Nykomling på plass

Selv om det har blitt droppet hint både her og der er det ingen som har tenkt (eller spurt, ihvertfall) om hva en bitteliten garnklump som Peach skal med et enormt skap helt for seg selv. Vel. Hun skal naturligvis ikke bo der alene, onsdag kveld etter Oppgjøret med Storrusten ankom vesle Leia til Oslo med buss fra det blide sørland.

Peach er oppkalt etter Princess Peach fra Super Mario-spillene, derfor syns vi det var på sin plass å tenke i litt rosa baner når vi skulle navngi den nye samboeren. Den kuleste prinsessa jeg veit om er ihvertfall Leia, så navnevalget var ikke spesielt vanskelig.

Leia som bebis
Leia som bebis, Sancti stiller opp med lanke
Leia2
Leia utforsker nytt bur

mellomrom
Vi hadde bestemt at Peach måtte vente på å flytte inn i skapet til Leia også var på plass, mest for å fjerne alle muligheter for turf wars. Sammenflyttingen gikk noenlunde rolig for seg, for oss som aldri har flyttet chinchillaer sammen før ble det utstøtt en og annen lyd vi syns var fryktelig skummel. Heldigvis var Sancti på plass via MSN for å guide oss gjennom alle mulige hindre. Etter trekvart døgn virker det som om de nye samboerne klarer seg bra, det eneste opptrinnet så langt hendte etter halvannen time. Da så jeg en bloddråpe på øret til Peach, og nærmere etterforskning viste at Leia satt fast i den trekonstruksjonen hun utforsker på bildet over. Litt lirking, blodtørking (såret var allerede koagulert igjen) og justering av møbler senere tok vi sjansen på å la dyrene få leke sammen igjen.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Å så skjønn.
Så koselig at de skal være to sammen. Selv om Leia må være en smule større enn Peach.
Mulig å få bilde av dem sammen, så jeg ser forskjellen?
Og kanskje en liten videosnutt fra lek i buret?
Finnes ikke kravstor jeg.

For nydelig bebis bilde! Kanskje jeg skal skaffe meg en jeg også, siden marsvinet døde?

Er Peach og Leia gode venner nå da? =)

Rutha: Hehe, det blir vel litt etterhvert, men jeg tror kanskje det kan være en idé å skrive om litt andre ting enn chinchilla i de kommende dagene.

Elisabeth: Alle burde ha en chinchilla. Det ser ut til at de kommer godt over ens, de sov ihvertfall ganske tett sammen i dag.

Neste gang det blir familieforøkelse foreslår jeg at prinsessen skal hete «vil ikke».
Gratulerer igjen!

Det er sikkert fint for Peach det der! Er ikke Chinchillaer sånne sosiale dyr som trenger en venn? Og buret ser forbilledlig dyrevennlig ut :)

Her er det bare en ting og si: Næmmen hælledussen da!

Elisabeth: Broren til Peach er fortsatt til salgs, har til og med en kompis som er flytteklar. ;-)

Rutha: Leia er bare 8 uker, mens Peach er litt over året. Jeg tror jammen den yngste veier mer likevel. :D

Ei venninne av meg har en sånn nesten sort chinchilla, som er dritsøt og heter Lilo. Her om dagen hadde noen gjester glemt å lukke døra til badet, og også dosetet…. Lilo ble funnet etter en halvtimes leteaksjon I toalettskåla….. Våt og forfrossen. Men det gikk heldigvis bra med føning først, og så innpakking i en ullsokk :D

Gratulerer med ny chinchilla – jeg visste om at Leia skulle flytte til dere, haha! ;) Hadde litt sånn ‘inside-information’. Great job on the cage!

Jeg har alltid hatt lyst på et dyr jeg kunne kalle opp etter en Star Wars karakter, men det har aldri falt seg slik. Synd, men sant. Eneste kjeledyr jeg har hatt var tre kampfisker, alle oppkalt etter filmen «A fish called Wanda». I løpet av en uke hadde Otto spist Wanda, akkurat som i filmen. Veldig tragisk, og det luktet vondt. Du skal være glad for at film-Leia ikke spiser noen andre prinsesser, ellers hadde det ikke lovet godt for Peach. Life imitates art, as you know.

Helvete! Jeg hadde svart hver og en, men så kom jeg borti musa og spratt ut av cinduet. :( Orker ikke ta det igjen, men.. Øh.. Faen ta. Dere vet jeg elsker dere. :p

Gratulerer med nytt dyr ;D

«men så kom jeg borti musa og spratt ut av vinduet» må være den beste setningen jeg har lest på ukevis. :D

Kim: :D

Btw: ¨Då eg var i Machu Pichu såg eg (og tok bilete av) eit dyr eg er nokså sikker på var ein «vill» chinchilla. Kan eg ha rett? Skal legga ut bilete på reisebloggen min når internettet heima er oppe og går igjen…

Guri: Chinchillaen kommer fra Sør-Amerika, og man sier gjerne at de kommer fra Andesfjellene. Så du skal ikke se bort fra at du så helt rett! :) Del gjerne bilder.

Guri: Shamini sa det, jeg gleder meg også til bilder. :)

oOo, gratulerer! Hadde jeg ikke vært livredd sånne som det, så skulle jeg hatt meg en selv.

[…] Leia får ny burkamerat, en lysegrå liten krabat som pr nå er helt navnløs. Da vi fikk Peach, som da allerede hadde et navn (oppkalt etter Princess Peach), gikk det ikke så lang tid før vi innså at en ensom chinchilla ikke akkurat koser vettet av seg. Nå som Peach ikke holder Leia (oppkalt etter en annen prinsesse, forstår du ikke hvem bør du finne deg en annen blogg å lese) med selskap har vi adoptert den vesle navnløse. […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.