Reservert

For noen uker siden fikk jeg endelig reservert meg mot adressert reklame og telefonsalg i Brønnøysundregistret. Det er en ganske ålreit ting å somle seg til, men nå begynner jeg å lure litt på om ikke dette registeret har en utro tjener.

Ved å registrere fødselsnummeret sitt kan man reservere seg mot følgende:

Personlig har jeg haket av alle punkter.

Når man har reservert seg tar det gjerne opp mot et halvt år før alt av telefonnummerlister og adresselister rundt omkring skal være oppdatert, iløpet av dette halve året har jeg inntrykk av at Helvete ikke bare løsner, men snør over. Ihvertfall er jeg ganske nedsnødd for tiden, i telefonselgere og adressert reklame. Dette har ikke vært noe stort problem før.

Iløpet av de siste to-tre ukene har jeg fått daglige (I shit you not) henvendelser fra diverse telemarketere. Tele2, Landsforeningen for bekjempelse av krybbedød (eller noe slikt), Chess og Aftenposten har vært de mest pågående og i dag tok Tele2 (eller vedkommende hyret av Tele2, for å være mer korrekt) kaka:

Tele2: Hei! Snakker jeg med Espen Iversen?
Meg: Joda, det stemmer.
Tele2: Ja, jeg ringer fra Tele2 med et skikkelig godt tilbud! Hvilket mobilabonnement bruker du for tiden, Espen?
Meg: Jeg bandt meg til Telenor for noen uker siden, så…
Tele2: Jaha, jeg forstår. (taster frenetisk på tastatur) Hvilket telenorabonnement bruker du, Espen?
Meg: Jeg bruker Djuice *****.
Tele2: Aha. Men Espen… ringer du mye?
Meg: Nei, jeg gjør ikke det. Men du, jeg er altså bund…
Tele2: For om du ringer mye er det der et jævlig dyrt abonnement, altså. Du kan få det mye billigere av meg! Hvordan ser fakturaene dine ut for tiden, Espen?
Meg: De ser jeg ikke stort til, siden jeg fikk penger for å binde meg nylig.
Tele2: Riktig, riktig. Men du vil ikke skifte abonnement da?
Meg: Nei, jeg er forn…
Tele2: Sikker? Du vil spare noe helt forjævlig med penger, Espen! Og Telenor kan ikke kreve noe som helst tilbake selv om du tar i mot tilbudet mitt. Det er banna bein fakta faen, Espen!
Meg: Klart de kan, med mindre jeg kjører dobbelt abonnement. Og det ville jo vært ganske korka? For øvrig er jeg ganske fornøyd med tingenes tilstand.
Tele2: Ja, om du trives som et jævla suppehue så…
Meg: Ja, jeg gjør nok det.
Tele2: Ok. Men Espen, siden jeg har deg på tråden kan vi jo prate om et annet kjempetilbud jeg vi….
Meg: Adjø.

Dette er ikke en overdrivelse.

Tilbake til konspirasjonsteorien min. Det var altså en uke etter reservasjonen min at jeg begynte å få alle disse masekoppene i røret. Her om dagen fikk Madammen en telefon fra Tele2 også, og da benyttet vi sjansen til å spørre om det kunne være slik at de fikk en liste over folk som akkurat hadde registrert seg, slik at de kunne ringe dem før man ville få et skikkelig grunnlag for å klage. Det er nemlig min teori. En eller annen snikete jækel i Brønnøysund sitter og skriver ut lister over alle som reserverer seg, og selger disse listene til telemarketere. På den måten får disse svina mulighet til å plage meg litt ekstra før de ikke lengre har lov, samtidig som de jo kan prøve å pushe produktene sine på en som snart er utenfor rekkevidde. Ganske snedig.

Jeg har vanligvis ikke noe særlig i mot telefonselgere, sålenge de opptrer høflig – en tjeneste jeg alltid gjengjelder. Men selskapene bak, for ikke å si formen for salg og selgere som trår over de grensene som finnes, har jeg ekstremt lite til overs for.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Selvsagt har du rett! Når det gjelder telefonsalgbransjen er det ingen tvil om at det konspirereres i stor grad!

På den annen side er vel nytteverdien i å ringe folk som aktivt har gjort det klart at de IKKE vil ha kontakt med telefonselgere ikke særlig høy. Å gjøre et salg der må jo være vanskelig.

Jeg har ikke fått telefoner av den typen på flere år. Så er det også flere år siden jeg registrerte meg… Med unntak av en fra et teleselskap for snart to år siden. Den endte veldig raskt når jeg fortalte at jobben betaler telefonregningen min. :)

Men teorien er interessant likevel den.

Jeg legger skylden på CIA. De vil ha oljen vår. Norge blir uthengt som terrorstat innen 2015.

Jeg har også nylig reservert meg, og det har blitt noen flere telefoner (riktignok ikke daglig – i shit you not).
Før var jeg en skikkelig drittsekk mot dem, men nå har jeg funnet en ny taktikk – være skummelt hyggelig mot dem. JEg snakker skikkeligskikkelig – «så KOSELIG at du ringte, og ja, selv om jeg ikke vil ha det du selger var jo ikke det DIN feil. Ikke ta deg nær av at jeg sier nei, og jeg skal ikke stjele mer av din tid så du kan ringe noen andre i stedet. Beklager så mye for at jeg ikke takker ja» osv – en gang endte jeg med å snakke i flere minutter om fotball med han som ringte…

Seinfeld metoden fungerer bra også.

Eg og er reservert, men Chess ser ut til å like å ringe meg likevel. Lurar på om dei har ei liste med eks-kundar som dei ringer uansett om ein er oppført mot telefonsalg.

ufattelig…

men du er jo alt for høflig da. jeg skulle spist den fyren levende.

Enig med Esquil her. Og jeg ville dratt han gjennom telefonrøret etter ballene, før jeg spiste han levende.

Konspirasjon! Dette tipper jeg du har aldeles helt rett i. Og ja, du var alt for snill.

Når de ringer meg, sier jeg bare NEI til de gir seg.

Jeg er reservert og har vært det lenge, men dessverre har det flyttet inn en nabo i leiligheten over med samme etternavn – og naturlig nok samme adresse som ikke er reservert… grrrr. Og mens jeg sitter med nesen langt inn i dataskjermen og prøver å konsentrere meg ringer det mellom en til tre (I shit you not) ganger daglig og spør etter naboen…

Jeg har sluttet både å kjefte og å være høflig, jeg bare legger på.

Jeg reserverte meg også for litt siden, i samme vendinga som telefonkatalogen ble avbestilt. Da var det gjort. Og jeg har ikke vært plaget av selgere på telefonen. Jeg syns jo det er synd, for jeg elsker de jo! (Men tenkte jeg skulle reservere meg for å gjøre de en tjeneste, jeg kjøper jo aldri noe, jeg bare skravler.)
For litt siden var det et faktaprogram på tv om telefonselgere, så noen det? Jeg og Jakob så på det, og på et punkt utbrøt vi samtidig: Han der har jeg prata med! Vi kjente igjen stemmen på samme fyren.

Det andre jeg skulle si var at jeg hadde over femti treff for noen dager siden, tror kanskje det var din skyld, Ivers. Men jeg klarte nok ikke å holde på dem, for idag var jeg nede på under halvparten igjen :p
Men jeg skal ikke klage. Jeg liker å kjenne mitt publikum, og fortrekker at bloggen min ikke blir voldtatt.

Da hadde jeg skrevet fra meg litt. Ha en fortsatt fin dag, da Ivers. Og alle andre og for den saks skyld.

Ingen personer ringer meg. Bare noen innimellom med spørreundersøkelser og radio.
Og jeg som ikke hører på radio.
Ikke får jeg reklame heller. Bare regninger.
Men idag fikk jeg faktisk hentelapp på noen t-skjorter jeg hadde bestilt.
Men jammen måtte jeg ikke betale for det og. Alt som kommer i posten koster penger.
EN BAG MED PENGER.

Britt: Godt å høre at jeg ikke er helt på viddene.

XmasB: Det stemmer, men jeg tror nok det er en slags bonus for dem å få plaget meg en siste gang, og det er jo en bitteliten sjans for at jeg gir etter..?

Sam: Damned straight!

Åsmund: Jeg kommer alltid veldig godt over ens med meningsmålere, telefonselger er det litt verre med. Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken på at dette ofte er studenter som skraper sammen litt penger til Frederikke-lunsj, og når det viser seg at det bare er en run-of-the-mill psykopat er det alltid for sent.

Asbjørn: Ja, de må jo hevne seg på et vis.

Eskil: Jeg er for høflig ja, men jeg er ikke glad i å bare legge på. Og denne her tok jo en stygg vending ganske uventet. Fra pågående til mentalt ustabil.

Røvis: Ja, det sier vi alle. :p

Isk: Jo, jeg pleier jo også å si nei, men er jeg i godt humør liker jeg å holde en gemyttlig tone.

Tiqui: Den er kjip.

Tamara: Ditt forhold til telefonselgere er litt utenom det vanlige, har jeg følelsen av. Jeg elsker statistikkfolk, det innrømmer jeg. Sålenge jeg ikke må gi penger er det hyggelig å prate i telefonen. Kult å høre at det hadde en effekt med lenke. :D

Rutha: Fikk du momspåslag og tollgebyr?

[…] Iversen på Reservert […]

Jeg reserverte meg også her om dagen. Det har ringt fra hobbyklubber, bokhandler, foreninger mot krybbedød og hjerteproblemer (hver for seg altså), telefonselskaper, internettleverandører… nå håper jeg det snart tar slutt! Jeg har ofte litt problemer med å være avvisende, noe som resulterte i at jeg fikk faktura fra krybbedødforeningen. Det kan bli dyrt i lengden.

Er det bare meg som furter når jeg ikke får slike telefoner? Jeg har det rasende festlig jeg, men mammma tvang meg til å resevere meg for alt utenom sånne undersøkelser.

Pizzabestilling og barne-tv snakk blir liksom aldri det samme. Har du noensinne prøvd å kjøpe en kasse ansjos fra Jehovas Vitne? Det har jeg.

Snuppelura: Jeg liker ikke metodene til disse foreningene med gode formål. Å ringe meg midt i middagen og fortelle at «noen barn… de dør før de får spist sin første middag!», det faller ikke i smak.

Elisabeth: Du kan for så vidt ikke reservere deg mot gallupundersøkelser. Og det er selvfølgelig festlig å være ekkel med folk man vet er helt på jordet (jehovas vitner), men jeg sliter altså med å være ekkel når det ringer folk som like godt kunne vært han som satt ved siden av meg på forelesning forrige uke. Eller i fjor, helst.

Joda…moms og fortolling.
Visste jeg ville få det, men håpa at den var merka med gave. Men NEIDA.

Jobbet som telefonselger selv … men: DETTE ER DET VÆRSTE JEG HAR HØRT! Selgeren er å bærtur her altså – og frekk!

Ja, Gunnar, som sagt.. De aller fleste er jo ålreite folk som bare gjør jobben sin. Høflige mennesker som tar nei for et nei. Jeg har da selv søkt telefonselgerjobb i tidlige studentdager (men fikk heldigvis en trenerjobb før jeg begynte med telefonsalg) Men ikke denna karen.

De ringte meg forrige fredag, og traff meg på et særdeles ømt punkt. Slutten av uka, dødssliten etter 5 jobbelørdager på rad og masse skolesaker å tenke på.
Det ringer, med nummervisning gudskjelov, og jeg tar den:
«Hei, dette er en spørreundersøkelse, hvor gammel er du?»
Jeg svarte, som sant var, 25.
«Du har dritsexy stemme».
Klikk.

Sikkert en morsom greie, men ikke på dette tidspunktet som sagt. Jeg ringte opp igjen og utførte NESTEN det Røverdatter nevnte som en løsning over her.
*gah*

[…] Iversen og Siri legger ut om hvor irriterende telefonselgere er. […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.