Foreldreskolen (del minus 1)

I dag sto jeg midt i lyskrysset ved sentralbanestasjonen og virret med hodet som en annen idiot. Årsaken var at jeg hadde hatt det ganske travelt til jobb, jeg hadde hastet inn på McDonalds for å få meg noe knask, og etter å ha stått i tidenes kø hadde det vært tomt for Cola og jeg gledet meg ikke akkurat veldig til å skylle ned maten med Sprite.

Men jeg hadde i alle fall fått mat, så med sugerøret i munnen (bli ferdig med dævelskapen!), en papirpose i den andre og et filmblad under armen så jeg at det begynte å blinke fra den grønne mannen. I stedet for å unødvendig vente de ekstra sekundene, sprang jeg over første halvdel av krysset, og var på god vei ut i det neste også da jeg så den lille familien på den andre siden. Dette var en slik praktfamilie du av og til snubler over, og helt åpenbart og klart turister i Oslo. Mammaen holdt et godt grep om hendene til fem- og sjuåringen, og pappaen hadde kart og rumpetaske.

Denne familien ville brydd meg midt i ryggen om det ikke hadde vært for at jeg nå var på full fart over et stort, livsfarlig lyskryss (i alle fall hvis du kommer fra Utsira og ikke har sett tre biler i samme kryss på) på RØD MANN. Selvfølgelig kan dette unnskyldes med at jeg er gammel nok til å anslå fare, men det er ikke noe du kan fortelle to mennesker som sammenlagt er halvparten så gamle som meg selv.

Så jeg gjorde et kompromiss; jeg stoppet opp midt i krysset og kikket demonstrativt til venstre-høyre-venstre. Jeg tror til og med jeg kikket en ekstra gang i hver retning for å vise viktigheten av det jeg drev med, før jeg rolig og behersket krysset de siste metrene. Jeg forsøkte å gå så langt unna dem at de stakkars barna slapp lukten av mækkernmat (jeg lover deg, på utseendet til den mora skulle ikke de ha slik syndig kost på flere år!), men fortsatt nær nok til at jeg kunne høre hennes belærende ord i det jeg passerte:

Når det er grønn mann, går menneskene. Når det er rød mann, går bilene. 

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Rumpetaske er som å vifte med eit flagg det står TURIST på… Så sant ein ikkje er i muskelbyggeklubben, eg tør ikkje sei stygt om den gjengen. =)

Hei

Jeg visste ikke at biler kunne gå… ;) Trodde de kjørte, jeg…

M:)

Asbjørn: Det var ikke ren gjett at de var turister…

Mia: Hvis biler ikke går, så står de. Og det er det ingen som ønsker.

Ha ha! Mækkernmat OG ukontrollert løping i livsfarlige lyskryss på rød mann i påsyn av familien snilloggrei. Oi, oi, oi, du lever farlig Ivers! :)

porno

Flott at du tar hensyn til små barn. Det er sånne mennesker samfunnet vårt trenger flere av. (Sånne som deg, ikke små barn.)

Ja, mammaen hadde lyst til at du skulle høre det, og det er typen som liker å oppdra alle. Sånne som aldri har gjort noe ulovlig selv og egentlig lengter etter å gjøre det, og som sikkert kunne spist opp både junkfooden din og deg.

Godt Nyttår,

Betty

[…] gang snill med henne!). Vi liker ikke nødvendigvis de samme filmene som du gjør. Du hadde sikkert sugd til å være pappa sjøl. (Kanskje du har noe å lære av XmasB, har du tenkt på det? Den foreldreserien din hører […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.