Den fantastisk koselige adventskonkurransen (andre luke)!

toI “den fantastisk koselige adventskonkurransen” er det første riktige svar som får poenget – den med flest poeng etter julaftenluka får premie i posten (jeg kødder ikke). Tre spørsmål daglig, alle hjelpemidler er selvfølgelig tillatt!

2. desember:
Den etterlengtede andrerunden skal handle om gåter. Her er det vel strengt tatt ikke noe entydig korrekt svar, men svaret jeg er ute etter vil dere som er i stand til å klare hele dagens luke klare enkelt. Som gåter flest er denne kjent for noen, og de er jo heldige om kan dra hjem et gratispoeng. En gåte og to tilleggsspørsmål utgjør dagens kalenderoppgave.

  1. Gåten: Det høljer ned, og det fyker tornadoer om ørene dine. Du klarer såvidt å lure deg ut i bilen din for å kjøre til et bomberom, og i det du setter deg blir bakdelen av bilen røska av. Du sitter igjen med en halv bil, men klarer likevel å kjøre avgårde ved hjelp av forhjulsdrift og Flintstones-metoden. Dette er ikke poenget, men jeg kunne ikke dy meg. Greia er at du bare har en ekstra plass i bilen. Halvveis til bomberommet kjører du forbi en bussholdeplass. Det er femti mil til bomberommet, men det tenker du lite på når du ser hvem som befinner seg på holdeplassen. Der står en eldgammel, syk dame med en stygg parykk, den aller beste kompisen din og den ultimate drømmedama/drømmemannen. Alle tre – på en gang. Du har imidlertid bare plass til en til i bilen, så hva gjør du?
  2. Tilleggspørsmålene har vel dere cineaster allerede svaret på. I en relativt ny film spiller denne gåten, om enn noe enklere fremstilt, en litt for sentral rolle. Andre ting som spiller sentrale roller (jeg dekker ryggen, ja) er en minibåndopptager og en haug med offentlig ansatte. Hva heter filmen?
  3. …og hva heter han som spiller den noe forfyllede og gubbete hovedrollen?

Slik. Da var andre luke åpnet og vi nærmer oss jul. Bare 22 små dager igjen.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Wooh!

1. Du overlater bilen til kompisen din som kjører den gamle dama i sikkerhet (det vil si løper henne og bilen de resterende femti milene og sannsynligvis ikke rekker frem mens noen av dem fortsatt er i live, men det er en helt annen sak sett fra et pessimistisk og kanskje realistisk ståsted, akkurat som om hele greia er særlig realistisk i det hele tatt), og blir igjen på holdeplassen med ditt livs kjærlighet (hun har sikkert nettopp pult bestekompisen din OG den gamle dama). Eventuelt kan dere vente på bussen sammen og ta den, hvis du på noen måte tror at kollektivtrafikken fungerer såpass bra at dere kommer dit dere skal før det er for sent.

2. 16 Blocks

3. Bruce Willis

1. Men hva om det er kona di som er din beste venn? Dette er detaljer som bør spesifiseres i oppgaveteksten, herr Iversen. Dette er misledende, jeg krever en omtelling!

2. Pearl Harbor

3. Ben Affleck

1. Ettersom min bestekompis har pult mitt livs kjærlighet betyr det enten at jeg ikke har draget på henne uansett, eller så betyr det at jeg har store muligheter ettersom hun må være ganske billig for å pule han. «Bestekompisen» min får hermetegn rundt seg for å ha pult drømmedama mi og får håpe det hjelper mot tornadoene. Bli med meg får han ikke! Hu gamle dama har jeg ikke noe bruk for, så da står jeg igjen med drømmedama mi.
Vel, da satser jeg på at hu må være veldig billig for å ha pult kompisen min, så da tar jeg hu med…

2. Hostage
3. Bruce Willis

Hoi, var Sancti som sa at drømmedama mi hadde pult kompisen min, sto ikke i oppgaveteksten nei…
Hm…
Da blir svaret mitt på 1. til:
Drømmedama mi har vinger og Blessing of the Heavens så hu bare stopper alle tornadoene og fly hu syke kjerringa på sjukehus mens jeg og kompisen min kjører til en kebabsjappe.

1. Bestekompisen min, uten å nøle. Med mindre det er Paul Walker som står der, vi vet jo alle hvor svak yours truly er for ham. ;)

2. 16 Blocks

3. Bruce Willis

Sancti drar hjem poenget i dag. Hadde problemstillingen til Ole vært en vi for eksempel ikke hadde diskutert tidligere hadde han nok fått et halvt poeng, men det ville jo vært litt urettferdig. :p Commendable effort, Sindre. Shamini får nesten minuspoeng for å ha sneket Paul Waalker inn i svaret sitt.

Ett poeng deles dermed ut til Sancti, og stillingen er
1. Tamara (1.5 poeng)
2. Sancti (1 poeng)
2. Lea (1 poeng)
3. Tina (0.5 poeng)

så jeg er liksom for sent ute nå altså?
makan.
m a k a n

Det er sjarmen ved at luker åpnes til forskjellige tider, baby.

What!? Minuspoeng? Jeg føler meg urettferdig behandlet – men tyr utelukkende til furteleppe, siden jeg faktisk unnslapp..

Jeg er jo ikke urimelig, heller. :D

Dette er forøvrig innlegg nr. 666, og jeg fortjener PLUSS-poeng for å være den første til å kommentere nettopp det. ;)

Njæææ, det er bare innlegg nummer 307 eller 308. ;) Jeg aner ikke hvorfor WP nummererer som de gjør. Bra forsøk, though!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.