Foreldreskolen (del 9)

I “foreldreskolen” tas det opp saker og ting som vi alle husker fra de unge år. For dårlige foreldre er dette en serie som kommer til å være til stor hjelp, da jeg selv endte opp som et meget vellykket individ. Hva jeg skriver om kan være opp til dere, foreslå neste tema som en kommentar!

I dag: Hvordan bli en kulisse

Å lage barn er enkelt. Det er i de fleste tilfeller også gratis (det bør i alle fall være det). Graviditeten kan selvfølgelig tidvis by på problemer, men er man mann og er flink til å springe på butikken etter sjokolade, bør heller ikke dette by på de helt store utfordringene. Fødselen kan selvfølgelig hevdes å være litt kjip, men så er man over i småbarnsforeldrefasen og har det egentlig ganske greit, forholdene tatt i betraktning.

Den observante leser har selvfølgelig fått med seg hele Foreldreskolen, og er derfor skikket til å oppdra en egen liten kopi av seg selv som kan gå på snørra med sykkel og bli banket opp av de store guttene i 6C. I Foreldreskolen i dag vil jeg derfor ta for meg når poden begynner å nå de fryktinngytende tenårene. Fortsatt føler du deg intellektuell overlegen denne tassen, men pass på: rundt 13-årsdagen vil ungen selv mene at den er smartere enn opphavet. Det skjer alle, uten unntak: Nå er foreldrene teite. Dumme, dumme foreldre som ikke forstår at selvfølgelig må man kjøpe en elektronisk dings til totusenvis av kroner, eller at (dah!) selvfølgelig kan man ikke invitere Jens på festen fordi Jens sånn og sånn.

Inntil en viss alder innehar alle barn en total elsk for sine fossiler, og du kan derfor surfe på et rekesmørbrød og stole på at du er den kuleste mammaen eller beste pappaen barnet kunne tenke seg. I deres øyne er du Batman og Jesus i samme pakke, så det er ikke rart at det kan komme som et lite sjokk den dagen du plutselig er småens guantanamobase. For foreldre som ønsker seg englestatus gjelder det her å være oppmerksomme. Kanskje kan det være lurt å føre barnedagbok også, for tidlig å oppdage nøyaktig den dagen englebarnet forvandles til utålelig tenåring.

Det er nemlig dagen du skal gå i hi.

Dagens Foreldreskole handler nemlig ikke om hvordan barnet skal bli bra – den handler om det eneste som er viktig i det lange løp: hvordan du skal være kul. Har du lyst til å være hun kule mora alle snakker om? Eller den eneste faren som får være med på klasseturen uten at alle kaster opp? Løsninga er (som Rimi sier) det enkleste. Du må bli usynlig. Du må rett og slett gå i ett med veggen, du må holde deg langt unna overnattingsfester i din egen kjeller og hvis du får trumfet gjennom å hente knøttet etter fest, må du i alle fall sitte tre kvartaler unna. Hvis ungen kommer i følge med andre, er det bedre å late som du kidnapper den enn å vise at denne frivillig går inn i bilen med sitt opphav.

Det kan være lurt med usynlighetskappe. Den har reddet flere enn Harry Potter.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Den der er ikke enkel når faren din er lærer på ungdomsskolen du går på.

Rutha: Den er rett og slett bare stygg.

Einaste personen som nokon gong har sett på meg som Jesus var mentoren min når eg jobba på ei data/kontorsjappe i 9. klasse som utplassert (arbeidsveke). Og det var utelukkande pga. mitt halvlange hår :)

Hvorfor skriver du slike slemme foreldreskoler i JULEN? Her satte jeg meg ned, blogget litt om klima, spise en marsipanpølse og gledet meg til sove en lang natt. Men så klikket jeg meg inn hit, og den marsipanpølsen satt brått i vrangstrupen.

Hvor kan jeg kjøpe slike usynlighetskapper?? HVOR? Til denne posten bør det komme et tillegg.

Ja denne foreldreskolen høres jo ut som et fornuftig trekk. For å være mest mulig usynlig sender ikke ut et signal til barna… ikke i det hele tatt. Det hele handler vel heller om å opptre mindre som en autoritet men allikevel fast på satte grenser. Er barna flaue over foreldrene sine har de et mindreverdighetskompleks og da må man gå i seg selv og spørre hvorfor. Det er ikke noe galt i å lytte. Er vel egentlig det oppdragelse går mest ut på tror jeg.

Hei Espen:)

Selv om du skulle ende med å ikke være kul for ungen din, så kan det nok hende at du er det for noen andres unger.

Selv om det sikkert er en bitteliten trøst midt oppi det hele….

Klem, M:)

Rutha: Det er iallfall enklere enn når BÅDE faren og moren din er lærere på ungdomsskolen du går på, – og det er for få lærere til at man slipper å ha sin egen mor og far i enkelte fag…

En GOOOD grunn til å ikke bli lærer hvis man skal ha barn, evt. sterilsere seg om man ønsker å bli lærer.

Barn er ferdig oppdratt når de har blitt 14, tida etter dette kan foreldrene bruke til å være virkelig ukule, slik at barna på alvor begynner å tenke på å flytte ut så fort de er ferdige med videregående.

Godt poeng, Habben! Rykter sier at barn har det med å bli boende hjemme til den er omtrent 30 nå for tiden. Det er et problem.

Å bli sett på som Jesus er hinsides overvurdert.

Som ny forelder uten altfor mye erfaring i gamet, så krever jeg at en eller annen forteller meg hvor jeg kan få kjøpt et sånn usynlighetskappe snarest!!!

Lenemor: Å være generelt selvutslettende er en enkel og gratis måte å ikle seg usynlighetskappen.

Det er forresten Rema som går for det enkleste, ikkje Rimi.

Litt flisespikkeri på ein kjedelig kvardag.. :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.