Filmer du kanskje har sett, men uansett bør se en gang til (15. installasjon)

slither3Slither (2006)

It’s just a bee sting.

enne godsaken av en film ble sluppet på DVD-markedet i Norge i slutten av november, og sjefen min har bedt meg reklamere litt for å bekjempe filmnedlasting. Jeg mister jobben om du downer film, visstnok. Det er komplisert, så jeg anbefaler at du bare stikker og leier eller kjøper denne med en gang. Fort.

slitherHer, mine venner, har dere et heidundrende godt julegaveforslag til enhver som liker horrorkomedie. Alle de velkjente ingrediensene for suksess er til stede: Et passe halvpornografisk cover (som egentlig blir litt ekkelt når vi i filmen får vite omtrent hvor gammel dama i badekaret er… Du kan jo klikke på bildet og se på den store versjonen om du har lyst, din pervo), et elendig synopsis bakpå og kultskuespillere på lønningslista er stort sett alltid positivt når det kommer til denne sjangeren.

Slither handler om søte små romsnegler. Jævlig kjappe romsnegler som man helst bør holde unna munnen, for å være helt presis (ta det med ro, det er bare munnen som gjelder, denne filmen nedlater seg ikke til barnslig kroppsåpningshumor). Jeg har ikke lyst til å røpe altfor mye, men i korte trekk handler dette om romsneglenes invasjon av jorda. Ganske omstendelig prossess, men det er bare moro. I hovedrollene finner vi storheter som Michael Rooker, Nathan «Den neste Bruce Campbell» Fillion, Gregg Henry og søte Elizabeth Banks – henholdsvis i rollene som menneskevennen Grant Grant, politisjef Bill Pardy, borgermester Jack Macready og Grants kone Starla. Eller heter hun egentlig Starla? Jeg er sikker på at hun blir kalt både Darla, Marla og Carla iløpet av filmen. Slike ting kjennetegner ekte mesterverk.

Det er ikke at filmen er så jævla bra som er greia her. Det er mer det motsatte. Denne filmen er teit, men nøyaktig på den måten jeg kan tenke meg at regissør og manusforfatter Gunn var ute etter. Med andre ord er Slither også steintøff, eller «bra» om du vil. Overse selvmotsigelsen. Sjeldenheter som karakterutvikling kan også skimtes, for de som savner sånt i.. alle andre skrekkfilmer. Minuset må være at dette ikke er spesielt skummelt. Det er bare morsomt. Et pluss i minuset, det er omtrent så Joker Nord man kan få det?slither2

Nathan Fillion, ja. Kjipinger kjenner ham kanskje igjen som han gjerrige typen til dama i Two guys, a girls and a pizza place, litt mer oppegående folk nikker gjenkjennende fordi de har sett Firefly. For å være helt ærlig har jeg ikke veldig mye intelligent å si her, men ville skrive et avsnitt for å anbefale Typiske Tor Andres post om Slither (og Invasion) for en tid tilbake. Les den her, spol halvveis ned for å komme rett til godsakene!

Nåvel, konklusjon må til: Om ikke annet vil man sitte igjen med en dypere forståelse av mediahysteriet rundt brunsneglene hver bidige sommer etter rulleteksten. Faktisk bør du sitte gjennom hele teksten, eller spole litt, for her er det en ekstrascene på slutten av spilletiden. Det er tross alt ganske «in» for tiden. Blant kidsa, vet dere. Også er det mulig at vordende mødre ikke bør se denne. Alle andre, derimot, bør.

I’ve been around a million years! You think you can fuck with me?

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Tenkte berre at eg skulle informera om at eg har posta bilete av det eg TRUR er ein vill chinchilla…
SÅ snill er eg (og litt treig).

Veldig bra kommentar fra Guri, det oppsummerer i grunnen hele filmen. Ellers – du burde skrive langt flere filmanmeldelser, Ivers – du er flink.

Årets beste b-film jo! Og du mister nok jobben Iversen, bare pga meg, men pyttsann… Jeg har sett filmen to ganger i år allerede. rekker nok en gang til før det blir nytt år også.

Guri: Har kikka, det var en nydelig liten dingsboms. :D

TMwtP: Det var hyggelig sagt. :)

Gbang: Din rakker! Dette ER jo en skikkelig kosefilm, jeg kjøpte den som julegave til kusina mi også.

Håper kusina di blir fornøyd da! Han borgermesteren er vel bortimot det minst politisk korrekte jeg har sett på film på en stund (knapt slått av han fyren i Thank You For Smoking), og veldig veldig morsom. Ellers synes jeg du oppsummerer filmen på skikkelig fint vis.

Gbang: Jeg regner med at hun blir storfornøyd. Jeg vurderte å kjøpe den til lillebror også, men han er så pinglete.

For fans av amerikanske The Office kan eg legge til at Jenna Fischer dukkar opp i denne filmen! :)

Elles er det nok på tide med eit gjensyn ja…

Iversen, vennen, det er en skrivefeil i dette inlegget. Du har skrevet ‘Nathan «Den neste Bruce Campell» Fillion’, når det egentlig skal stå «‘Nathan «Den neste Han Solo» Fillion’. Hilsen en som er oppegående nok til å ha sett Firefly. Flere ganger!

Jannicke: Jeg står på mitt.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.