Matprat

Jeg lurer på noe. I dag bestemte jeg meg av en eller annen grunn for å ha ris til reinsdyrskavgryte. Sånn med sopp og greier, liksom. Den ble kurant. Uansett:

Var det fusion-mat?

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hæ?

Reinsdyrskavgryte?? Er det reinsdyr som kaver i en gryte? Må bli slitsomt.
Hva er fusion-mat?
Dette innlegget gjore meg forvirret.

Reinsdyrskav, du vet sånn man kjøper i butikken? Finnbiff? Reinsdyrkjøtt i semitynne biter som er ganske dårlig sortert, mest sannsynlig avfall fra reinsdrifta. I dette tilfellet stekt med hvitløk, løk og sopp og kokt sammen med creme fraiche, brunost, krydder og litt tyttebær. Lettvinn mat, men man glemmer alltid fra gang til gang at denne finnbiffen ikke er av verdens beste kvalitet…

Fusion-mat er jeg litt usikker på hva er, men det dukker jo opp fusion-restauranter overalt, og jeg trooor det skal betegne at maten er en slags miks av forskjellige kjøkkentradisjoner. Finnbiff er samisk av seg, ris er vel mer asiatisk. Derfor tenkte jeg at dette må vel være fusion. Eller?

Jeg går for Ja på fusion-spm.

I hvert fall er det feil, feil, feil. Til reinskav SKAL det være hjemmelaget potetmos. End of story. Det står i en eller annen lov, det er jeg helt sikker på.

Tine: Ok, da sier vi det slik!

Iskwew: Neida, ikke når det er fusion. :p

Jo. Det er FEIL. Matforfalskning. Helligbrøde. Omtrent som å brenne flagget.

Neinei, om man kan forkle det som fusion-mat er det ikke helligbrøde, men HIPT! Get with the program, liksom. :D Men fra spøk til revolver: Skal man absolutt spise dette restekjøttet er jeg enig i at man skal ha potetmos til. Og rosenkål.

Nettopp – fusion my butt, sier nå jeg. Bland andre ting som ikke har med kulturarven og nordmannens overlevelse å gjøre.

Jeg anbefaler reinsdyrskav med kongekrabbe og pommes frites. Ekstra hamburgerdressing og litt god balsamico. Det er en fusion av surf’n’turf og junkfood; det er ikke en krenking av kulturarven.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.