Den fantastisk koselige adventskonkurransen (niende luke)!

I “den fantastisk koselige adventskonkurransen” er det første riktige svar som får poenget – den med flest poeng etter julaftenluka får premie i posten (jeg kødder ikke). Tre spørsmål daglig, alle hjelpemidler er selvfølgelig tillatt!

9. desember:
Gårsdagens luke var visst ikke så enkel som jeg trodde. Det overrasket meg at Golda Meir var mer kjent for folk enn Dickens. Ikke aner jeg hvorfor, men det trodde jeg ihvertfall. Jeg likte bildequiz, og det vil nok bli flere, men ikke i dag. I dag skal vi kose oss med geografi!

  1. Hva heter hovedstaden i landet hvor Idi Amin regjerte?
  2. Hvilket land kommer fotballspilleren Dario Srna fra?
  3. Hvilken planet kommer Gordon Skumvær fra?

Jada, dette er enkle søkespørsmål (kanskje med unntak av del tre, siden dette navnet er en norsk oversettelse fra et gammel tegneserieblad (hint, hint)). Jeg glemte nemlig hele kalenderen, og plutselig var klokka fem på arbeidsslutt.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

ENDELIG! Jeg kan ett svar! Jeg kan ett svar! Å gode makter, jeg kan ett svar!

Å filleren. Jeg fikk tenkt meg litt om, regjerte jo ikke Idi Amin i Sudan. Uheldig at dette var mitt første innfall. Heldigvis vet jeg jo at Ugandas hovedstad er Kampala, men da fikk jeg ikke ta min fine huskeregel for Sudans hovedstad. Jeg får ta den anyways (eller var det anywho?)
«Sudan høres ut som Supermann. Supermann er en tegneserie, på engelsk <i>cartoon</i>. Cartoon høres ut som Karthoum.»
Bingo.

Jeg har en veldig fin regel på Bahamas’ hovedstad også, hvis det kan gi meg bonuspoeng?

Haha! Idi Amin regjerte i Ugandas, hvor hovedstaden heter… Kampala! (der var jeg i sommer nemlig)

Bra det endelig kom noen spørsmål jeg også kunne klare i denne kalenderen

(jeg ser nå at posteren før meg har svart det samme som meg, men jeg satt faktisk og tenkte i tre-fire minutter – uten hjelp fra noen. Rett skal være rett :)

*uganda
*kroatia
*melmac

(jeg vet jeg sa at jeg ikke skulle svare mer, men når jeg faktisk vet alle svarene klarte jeg ikke å la være…)

1. kampala
2. kroatia
3. melmac

fasan! jeg glemte at det var hovedstad…kampala!

fasan

noe jeg forøvrig likte godt….

Makan. Skal det ikke være måte på kontroverser??? Det får bli ett poeng til Tamara, ihvertfall. Tina kan få velge mellom et halvt medlidenhetspoeng eller retten til å sutre videre uten det halve poenget. :p

Nicolas og Kristin blir dessverre poengløse (fnis).

Stillinga tar vi når Tina har bestemt seg.

ja takk begge deler.

det er tross alt jul og jeg har vært (relativt) snill.

Du kan få trøstehalvpoenget da, men da er vi venner igjen?

Her er stillinga etter luke 9:
1. Tamara (4 poeng)
2. Shamini (3 poeng)
3. Lea (2.5 poeng)
4. Sindre (1.5 poeng)
5. Sancti (1 poeng)
Ting Tang Tonje (1 poeng)
Tina (1 poeng)
6. Rutha (0.5 poeng)
Tannlege-Tine (0.5 poeng)

juhu!

har vi vært uvenner?
hæ?

Ok, bytt ut «da er vi venner igjen» med «da er du ikke sur lengre» da. :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.