Siri følger opp

Svar til innlegget «Reservert«.

Espen: Jeg er sikker på at du har rett. Jeg reserverte meg for to år siden, og får fortsatt masse piss, særlig via telefon. Det var verst i månedene etter reservasjonen, egentlig. Folk ringte og skulle «gi» meg CD-er i bytte mot 59 kroner, og jeg ble kontaktet av den frekkeste selgeren jeg har møtt så langt.

*ring*
Siri: Hallo?
Selgerberte: God dag, jeg ringer fra Aftenposten og har et supert tilbud til deg.
Siri: Jaha?
Selgerberte: Vi vil gjerne få lov til å gi deg Aftenposten helt gratis i 12 uker!
Siri: Javel? Men det høres jo fint ut.
Selgerberte: Ja? Er du interessert? *babler i vei om alt som er bra med Aftenposten*
Siri (som ellers ikke har noen interesse av Aftenposten i papirutgave): Tjah, hvis du skal gi meg den gratis, så kan jeg vel alltids være med på det.
Selgerberte: Flott! Det koster bare 38 kroner i uka for porto og forsendelsesgeby…
Siri: Hæ? Gratis? 38 kroner i uka? Ellers takk, jeg tror jeg står over.
Selgerberte: …
Selgerberte (nærmest hysterisk, og med den mest nedlatende tonen jeg noensinne har blitt tilsnakket med): HVA? Synes du 38 kroner i uka er DYRT, eller?
Siri: …
*klikk*

En periode i sommer ble jeg rett og slett ufattelig lei. Jeg var meget syk, jobbet likevel masse, og du kan ta deg faen på at de alltid ringte mens jeg lå og sov. Jeg vet ikke hvordan de kunne lukte at jeg var i dyp søvn hver gang de bestemte seg for å plage meg. Kanskje «de har fått det til med noe bluetooth-greier», vet du.

Jeg er som regel relativt høflig, men til slutt var vi bare slemme med dem. Det er det eneste som funker, med mindre du gidder å kaste bort 74 sekunder av livet ditt på å forsvare deg. Vær litt frempå og bruk det minuttet du får til overs på noe mer nyttig.

*ring, ring ,RING*
Nummer jeg ikke kjenner. Sikkert selgere som vanlig. Siri er nesten døende. Siri gir telefonen til Erlend.

Erlend: Ja?
Mann: God dag, mitt navn er *tullekuk*, jeg ringer fra Landsforeningen for Krybbedød (eller noe i den duren)
Erlend: Ja?
Mann
: Vi selger kalendere til inntekt for (noe, sikkert … krybbedøende). Er du kanskje interessert i å kjø…
Erlend: Er det bilder av døde barn på kalenderen?
Mann: Eh… hæ? Nei, altså…
Erlend: Da er jeg ikke interessert. Adjø.
*klikk*

Det gjorde dagen min, i alle fall.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hi hi! Siden det er sånn ca. midt på natta nå, så kan jeg ikke fri meg fra spørsmålet om de er FOR eller I MOT krybbedød, eller hvordan det der egentlig blir..?

Hm… den eneste organisasjonen jeg finner som har med krybbedød å gjøre heter nå «Landsforeningen Uventet Barnedød». Jeg kan i alle fall sverge på at han presenterte seg som en fra Ettellerannet Krybbedød, og jeg tror også det var det jeg kom frem til etter å ha sjekket nummeret på gule sider.
Kan hende det er flere enn deg som har stilt det samme spørsmålet, og de dermed har sett seg nødt til å skifte navn? :D

ouch

Jah! Stjerne i margen til Erlend! Hihihi :D

Siri: Kan godt hende de har skifta navn, for «uventet barnedød» favner jo litt flere også. Ja ja. Jeg syns bare det er morsomt med ulike foreninger og organisasjoner som er for det de egentlig kjemper i mot. :)

Siri: Adtenposten dro den på meg også. Jeg måtte nesten sette meg litt ned da vedkommende sto på sitt, det VAR gratis – bare at man måtte betale levering. Det var jo en heeeelt annen kostnad, for den var det jo Posten som skulle få! Avisa er jo gratis som bare det. Og han mente også at 38 kroner i uka var lite. Enig i det, men når tilbudet gjelder 16 uker (det var det jeg fikk tilbud om forrige uke), da blir det fort en engangsutgift på solide 600 spenn. Det er ikke spesielt lite for oss som bare lever på luft og kjærleik.

Jeg har ikke vært plaga med slike på noen år, men den gang da, gadd jeg aldri å diskutere med dem: Telefonselgere fikk raskt beskjed om at jeg hadde som prinsipp å aldri, uansett, kjøpte noe eller forplikta meg til bidrag over telefon. Selgere som godtok det, fikk et høflig adjø, de andre fikk røret slengt i øret.

[…] og Siri legger ut om hvor irriterende telefonselgere […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.