Siri svarer igjen

Det utenkelige har skjedd: Siri har drasset den late ræva si ut av sofaen hun ikke har for å svare på nye spørsmål. Temaene denne gangen er snø, navlelo og selvskading.

Rutha spør:
Jeg har et spørsmål som jeg egentlig hadde tenkt å sende inn til illustrert vitenskap, men nå trenger jeg ikke det.
Så altså Siri. Her kommer det.
Hvorfor “knirker” kram snø når du tråkker på den?
Og jeg vil ha et mer uttdypende svar enn at du presser den sammen og da lager den sånn lyd.

Kjære Rutha.

Kram snø får vi når temperaturen ligger på frysepunktet, eller rett over. Når snøen er nær ved å smelte, vil overflatemolekylene på snøflakene bli mer bevegelige. Dermed vil flakene lettere kunne smelte sammen og binde seg til hverandre.
Den kramme snøen henger altså sammen i større grad enn tørr snø, og inni den sammensmeltede herligheten vil man finner millioner av små luftbobler. Litt som i Stratos, bortsett fra at du får innvollsmark av å spise den.

Når den kramme snøen presses sammen vil boblene sprekke, og man får dermed den umiskjennelige «lyden av kram snø som knirker under skoene mine *sukk* *grinegrine* *åsåjævligkoseligjulestemning*»-lyden. Denne lyden kan du selv gjenskape hjemme på kjøkkenet med et par poser potetmel. Om du savner følelsen av kram snø mellom fingrene, er det bare å klemme på en betent slimpose eller seneskjede om skal man tro Helsenett.no.
Spør du pent kan jeg også komme og hoste litt for deg mens du lytter på lungene mine.

Klem fra Siri.

Siri spør:
Hei Siri! Hvorfor er du så jævlig treig til å svare på spørsmål?
Hilsen Siri

Kjære Siri.

Jeg har brukt de siste dagene på å fordøye små biter av mitt eget legeme, og har dermed ikke hatt tid til å fundere særlig mye på de viktige spørsmålene i livet. Jeg har derimot lært en viktig lekse eller to, nemlig at man a) ikke bør drikke seg overstadig beruset (denne hadde jeg egentlig lært før), og at man b) ikke bør helle i seg nykokt kaffe rett fra kanna. Særlig ikke når man allerede er overstadig beruset.

Alkohol svekker reaksjonsevnen, og smerteterskelen blir ofte høyere. I tillegg er det ingen hemmelighet at man blir tjukk i huet av det også. I mitt tilfelle; akkurat så blåst i nøtta at det ikke falt meg inn at kannekaffe kunne være veldig varmt. Jeg er dessverre ikke så heit på konsekvenstenkning som jeg av og til skulle ønske at jeg var, og bøttet i meg fremfor å smake. Mitt pertentlige jeg hindret meg i å spytte den glohete substansen ut på gulvet, så mitt tåpelige og hardnakkede jeg ble sittende med munnen lukket og sammenpressede never helt til kjeften var så lammet at jeg klarte å svelge uten å dø på meg.

En rask titt i speilet dagen derpå kunne fortelle meg at munnen min var delvis kokt. Smaksløkene mine var grå og kunne plukkes av med litt innsats. Jeg kunne ikke se det, men jeg skjønte at det samme sannsynligvis gjaldt ganen min. Underleppa mi led samme skjebne, og med litt avsky og mye fascinasjon skjønte jeg at jeg hadde tilberedt og spist deler av meg selv.

Selv om jeg fant det temmelig interessant, gjorde det likevel fordømt vondt. Et par dager senere så ganen min slik ut, etter å ha blitt delvis flådd og fortært. På grunn av denne episoden har ikke formen vært helt på topp, og skrivelysten har ikke akkurat veltet innover meg som en varm flodbølge. Den har egentlig ikke veltet innover meg i det hele tatt.

Så kan man jo alltids stille spørsmålet: Vil Siri bli raskere og flinkere i fremtiden?
Sannsynligvis ikke. I første omgang fordi hun nylig oppdaget at søknadsfristen ved de fleste engelske universitetene hun skulle søke på til høsten gikk ut allerede 15. januar, og dermed slenger seg på flyet til London i morgen for fremtiden og kjærlighetens skyld, og alt det der.

Hilsen Siri

O spør:
Hvorfor blir navleloen mørk uansett hvilken farge det er på klærne jeg har på meg?

Kjære O.

Det er fordi du er skitten.

Hilsen Siri.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg har et spørsmål jeg har lurt på en del, men aldri fått noe ordentlig svar på.

Er det noen som spiser neshorn?
Og så lurte jeg på om det finnes en same-restaurant i Oslo, og om det ikke gjør det, hvorfor ikke?

Ja, jeg er i skrivende stund ganske sulten, men ikke på neshorn eller reinsdyrskjøtt, dette er av pur nysgjerrighet.

Jeg er fornøyd.

Tanken på å koke seg selv fikk meg til å le høyt på lesesalen her. Jeg fikk noen stygge blikk.

Og ang bildet av ganen din så tennene veldig fine ut. Lite plakk om ingenting.
Regner med at Evil dentist Tine vil ta seg en nærmere titt.

Spørsmål! Nøyaktig hva er en fyse? Jeg mener, siden vi har begrepet ufyselig må det finnes fyser. Ufyselig betyr ikke fyselig, og fyselig betyr som en fyse…så hva er en fyse?

«Det er fordi du er skitten.» er et svar jeg ikke kan godta. Jeg har samme problem(?) og er ikke skitten. Vel. Ikke alltid.

Stakkars gane! Tydelige brannskader ja, fint fibrindekke, og noen steder er det slitt av. Fryktelig ubehagelig. De fleste har vel opplevd små gane-brannskader etter litt for varm Grandis, men du toppa den skikkelig.

Håper på fine bilder av tenner etterhvert også.

BTW: Flaks for deg at ting gror fortere i munnen, og sjelden danner arr. Selvom arr i ganen kanskje ikke hadde vært noe særlig synlig…

Jeg syns det er flott at du bryr deg om gamle venner, Tine! :D

Men hvordan får du til å ta sånne bilder? Har du svelga kameratelefonen?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.