Møt Asbjørn. Til vanlig er han mannen bak den eminente Filmdagbok, men av og til kler han seg i sivilt og vandrer omkring i byen som en vanlig mann – på nynorsk. Dette er en slik dag (red, anm.):

Metroseksualiteten er i ferd med å svinne hen. Me trer inn i ei bekymrande fase av den moderne kulturen. Dette er eit innlegg om rosa boxershorts og ei tilnærmande femi-fase for eit (forhåpentleg) smalt utval mannlege studentar.

Utgongspunktet for dette gjesteskrivet var mitt harde møte med ei side av studentmiljøet eg i ettertid skulle ønske eg aldri hadde lært om. Det er altså ikkje eigen klesbruk, vit at underteikna berre eig ein RAUD (ikkje rosa!) boxershort!

dameboxerskiltSakens kjerne nærmar seg. Her i forrige veke var eg som vanleg på (NTNU) Dragvoll idrettsbygg. Iversen sjølv har uttrykkt at han synst treningsstudio er eit femi opplegg i utgongspunktet, viss du synst det same så vil kanskje ikkje dette treffe deg. I garderoben der, som i garderobar flest, så byter folk frå treningstøy til vanlege klede, visa versa. Her var det i forrige veke, eg såg, eit tilfelle rosa boxershort tysdag, og eit tilfelle rosa boxershort torsdag.

Etter dette har eg undra mykje, kva som kan få vaksne menn til å gå i slikt? Tida då hårgele og etterbarberingsvatn var nok er over. Dagleg neglestell er ikkje bra nok heller, enkelte av gutta har sett at det nye er å trå til med JENTEFARGE på undertøyet sitt. «Undertøy» for eg reknar med det ikkje blir lenge til før desse folka går i rosa treningstopp.

Metroseksualitet er ikkje dekkande nok ord. Å vere femi er kanskje for sterkt endå, ettersom det gjerne blir knytta til væremåte. Har du eit forslag til eit dekkande ord, eller er det på tide å presse staten til å opne hjelpesenter for å forhindre nødvendigheita for eit? Er eg for oppbrakt over dette, fordi eg innerst inne har ei trong til å gå i rosa boxershorts som eg ikkje veit om? Eller har eg eit godt poeng om at menn skal vere menn, og kvinner bør få behalde rosa for seg sjølv?

På tampen frista det meg å skrive om den altfor aktive feminismen som foregår. Men det får vere grenser for kva som skal bli utretta i løpet av ein dag. Eg er student på Dragvoll (Trondheim) for guds skuld! Og gir difor berre ein smakebit i form av nok oeg opplevde seinast i dag: På veg til toalettet under ei forelesing kom eg til å stusse på kor herretoalettet kunne vere. For når eg stod ved sidan av døra til kvinnetoalettet såg eg berre ei blank dør med symbolet for kvinnetoalett bortskrapa. Er det den nye betegnelsen på menn, at me ikkje er kvinner?

Med vennleg helsing Asbjørn

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ikke for å disse Dragball, men er det ikke DER alle våre metroseksuelle «venner» holder til?
Dragbæsj er populert av mange jenter (med palestinaskjerf og leggvarmere) og noen gutter (med rosa boxershortser og/eller g-streng). Dette har jeg sett med egne øyne de få gangene jeg har forvillet meg inn på en HF-fest her i Nidaros!
Et tips til de som er like homofobe som meg selv og nynorskforkjemperen her er kanskje å heller gå på Gløs?
At man faktisk får jobb etter endt utdanning burde lokke som en ekstra bonus.
Til ettertanke.

Det fine med boxershorts er at man kan kle seg i farver og mønstre man til normalt ikke ville kle. Ikke så å si at jeg selv besitter lyserøde underbukser, men jeg har et par som har røde og hvite striper, og som jeg holder meget av. Jeg er imidlertid ikke i tvil om at hadde det samme stoffet vært anvendt i en skjorte, hadde jeg ikke sett meg i stand til å bruke den, jeg kler ikke rødt.

Peter: Oj oj, det var krasst! Men du har vel eit godt poeng med tanke på jobbmarked.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.