Mens vi venter på julaften 2007

For å forsøksvis beholde min (muligens innbilte) status som semifilmblogger har jeg prøvd å samle noen trailerlenker til filmer jeg gleder meg til i 2007. I tillegg spurte Espen Andersson så pent at jeg rett og slett ikke klarte å la være. Eller, han mente vel kanskje å be om en oppsummering av filmåret 2006, men det har jo alle andre allerede gjort. Her på siden er vi litt avant garde: Det er som sagt snakk om et lite utvalg filmer som vi nordmenn kan vente på kino i løpet av det kommende året – ikke i noen prioritert rekkefølge. Hvorfor det er elleve stykker? Elleve er nok det beste tallet i verden, så enkelt er det. Årstallet i parantes er naturlig nok produksjonsåret.jamescarrey23

The number 23 (2007)
Hva kan man si… Med «Eternal sunshine of the spotless mind» (2004) viste Jim Carrey at han ikke bare er fun and giggles, og traileren ser lovende ut. Jimmy spiller en mann som blir besatt av en bok som synes å skildre livet hans, og det hele blir enda mer creepy når han fersker at rollefiguren «hans» ikke vil overleve de siste sidene. Jeg stoler på at Schumacher har tatt frem mer fra «Phone booth» (2002) og «Flatliners» (1990) enn Batman-tragediene (which shall not be linked), og gleder meg stort. Virginia Madsen er for øvrig også sjelden en skuffelse.

Trailer
I Norge: Midten av mars

Running with scissors (2006)
Det er castingnerden i meg som må trekke frem denne komedien. Dette var vel aldri noen Oscar-kandidat på noe plan av produksjonen, men når man drar med seg så forbaska mange skuespillere jeg har sansen for og i tillegg klipper sammen en ganske søt trailer… Da er jeg solgt. Brian Cox, Anette Bening, Alec Baldwin, Joe Fiennes, Patrick Wilson OG overjordiske Dagmara i én og samme film er rett og slett helt på kanten av hva jeg tåler. Når du har tørket av deg siggelet kan jeg få opplyse om at handlingen er enkel: Traumatisert gutt blir satt bort til en psykolog av det noe liberale slaget. Sjekk traileren, du. Legg merke til M*A*SH-homage på trailersiden.

Trailer
I Norge: Slutten av januar

The reaping (2007)
Før denne har Stephen Hopkins begått en del 24-episoder, miniserien «Traffic» (solid håndverk) og «Under suspicion», du vet den litt fine med Monica Bellucci. All dritten han har regissert kan vi skyve litt under teppet, bare denne ene gangen. Hilary Swank spiller en frafallen eks-misjonær som har spesialisert seg på å avsløre «mirakler». Det deles ikke ut sølvpoeng for å gjette at dette skal handle om den hendelsen hun ikke klarer å forklare, skal man være ærlig er ikke dette upløyd mark. Men Swank er en flink dame, og det er jævlig lenge siden jeg har sett en film med Will Ragsdale som spilte Charlie i «Fright Night».

Trailer
I Norge: Sannsynligvis i april

Pirates of the Caribbean: At worlds end (2007)
Ikke så mye å si om denne som ingen vet fra før av. Nummer to i rekka var overlesset med unødvendigheter, men jeg ble underholdt. Eneren koser jeg meg med fremdeles, selv om jeg har sett den ganske mange ganger. Treeren inkluderer alt som var fantastisk med den første (Geoffrey Rush) pluss Keith Richards. Kan bare bli opptur, dette. Om Keith er like stø som Mick Jagger i skuespill er det også mulig at kritiske øyne vil kose seg?

I Norge: Slutten av mai

Mr. Woodcock
(2007)
Ja, jeg kan vel innrømme det først som sist. Jeg syns Seann William Scott er ganske festlig. Likte ikke American pie noe videre, men Evolution og Dude, where’s my car (ok, Ole, jeg er klar til å innrømme det) var kule. Her har han med seg Billy-Bob Thornton, som har for vane å spille i filmer jeg liker OG Susan Sarandon (si det ti ganger – fort). En tjukk liten knubbis blir mobbet gjennom barneskolen av gymlæreren sin, skriver selvhjelpsbøker som slår an og ender opp med gymlæreren som stefar. Ikke komplisert, bare mye moro. Scott ser ikke ut til å overspille noe særlig i traileren heller, det er positivt. Ingen kinofilm, men jeg regner med en DVD utpå høsten. Hehe… «Woodcock», liksom. Fnis.

Trailer
I Norge: Forhåpentligvis når det li’r mot jul igjen

TMNT (2007)
Forkortelser er kult, dette er filmen jeg har gleda meg til omtrent siden… Tja, vel.. Siden jeg ble lei av den forrige Turtles-filmen? Denne gangen er det helanimert og bygd på en senere ark. Splinter og Leonardo er fremdeles kule good guys, mens Rafael, Donatello og Michelangelo har havnet litt utpå skråplanet. Jeg regner med at alt løser seg til slutt, og advarer om at det verken blir noe Krang, Shredder, Rock-Steady eller Be-bop i denne filmen. Om du ikke vet hvorfor er du rett og slett ikke hipp nok. Jeg vet hvorfor.

Trailer
I Norge: Heeelt i slutten av mars

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
Trenger jeg å si noe? Trodde ikke det. Eller, noe må jeg vel si… Hm. Trist at Voldemort ble så elendig, men kanskje han barsker seg litt til her? Vi håper det. Kule gutter leser ikke bøkene, mind you. Vi ser filmen. Fordi Alan Rickman er verdens kuleste bædæssmådderføkker, om ikke annet.

Trailer
I Norge: Midten av juli

The hitcher (2007)
Aj, aj, aj! Det snek seg inn en re-make på lista. Ikke verst. Jeg har egentlig ikke så mye å si, utover at dette er en omlaging av Rutger Hauer-höjdaren med samme navn (1986). Her tar go’gutten Sean Bean over rollen som psykopatisk haiker, og jeg tror han kommer til å skremme vannet av de fleste. På en helt annen måte enn Rutger, såklart, men det trenger ikke nødvendigvis å være dumt. Jeg kjenner at handlingsreferat ikke er nødvendig. Sophia Bush er også med, forresten. Stas!

Trailer
I Norge: Litt før sommerferien

Black Christmas
(2006)
Enda en! Dette er nøyaktig det samme som originalen (1974), bare nyere. Gal kverkemann går amokk og masse ungpiker dør. Man er vel misogyn om man liker sånt, men det får heller være. Klassikeren slumber party massacre (1982) er tross alt en storfavoritt hos oss. Lacey Chabert er forresten med, og hun er ganske kul (fetch!).

Trailer
I Norge: Ruller og går i utlandet, muligens rett på DVD her til lands

El Laberinto del Fauno («Pan’s Labyrinth» (eng.) 2006)
Noen av oss fikk ikke sett denne på hippe festivaler og må se den med bermen på kino. Greit nok, for dette ser jo fantastisk ut. Eventyr for voksne, sier dem. Jeg liker eventyr. Det handler såvidt jeg har forstått om en pike som flykter til landlige strøk etter Francos kupp (ja, jeg kaller det et kupp, lev med det), og… Øhm. Altså, jeg vil ikke spy ut tekst direkte fra nettet heller, så jeg kan like godt innrømme det: Jeg er usikker på hva som så skjer, men det ser eventyraktig ut. Ryktene sier at vi skal leke med metaforer. Lovende. Guillermo del Toro står bak, og det er heller ikke særlig avskrekkende.

Trailer
I Norge: Omtrent nå

Gwoemul («The host» (eng.) 2006)
En nyoppusset «Swamp thing» i storbyen Seoul, kanskje? Det ser litt slik ut, og jeg elsker det. Jeg aner ikke hvor jeg kom over denne saken, men jeg er så glad for at jeg gjorde det. Gudsomjeggledermeg! Du syns kanskje det er litt tynt grunnlag for slik ubegrenset forventning? Vel, du kan jo først sjekke ut regissør Bongs «Salinui chueok» (Memories of murder (eng.) 2003)GG http://www.imdb.com/title/tt0353969/ GG…

Trailer
I Norge: Usikkert, men reis over grensa til EU og se den i slutten av januar

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

The Number 23 hørtes da ut som urovekkende lik Stranger than Fiction? The Host er lekker, og en ganske bra film. Ser ellers at du ikke nevner remaken av Halloween, hehe. Men jeg også gleder meg litt til The Reaping. Hvorfor vet jeg ikke.

Jeg gleder meg til TMNT. Enda mer etter å ha sett traileren!

Ser ikke frem til Apocalypto? Om den er like estetisk gjennomført som The Passion holder det lenge for min del, definitivt verdt et kinobesøk. Vurderte å etterlyse Transformers også, men så kom jeg på at du ikke har noe forhold til de der, og at den sannsynligvis dessverre blir en møkkafilm uansett. Spielberg + Bay + remake = hmm. Men, må vel på premiere likevel.

TMwtP: Tja, 23 ser mørkere ut? Traileren var ihvertfall mye mer spennende. Halloween-remaken skal jeg kjøpe på DVD for å bruke den som frisbee.

Jannicke: Bra!

Kim: Ja, når jeg ikke tok en film med betyr det at jeg ikke gleder meg. ;) Men nei, Apocalypto gleder jeg meg ikke til. Transformers likeså, jeg forstår ikke hysteriet. Men det er selvsagt en haug med filmer som ikke kom med, bl. a. gleder jeg meg til Spider-man 3.

Ååååå… Mye nydelig her! Men ikke Grind House? Var dette en forglemmelse, Herr Iversen? Eller hater du Tarantino og alt hans vesen? Og hvor er Rocky Balboa?

Jeg visste faktisk ikke om TMNT, men det blir jo sinnssykt nydelig!!! Nyinnspillingene av Black Christmas og The Hitcher kan også bli skjønt!

Leif: Grind House var en forglemmelse. Rocky var ingen forglemmelse.

Okay.

Hvorfor kommer det ingen kommentar på mitt gigantomane filminnlegg? :-) Ble du så sjalu på Stigs massive kommentar?

Jeg synes Apocalypto ser litt ut som The New World With An Attitude… Kan enten bli litt for spirituelt eller actionfylt. Men traileren ser faktisk ganske kul ut.
Jeg er dessuten en av de som ikke er så voldsomt begeistret for verken The Host eller Pans labyrint, men mange liker dem jo…
Ellers er jeg spent på Keith Richards som pappa-Jack Sparrow og de derre skilpaddene ser skikkelig artige ut. Kan bli gøy.
Horror-remakes er jeg nok blitt for skuffet over tidligere til å egentlig glede meg så veldig til.

Og Iversen da! Du jobber jo i videosjappe! Det er mer enn nok til å bli betegnet som en filmblogger… eller i det minste en videoblogger? he he he

Leif: Det skyldes i stor grad at Ole flyttet inn her, og at jeg ikke sjekker bloggen din daglig lengre. :p Har du blitt flink igjen?

gbang: Håhå, jeg kan godt slå meg til ro som videoblogger, egentlig. :D

Ikke noe Sin City 2? :-D

Jeg kjenner jeg liker deg! Du skriver godt.

Sam: Joa, SC2 blir sikkert også nydelig.

Eirin: Tusen takk, det var hyggelig. :D Hvor har jeg navnet ditt fra? Det lyder kjent. Ikke veldig mange som bruker hemoglobin, liksom.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.