Stafett: De ubrukelige fingrene på venstrelanken

Nordstafett er i gang, tredjemann ut av startblokka er meg. Les også tidligere stafettoppgaveløsninger hos Absolute Øystein 14, Alf Ivar Tronsmo og Radiohode. Til verket.

Oppgave: Den umiddelbare nytteverdien av å disponere over fem fingre på venstre hånd.

«Hm. Men har vi egentlig noe særlig nytte av å disponere fem fingre på venstrelanken?» var min første tanke da jeg så oppgaven fra radiohode. «Kunne vi ikke greid oss bra med to?»

Jo, da. Det er klart vi kunne greid oss med to.

Venstrehånda vår er kroppens største sløseri av bein, minimuskler og annet vev. Vi bruker den ikke til stort annet enn gitarspilling og venstre del av tastaturet – og skal vi være helt ærlige er det vel et fåtall av oss som kan spille såpass bra gitar at noen bør utsettes for det, at gitarargumentet allerede er dødt. Det levner oss med tastaturet, og jeg ser ingen grunn til å kaste ærlighet på dunken her heller: Hvor mange av oss kan egentlig touchmetoden? Nemlig. Jeg har hørt rykter om at venstrehendte bruker omtalt hånd litt mer enn oss andre, men det var vel uansett på tide å kvitte oss med slike misfostre nå, etter å ha slitt med venstrehendtsakser i barnehager i flere tusen år.

claaaawOppgave er oppgave, og jeg har altså tenkt lenge over venstrefingrenes nytteverdi. Jeg skal ikke avslå at et griperedskap i seg selv eer kjekt å ha på begge sider, men alle disse fingrene ser jeg ikke poenget med. Tre av dem er i beste fall pene å se på, og kan sløyfes. Jeg foreslår at evolusjonen tar dette forslaget opp til vurdering før neste fikserunde: La oss slippe den ududgelige fingerordningen på venstrehånda, gi oss ei klo!

For ei klo, mine damer og herrer, det er virkelig noe vi kunne fått bruk for!

Ja, slik kunne man nok holdt på i flere timer. Jeg tviler på at noen kunne funnet like bra grunner til å fortsette med den totalt overflødige venstre langefingeren, for eksempel.

Konklusjonen er altså fremdeles like enkel som i starten; å disponere over hele fem fingre på venstrelanken er unyttig og lite stilig.

Oppgave til Tromp: Hvorfor Batman hadde banka livskiten ut av Supermann.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

En elegant og ikke minst overraskende løsning på oppgaven. Og dessuten morsom! For eksempel følgende Lost-aktige scenarie: «Kannibalismeproblematikk ved skipbrudd og flykræsj forsvinner; siden kloa vokser ut kan vi leve en stund på oss selv uten de helt store moralske kvalene. Klo smaker jo så godt også.»

[…] Resten […]

Hva med de venstrehendte da? Vil de bli født med klo på høyre hånd?

Men Robinson hadde jo blitt litt mer spennende med en klo: «X og Y nekter å ofte klørne sine for at vi alle skal få mat» (osv osv i samme dur) :D

Syns ikke du skal disse oss venstrehendte. Den venstre langefingeren passer nemlig utmerket godt til å pirke noen i øyet med f.eks… ;)

Radiohode: Jeg tok meg noen friheter, er visst dårlig på å kommandoskrive. Også ble det plutselig fem på senttiljobb.

Kristin: De venstrehendte har jeg da tatt til orde for å utrydde.

Røvis: Skal bli fint med en verden uten venstrehendte øyeutstikkere, syns nå jeg! :D

Klo(ke) ord, Iversen.

Jeg tror jeg foretrekker å ha to hender jeg.

Jeg bruker alle fingrene på venstre hånd når jeg skriver på datan. Kan jeg beholde dem da? Og selv om Batman uten tvil hadde banket Superman, så ville James Bond vunnet i en kamp mellom Batman, Superman og James Bond(muligens med untak av i George Lazenbys inkarnasjon). Det finnes ingen god grunn, det er bare sånn, akkurat som at de som bor på Sydpolen ikke faller av. Vi vet ikke hvorfor, men sånn er det.

Du er gal, hva med pianospill?? Tenk å glemme noe så vitalt!

(PS: Artig post :)

Enig med Røverdatter… Dessuten har jeg hørt at vi venstrehendte er litt smartere enn høyrehendte.

Jannicke: Det bor ingen på sydpolen, og det er en grunn til det – de faller av :O)

Dette forekommer meg å være en usedvanlig dårlig idé, ikke minst fordi jeg selv er venstrehendt.

Jeg har også vanskelig for å forestille meg at du ikke bruker din venstrehånd til noe, selvom du skulle være høyrehendt. For hvilken hånd er du anvender når du går på toalettet? Tenk på det Espen, neste gang vi håndhilser, hvor min høyrehånd har vært.

Når du strikker er det greit med en venstrehånd. Jeg tror den kloa bare hadde laget surr i garnet. Det holder det at katter gjør.

[…] har blitt utfordra av Iversen i Nordstafett til å skrive “hvorfor Batman hadde banka livskiten ut av Supermann”. Vel. […]

dette er rassisme du er klar over det Jeg er vestrehendt og syntes ikke noe om det du skriver her hva er det som er galt med oss vi er bare vanlige mennesker, men vi bruker vestre hånda mer er det så farlig, jeg blir faktisk såret avdet du sierher vi er ingen missfostere så skjerp deg

Jesper: Tøffe tak. Jeg kan ikke love skjerpings.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.