Siri svarer – En debut i to akter

Da er det i gang. Vi starter med et par veloverveide spørsmål fra Iversen og en sannsynligvis ensom Alta-væring.

Iversen (23) fra internett spør:
Jeg har hørt at Jesus lever og at han vil oss vel. Kan du avkrefte eller bekrefte disse ryktene?
Hilsen Ivers

Kjære Iversen.

Jeg er litt usikker på hvilken Jesus du tenker på. Jeg antar at det ikke er snakk om Tom Jesus fra Loddefjord, siden han befinner seg et godt stykke unna deg og du heller ikke har nevnt at du har slektninger på vestlandet. Jeg håper heller ikke du ønsker å vite om Jesus Nazareno. Han er en lurendreier av de helt sjeldne, ettersom han slettes ikke kommer fra Nasaret, men fra Holmestrand. Kanskje du har sett ham fra danskebåten (hvis du har kikkert)?

Mest sannsynlig er det Jesus Makadi Mbungulunga Kala du tenker på. Dersom vi ser bort ifra det faktum at han sannsynligvis er neger og trønder på én gang, står vi igjen med … vel… en mann som har tre mobiltelefoner og en epostadresse fra California. Har du møtt ham via MySpace?

Sannsynligheten er stor for at han forsøker å lure deg. Jeg råder deg i alle fall til å ikke sende ham kontonummeret ditt. Det går også rykter om at Jesus kan være flere steder på én gang, noe som ellers kan forklare hvorfor han eier flere telefoner enn han har hender. Med mindre han er et resultat av flere generasjoner med innavl, selvsagt.

For å besvare spørsmålet ditt; Jesus Makadi lever i alle høyeste grad, noe som også kan bekreftes om du stikker innom Telefonkatalogen.no og ringer ham personlig.
Lykke til.

Kjærlig hilsen Siri

Anonym (27) fra Alta spør:
Hva er en befolkningspyramide?
Hva kan vi lese ut av forskjellige typer befolkningspyramider?
Svar før eksamen, plz!

Kjære Anonym.

pyramideEn befolkningspyramide er et diagram som viser hvem som er best. Du kan egentlig se på det som en slags næringskjede. Selv om den øverste delen er mindre enn de som følger under, betyr ikke det at de som er øverst også er færrest i antall. Dersom X er øverst og består av én byggekloss, og Y følger like under og består av to byggeklosser, betyr det at hver X eier to Y-er. Matematisk sett gir dette kanskje ingen mening, men det skal du ikke bry deg så mye om. Sannsynligheten er liten for at din eksaminator kommer til å stille spørsmål ved forklaringen din dersom du holder deg til de fakta som allerede er oppgitt.

Vedlagt følger en illustrasjon som viser befolkningspyramiden.
Lykke til med eksamen.

Hilsen Siri

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hor få man tak i disse blogg-guruene?

hehe

men før han duden stryker, går det jo å vurdere den alternative muligheten for at en befolkningspyramide viser alderen i en befolkning, og at f.eks. en pyramide som er bred ved bunnen tyder på en ung befolkning og muligens lav levealder, typisk u-land.

Vrøvl. Alle vet at vefolkningspyramiden viser hvem som er tøffest i samfunnet. For eksempel vil enhver befolkningspyramide som representerer Norge ha meg på toppen.

Jeg kjenner en Jesus som selger vin nede i Spania et sted. Han er også i live. Ihvertfall var han det siste gang han sendte meg mail.

Alle som selger vin vil oss vel. Det er implisitt.

Det vil i så fall lære ham å være kritisk til kildene sine, tenker jeg.

Jeg tar forresten inget ansvar for ulykker, lidelser og tragedier mine svar måtte forårsake. Samtidig råder jeg leserne til å ikke prøve noe av det jeg eventuelt måtte foreslå i fremtiden hjemme.

…ikke det at jeg er noe annet enn dønn seriøs og forsvarlig.
Noensinne.
Glem at jeg sa noe.
LALALALALALALA!

Befolkningspiramide, prøve på onsdag. Nei.

Hvis jeg stryker nå, Siri, da snakker vi deng og fik!

Maren: Siri er nesten to meter høy. Sånn til opplysning.

Søren. Hvor høy er du, iversen?

Bare hun ikke er like høy som denne Børt borte hos Esquil, han var skummel, asså!

Og Esquil, hun må da få litt start-slack ;)

Maren: Jeg er bitteliten.

kan du sende over en tegning av en befolkningspyramide? gjerne over Spania:) svar fort!! plis!!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.