Madammen spør:

Hva skal man egentlig gjøre om man finner en sutrende toåring i en gang full av låste dører klokka to en natt til søndag?

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Sitte med ham helt til foreldrene kommer. Gjerne ha noe snop. Men dette bør jo gjøres av en kvinne da…

Man ringer barnevernsvakta! Fordi dette tyder på at noe er som det ikke skal være.

Jepp. Og å prøve å få ungen i søvne er heller ikke så dumt. Både for hans del, og for din (sånne har en stygg tendens til å hyle noe inni …!)

Her må jeg gi min fulle støtte til Mihoe: Du ringer barnevernsvakta!

Jepp, ring barnevernsvakten, uten tvil.

Huff. Nå fikk jeg vondt inni meg. Mihoes tips er nok det beste her, ja!

Hva gjorde du?

Ikke bra i det hele tatt. Send en bekymringsmelding hvis du har mot til det.

Stakkars unge.

Som Mihoe sier, det høres nesten ut som en barnevernssak ja..?

Jeg hører alle som roper barnevern, men syns Habben sier det bra: «hvis du har mot til det».

Her er en kort oppsummering av hva som hendte: Madammen, som fant ungen og tok ham med inn i leiligheten etter å ha sjekket om han kunne ha rømt fra naboene i etasjen, ringte meg etter en halvtime og visste ikke hva hun skulle gjøre. Jeg foreslo å ringe politiet (ante ikke at barnevernet hadde en form for kontakttelefon?), men i det vi skulle legge på ringte det på døra. Madammen hadde hengt opp en lapp i heisen før hun tok med seg barnet hjemm og nå hadde mora lest den. Hun krevde barnet tilbake og forklarte at «hun måtte gjøre noe veldig viktig, og XXX hadde bare vært alene i 10 minutter». Denne forklaringa liker jeg ekstra dårlig når alle dørene i etasjen vår var låst; hadde hun altså latt ungen «vente», midt på natta, ute i gangen? Toåringer er ikke veldig gode i trapper, liksom. Ikke vet vi, hun forsvant fort. Madammen hadde aldri sett henne eller barnet før.

Saken burde likevel meldes inn..Mora (og toåringen) bor jo der eller hva?

Ina: Det aner vi ikke, og det var sikkert en grunn til at hun hastet avgårde uten å fortelle hvem hun var.

Enkel sak, Iversen:

1. Finn deg et balltre, type eik. Stål kan også brukes i nødstilfeller.
2. Spor opp mora til barnet.
3. Slå henne helseløs.
4. La henne vente i gangen i 10 minutter. Du har sikkert noe viktig å gjøre.
5. Ring Barnevernet.

(nå kommer sikkert barnevernsfanatikerne i redd barna våre og hyler om at «barnevernet stjeler barna våre» – men jeg tar sjansen)

Dette høres ut som en jobb for… Barneværnsmannen!

Du må opp på taket av bygården du bor i, også må du finne fram den lampa med barnevernsmannen-symbolet på, og lyse den opp i en sky.

Send en bekymringsmelding. Det betyr ikke at de kommer å kidnapper barnet uten videre. Det kan godt finnes forklaringer, og det kan godt være mora til vanlig er fantastisk. Barneværnsmannen forstår slike ting. (faktisk er han litt overarbeida, og slett ikke overentusiastisk over nye saker) Hvis de derimot har hørt noe før, dette er den femtende bekyrmingsmeldinga de har fått, og dette er noe hu pleier å drive med; ja så er det best om barneværnsmannen får vite det.

Jeg ville ringt sjølv om jeg ikke viste helt hvem, bare for å høre. Faktisk, så synes jeg du bør ringe med en gang. Nummeret er 22 70 55 80, barnevernsvakta på grønland i oslo.

Barnevernet…
De følger opp alle bekymringsmeldinger de får. Og du som sender bekymringsmeldingen har krav på å være anonym i forhold til de du sender bekymringsmelding på. Det er viktig å tørre å være den som sier i fra når barn ikke har det godt, de kan tross alt ofte ikke si i fra selv.

Folk som tør å stå opp for barn som har det ubra er mine personlige helter.

Jo, man bør stå opp for barn som ikke har det bra – men barnevernet begår nesten like mange overgrep, som de gjør gode gjerninger, og jeg tror ikke barnevernet ville være de første jeg tenkte på å ringe. Kanskje det er jeg som er psyk? Uansvarlig oppførsel av denne moren var det uansett, og sånt bør ikke forekomme! – og jeg syns Madammen valgte den korrekte løsningen. :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.