Den fantastisk koselige adventskonkurransen (åttende luke)!

atteI “den fantastisk koselige adventskonkurransen” er det første riktige svar som får poenget – den med flest poeng etter julaftenluka får premie i posten (jeg kødder ikke). Tre spørsmål daglig, alle hjelpemidler er selvfølgelig tillatt!lukeaatte

8. desember:
Ah, det er åttende desember og alle hjerter gleder seg. Fredag er en fin dag for de aller aller fleste, for den betyr at helga er i anmarsj. For meg, derimot, betyr søndags kveld at det er fridager på vei – fredager betyr vanligvis at jeg har noen dager med jobb foran meg, og gjerne noen bak meg også.

I forrige luke var jeg fryktelig lite nøyaktig. Oppgaven om Trix må jeg bare få beklage, jeg har allerede skaffet meg en mortal enemy. Det er kjipt, for sånt kan man fort dø av. Jeg er ikke lysten på en tidlig grav. Dette var altså et unnskyld til alle dere som syns jeg var teit. Mer får dere ikke.

Dagens oppgave blir bildequiz, jeg har slitt litt med å tenke ut oppgaver som krever litt mer tankegang enn å skrive spørsmålet inn i google og kjøre i vei. Dere får et lite stikkord sammen med bildene til høyre, og jeg håper dette går bra. Jeg har ikke gjort det altfor vanskelig, det er jo moro om de fleste har mulighet til å klare biffen. Mulig biffen blir hardere etterhvert som julaften nærmer seg. Kos dere med dagens oppgaver:

  1. Fikk sparken?
  2. «Den eneste mannen i nasjonalforsamlingen»!
  3. Gift med avisarving.

Bonuspoeng deles ut for den som kan fortelle meg hvem det var som ytret ordene om damen i oppgave 2.

vinter
Litt snø til dere som savner det! Jeg er en snilling.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

1. Lars Bohinen (ikke sikker)
De andre har jeg ikke nubbsjangs på…
For en besvarelse!

1. Lars Bohinen
2. Golda Meir (født Golda Mabovitz, 3. mai 1898) – David Ben-Gurion kalte henne «den eneste mannen i nasjonalforsamlingen». Hun var den første, og sålangt eneste kvinnelige statsministeren i Israel.

Når det gjelder 3.’er må jeg bite i det sure eplet, og si at jeg gir opp – men jeg håper nå likevel det blir tatt i betraktning at jeg HAR rett på 2.’er + bonusspørsmålet. ;)

OK, jeg GJETTER Canning Woodhull på 3. :P

bare på trass:

lars bohinen
anne knutsdotter
iversen

og den snøen kan du ha for deg selv. snø hører hjemme på fjellet. sammen med fjollsa.

god helg min erkefiende!

Nekter å spille fotball mot franskmenna på grunn av prøvesprengningaaaaaaaa

Måtte bare!

Jeg er litt skuffa, siden den siste burde være relativt enkel… Nå pinger jeg bloggrevyen og ser om noen har mer snøring. :p

Sir Keith Arthur Murdoch?

HINT (deloppgave 3): Vedkommende levde midt på 1800-tallet og skriblet ned en del litteratur.

At han levde midt på 1800-tallet skjønte jeg av meg selv.. :P

CHARLES DICKENS!!!!!!!!

Skulle du ikke telle opp poengene, nå som jeg har vært så sinnssykt flink og alt?

Haha. :D Siden over-achiever Shamini maser sånn får vi vel oppdatere stillinga. Svarene var Lars Bohinen, Golda Meir (bonus: Ben-Gurion) og Charles Dickens. Shamini sanker hele to poeng i dag, Tine får et halvt for sin påminnelse om Bohinens nei til å spille mot Frankrike pga prøvesprengningene på Muroroa (ellerno).

Stillinga:
1. Tamara (3 poeng)
Shamini (3 poeng)
2. Lea (2.5 poeng)
3. Sindre (1.5 poeng)
4. Sancti (1 poeng)
Ting Tang Tonje (1 poeng)
5. Tina (0.5 poeng)
Rutha (0.5 poeng)
Tannlege-Tine (0.5 poeng)

Jaaaaaaa! :D Tusen takk, tusen takk!

syns ikke dickensfar var så lett, jeg, altså. men sånn er det når allmenndannelsen er skral.

TAKK :D

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.