Skap blir bur (del 1)

I dag våknet jeg i titida og fant fort ut at jeg ikke er spesielt mye friskere enn i går. Deretter tok jeg bloggrunden, og da jeg skulle titte etter nye kommentarer her gikk det opp for meg at det ikke hjelper å beklage med dyrevideoer og julegavetips, det er passe kjedelig å stikke innom her når det ikke kommer nye innlegg. Derfor har jeg gitt flate beng i sykdom og startet burbygging.

Skapet som skal transformeres er IKEAs Aneboda. For dere som ikke henger så mye på chinchillafora eller snakker mye med erfarne burbyggere; Aneboda er tingen. Dette blir med andre ord ikke spesielt originalt, men jeg satser på at burløsninga blir litt penere enn den vi har nå (To totalt ulike bur plassert oppå hverandre midt i stua). Her er greiene jeg starta med:

bur1

I tillegg er planen å ta kål på et billig bord vi har stående. Drillen ble kjøpt i ens ærend, og vi får satse på at den overlever. Har ikke fått noe bruk for den enda, men så har jeg bare gjort pinglejobben sålangt. Det tok ikke spesielt lang tid å sette sammen rammeverket, men da jeg begynte å spikre på bakplata ble naboene gretne og hamra i veggen. Etter en pause fikk jeg ordna resten, på dette tidspunktet ser skapet slik ut:

bur3

Med litt hjelp fra Madammen fikk jeg snudd skapet rundt, legg merke til at jeg har fjerna den litt stygge plasten i skapdørene. Der skal vi med tid og stunder få ordna litt netting, selv om sånt er et helvete å få tak i. Her er et nydelig bilde av skapdørene og et liggende skap:

bur2

Med skapet fulgte det én hylleplate. Aneboda er et garderobeskap, nemlig. Den plata skal jeg selvsagt bruke, men siden jeg ikke regner med noe behov for å dele skapburet i to måtte det sages hull. Å sage hull i sponplater med en billigsag er ikke alltid like moro, men tre kilo sagstøv senere ser resultatet sånn passe bra ut.

bur4

…og her er restene av bordet vårt. Hvil i fred. Materialet skal brukes til flere hoppeplater i skapburet, jeg har tenkt å bruke bordbein som støttepilarer. Vi får se hvor bra det fungerer.

bur5

Det var første etappe, følgende gjenstår:

Med litt flaks får jeg raskt tak i netting, og buret vil stå klart over helga. Uten flaks ser det litt verre ut, og siden halve stua er blitt min private sløydsal håper vi egentlig på flaksen.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Wow, jeg er imponert!!! Handy-Iversen!

Flink chinchillaeier. :D
Jeg har nesten lyst til å sende alle ungene mine til deg i fremtiden, Iversen.

Hoppehylle hørtes gøy ut. Kan man ha en sånn uten å ha chinchilla og skap og bur og sånt?

Lea: Hehe, det er ikke en stor bedrift sålangt, da. Om Sancti kan lage et burskap, da kan jeg og! :p

Sancti: Haha, det skulle tatt seg ut. :D

Sonja: Jada, bare fjern alt du har på spisebordet ditt og hopp oppå. Samme greia. Trampoliner er nok litt artigere.

Vel … det var egentlig mamma som bygget skapburet mitt…
:|

Imponerende. Gleder meg til å se det ferdige resultatet, gjerne med Peach inni.

Ville det ikke vært mer intelligent å skjære av et hjørne av den plata?

Sancti: Hysj.

Rutha: Regner med at det er klart til uka, vi fikk en mindre invasjon her i helga.

Gudmund: Ikke når hylla skal festes i hvert sitt hjørne mot kun to flater som er sterke nok til å bære den, men det ville sikkert vært enklere og muligens penere. Ikke hensiktsmessig, dessverre.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.