Pinebenk i vasken

I serien “på pinebenken” ofrer jeg meg på nysgjerrighetens alter uten å slippe unna varige mén. Dette gjør jeg fordi jeg elsker leserne mine og fordi alle liker pinlige opptrinn – sålenge de selv slipper unna. Det er som kjent mitt mål å behage. Ikke prøv deg på disse stuntene hjemme, jeg utfører dem slik at du skal slippe!

moussakafindusNatt til søndag ble en noe delt fornøyelse. Blid og fornøyd hadde jeg kjøpt ferdigmat som jeg virkelig ikke hadde noe tro på, for å kunne skrive en ny installasjon til Pinebenken. Det har jo vært en litt stemoderlig behandlet kategori sålangt, rett og slett fordi jeg har slitt med ideer. Riktignok har jeg en på lur, men siden jeg testet den mens Kristin regjerte Iversen Revisited får den vente. Slikt må postet fort, før kvalmen setter inn. Detaljer er også viktig.

Til saken.

Jeg har aldri smakt god gresk (tyrkisk teller ikke) moussaka. Selv om jeg elsker lasagna, den italienske stesøsteren, og gresk mat generelt, har jeg altså bare dårlige erfaringer med denne retten. Kjøtt (helst lam), aubergine, tomat og hvit saus er hovedbestanddeler i moussaka. Noen syns ost er tingen, men det er vel en mer moderne vri. Det er ikke det at jeg aldri har gitt den greske spesialiteten en fair sjans, jeg har bestilt den på to restauranter i Hellas og et par ganger i Norge, samt spist noen hjemmelagede versjoner. Aldri godt. Bare vondt. Det har nok litt å si at jeg ikke er så begeistret for verdens kjedeligste grønnsak (belgfrukt?); aubergine. Man skulle tro at en fin Pinebenk var på vei, med andre ord.

Den gang ei.

Konklusjonen er kjapp og enkel; Moussaka fra Findus (den typen man putter i mikrobølgeovnen) er god. Den smaker rett og slett helt ypperlig, sannsynligvis fordi man har fusket og bare laget en moussakahybrid. Det smerter meg å melde dette. Beklager til alle som håpte på en finfin pinebenk.

Forslag til skikkelig eksperimentering mottas med stor takk!

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Spis en dorull! Hvis du vil, kan du bare spise det innerste. Den brune pappdelen. :D Bilder skal selvfølgelig være med.

Mat er skummle saker. Og jeg har prøvd mye rar mat som jeg hadde INGEN anelse hva var.
I India kom lunchen ut til skolen hver dag, og folka som kom med maten snakka ikke engelsk. Alltid spennende å prøve å finne ut hva vi fikk.
Men hadde jeg først misslikt en ting hadde jeg aldri spist det igjen.
Så jeg er imponert over at du har prøvd det så mange ganger.

Jeg forsøker hardt og brutalt (?) å tro deg på at dette er sant. Mikro-ferdig-frossen-mat ER kjedelig, vassent og smakløst. Sånn er det bare.

Hey- slår fremdeles ikke tranogløvetannbladmilkshake.
Pinebenken? Lytt til Mariah Carey. Hvis du er mann nok, da..?

ANTIKLIMAKS! Slik er dårlig gjort, Espen.

Og jeg ser jeg blir beskrevet som «ypp og bereist» – ypp er jeg ikke, jeg bare har naturlig høy selvtillitt før jeg blir stilt ansvarlig for kommentarer… bereist, joa, noen vil nok si det.

Punktum: En dorull? Er det noe spennende?

Rutha: Jeg innbiller meg jo at jeg skal få noe godt hver gang, det er bare dumskap.

Anett: Nåja, kanskje ingen kulinarisk opplevelse, men i min jobb spises det mye ferdigmat – og denne var blant det beste sålangt.

Maren: Jeg er jo ikke så dum at jeg drikker tranogløvetannmilkshake. Mariah Carey? Næh, det høres ikke såååå grufullt ut. Ikke fristende heller, men jeg tror ikke det ville blitt noen fin pinebenk av det. Kanskje noe verre musikk gjør susen. Får undersøke litt.

Åsmund: Ja, du er blitt litt stemoderlig behandlet sammen med noen flere. Kort og kjip tekst, beklager den. Nå har du yppet i hundre kommentarfelt bare i januar om at du er flink til ting, så den fjerner jeg ikke. :p

Du skal ikke bare slå deg til ro med at du rett og slett ikke liker moussaka da :) Ellers må jeg jo si at den eneste moussaken jeg selv syns er god er den som pappa´n til Stelios lager til oss når vi er i Georgioupolis, og min egen begynner i grunnen å ligne litt nå etter utallige somre hvor jeg har fått presset han for en og en ingrediens. Du får ta deg en tur til han ;)

Tja, jeg har da bare nevnt poker… et forhåndsargument før du sier bowling – det er det Kristin som har skrytt på meg.
Hvis ikke kan dette vre en referansepunkt hvis jeg noensinne skryter av min gode hukommelse…

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.