Den fantastisk koselige adventskonkurransen (4. luke)!

fireI “den fantastisk koselige adventskonkurransen” er det første riktige svar som får poenget – den med flest poeng etter julaftenluka får premie i posten (jeg kødder ikke). Tre spørsmål daglig, alle hjelpemidler er selvfølgelig tillatt!

4. desember:
De tre første lukene har vært ganske enkle, og det er Prinsesse Lea som leder sålang. Dagens luke kan bli tricky, vi skal nemlig leke litt «six degrees of Kevin Bacon«. Denne selskapsleken (poppis blant filmnerder og skådisar) går på å koble sammen skuespillere (eller rimelig profilerte folk bak kamera, for den saks skyld), for eksempel kan en oppgave være å koble Viggo Mortensen og Michael Caine. Da ville ett mulig svar vært noe sånt som at «Viggo spilte i 28 days mot Sandra Bullock, som i sin tur spilte mot Michael Caine i Miss Congeniality«. Kort og enkelt. Det kan med andre ord være en haug med korrekte løsninger på en slik oppgave. Siden det alltid finnes flere løsninger er det om å gjøre å koble skuespillere på færrest mulige linker, men fantasifullhet belønnes. De to første deloppgavene er av denne sorten, siste deloppgave er something completely different.

  1. Koble sammen Orlando Bloom og Charlton Heston.
  2. Koble sammen Julia Roberts og Kate Beckinsale.
  3. Enkel en, helt på slutten: Hva heter presidenten i Gabon?

Logisk nok venter jeg med å dele ut poeng i denne luka frem til neste lukeåpning. Jeg er en ganske gem fyr sånnsett, de fleste får en fair sjanse. Om du ser at noen har koblet Bloom og Heston med fire linker klarer vel du det med tre? Kom an!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

1. Enkelt! Orlando har spilt i LOTR med Liv Tyler. Hun spiller i Armageddon, der Heston har fortellerstemmen!
2. Denne var verre. Kate+Alec Baldwin i «The Aviator», Alec+Susan Sarandon i «Elizabethtown», Susan+Julia i «Stepmom».
3. El Hadj Omar Bongo Ondimba

Lea var litt før meg, men jeg skal ihvertfall poste min som jeg har jobbet så lenge med.
1. Orlando Bloom + Ian McKellen i The Return of the King. McKellen + Jürgen Prochnow i The Da Vinci Code. Prochnow + Heston i In the mouth of madness. Ingen fortellerstemme-roller her!!!
2. Julia Roberts + Matt Damon i Ocean’s Twelve. Damon + Leonardo DiCaprio i The Departed. DiCaprio + Kate Beckinsale i The Aviator.
3. Presidenten i Gabon heter El Hadj Omar Bongo Ondimba, men må ha fiksa litt på navnet for han ble født som Albert-Bernard Bongo. Kanskje det var for lite snert i det navnet.

Gud bedre. Tenk så mange innlegg jeg har gått glipp av. Har faktisk hatt noen dager i London selv, og hadde jeg visst om denne nye trenden med å poste kort fra London skulle jeg fanken meg sende til dere begge.

Men bortsett fra dette er visstnok ikke quiz min sterke side, masse vanskelig her gitt.

Jeg legger til en ny på toeren. Denne kan du bytte ut med den gamle, eller legge i tillegg hvis du vil (hvis det gir meg flere poeng.)
Julia Roberts spilte i Closer, og det samme gjorde Jude Law. Jude Law møter vi også igjen i The Aviator, hvor Kate Beckinsale også er på rollelisten. To ledd. Jippi!

Noen folk har for mye fritid på dagen.

Sam: Det er sånt tapere som kom for seint til grøten og ikke klarte å koble fortere sier. :p Poeng utdeles senere.

Ååå, det er så kjipt at bare noen få deltar. :( Men dere som er barske nok til å ta opp kampen tjener sølvpoeng i lassevis.

Lea var flinkest på å koble mannfolka, mens Tamara særskilte seg på damene. Antall ledd tilsammen ble helt likt! Ett halvt poeng til hver, altså. Gratulerer (selv om det sikkert var litt surt at jeg ikke ga ett poeng til hver)!

Stillingen:
1. Lea (2.5 poeng)
2. Tamara (2 poeng)
3. Sancti (1 poeng)
4. Tina (0.5 poeng)

Litt skuffa over at filmbloggerne ikke kastet seg over denne med liv og lyst, det må jeg innrømme. Etter fire luker leder altså Lea med 2.5 poeng, det må vel gå an å fange opp, folkens? Det er jo snakk om premie, for guds skyld!

Sorry påsan, eksamenstid på denne karen. Kan du gi meg trøstepoeng for det?

1. Orlando Bloom og Charlton Heston.
Orlando Bloom spilte mot Johnny Depp I Pirates of the Carribean filmene, Depp har vært med i de fleste Tim Burton filmene, Tim Burton lagde en remake av Planet of the Apes (han kunne spart seg for dette, og endte dessuten opp i en veldig offentlig krangel med Kevin Smith grunnet slutte av denne filmen. Denne kranglen kom av en spøk fra Kevin Smith om at Burton hadde plagiert en av Smith sine tegneserier, som også involverte en Abraham Linkon statue med apehode. Burtons PR-sjef, Bumble Ward, gikk ut i avisene med Burtons tilbakemelding, som var ”All my friends know that I never read comics, and would especially never read anything written by Kevin Smith”. Kevin Smith uttalte at det forklarte Batman.) Charlton Heston spilte i den orginale Planet of the Apes.

2. Julia Roberts og Kate Beckinsale.
Julia Roberts spilte mot Kirstin Dunst i Mona Lisa Smile, Kirstin Dunst spilte i Spiderman filmene. Ben Affleck spilte i en annen superhelt film, Daredevil. Han spilte også i Pearl Harbour, som Kate Beckinsale spilte i. Eventuelt spilte Julia Roberts mot Kirstin Dunst i Mona Lisa Smile, Kirstin Dunst spilte vampyr i Interview With A Vampire og Kate Beckinsale spilte vampyr i Underworld.

3. Omar Bongo

Vet jeg er litt sent ute, men jeg elsker Six Degrees of Kevin Bacon. Og jeg vet at hele Kevin Smith/Tim Burton-konflikten var litt… unødvendig, men gøy var det!

Jannicke. Du skal ha for snedige forsøk, i det minste. :D

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.