Ole, TERMVAKT!

Vi husker vel alle hvordan panikken bredde seg når nyheten om at Ole hadde fått seg kvinnfolk spredde seg over det ganske land. Sønner sloss mot fedre, døtre sloss mot mødre, fettere banket alt de kunne komme over og en og annen bestemor gikk berserk med uzi.

Good times, good times…

Nå er tiden kommet for å sjokkere verden nok en gang. I alle fall lettere ryste verden. Okei, tror egentlig verden kommer til å gi blanke… de eneste som kunne ha blitt moderat fra seg er min nærmeste vennekrets, og de vet det allerede… nåja, samma det: JEG HAR FÅTT MEG JOBB! Det stemmer, den slappeste og mest arbeidssky personen i mils omkrets har blitt en grepa kar som tjener sine surt ervervede gryn i sitt ansikts sved.

Som overskriften allerede har røpet er jeg blitt termvakt. Nå viste det seg at ingen, selv andre blinderstudenter, skjønte hva det var for noe, ergo er en oversettelse på sin plass: Datastuevakt. På blindern har vi diverse datastuer til bruk for studenter som skal skrive noe, bruke et eller annet obskurt program vi kun har på blindern eller lese litt på VG nett. På matnat kaller vi disse for termstuer, som jeg har en liten mistanke om er en forkortelse for terminalstuer, men ikke siter meg på det. Uansett, jeg er nå blitt vakt for en slik en, skal jobbe 8 timer i uka og veilede de som har gått seg vill i teknologiens overgrodde hage.

Det er i alle fall teorien bak det. Midt i forrige avsnitt ble jeg kalt bort for å hjelpe noen, og på vei tilbake ble jeg praiet med et nytt spørsmål. Begge gangene måtte jeg svare at jeg desverre ikke kunne hjelpe. Ikke bare det, jeg har et par programmer på maskina mi som har klikket, men som jeg ikke klarer å bli kvitt. Føler meg noe hjelpesløs, men på den annen side, litt rikere. Finansielt, ikke sjelelig.

Jeg kan desverre ikke lokke med heftig termstuesladder all den tid jeg er bundet av tjenestemannsloven og underlagt en viss taushetsplikt, men jeg kan love innlegg skrevet fra termstua, siden det strengt tatt ikke er så mye å gjøre.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Selv ble jeg mer forbløffet over at du endelig klarte å produsere et innlegg igjen. :)

Akkurat det verden trengte, enda en som ikke kan hjelpe til med det som trengs… (Men velkommen tilbake til offentligheten)

Rikke: Men jeg vedder på at han ser veldig kjekk ut mens han sitter og ikke kan hjelpe! Dessuten har han lovt jobbeblogging.

Min erfaring med de som jobber på dataromma er at de ikke kan hjelpe med noen ting.
Så regner med at du kommer til å ligge på linje med de mest profesjonelle:D

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.