Ko-kobro!

Jeg er ingen urimelig fyr. Det er sikkert fryktelig nødvendig å forby flypassasjerer å ha med ting som kan brukes for å kapre eller sprenge ett fly, og avisene forteller jo at det legges planer om slik ugagn hele tiden. Altså. Jeg kjøper ikke helt at faren er så stor som man vil ha det til, men greit nok – jeg tar tegninga. Blir ikke sur om jeg ikke får ha med en halvannenliter brus inn i kabinen neste gang jeg skal besøke opphavet i Stavanger. Det er ok. Ikke noe videre offer.

Men jeg krever at de som driver med kontrollen, eller rettere sagt de som er ansvarlige for inn- og gjennomføring av det nye reglementet besitter en viss grad av peiling. I den forbindelse ble jeg litt snurt da jeg leste nettavisens sak om beslagene sålangt på Gardermoen. La meg sitere:

- Flere av de beslaglagte tingene oppi søppeldunken her får da plass i plastposen; som denne geléboksen for eksempel?
– Ja, men geléboksen veier for mye. Det skal ikke være mer enn 100 ml per enhet, påpeker Kobro.

Jeg innser jo at det er en sammenheng mellom mengde og vekt, men her kunne man vel ordlagt seg bedre. For ordens skyld, liksom.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Du kan ha med deg halvannen liter brus med inn i kabinen. Du må bare kjøpe den etter du har vært igjennom sikkerhetskontrollen.

Riktig. Men det er faktisk lov med lighter og fyrstikker ombord. Tro det den som kan? Lenge leve tobakkindustrien!

Rutha: Joda, man kan vel egentlig ha det aller meste med seg sålenge det er kjøpt på sikkerhetsklarert område, og det er helt ok. Det er jo ikke reglene jeg syns er rare, men det faktum at Kobro ikke kan forskjell på mengde og vekt.

Det er også lov med en kniv med inntil 6 cm langt blad så lenge denne kniven kan foldes inn…

Lekkert. Hvorfor kan man ikke bare si «alt må sjekkes inn» og bli ferdige med det?

Neglesaks er også lov igjen nå, selv om det var forbudt før! En gang måtte jeg kaste neglesaksen min i sikkerhetskontrollen, mens jeg helt ubesværet samtidig tok ombord en pakke med femten sylskarpe skalpellblader…!

Ko-kobro fikk meg til å tenke på den geniale vitsen Ho-ho Asbjørnsen! Ho-ho Mo! :D haha

Ene eksen min hadde kjøpt pusehåndjern i gave til meg, da han kom hjem fra militæret. Med tanke på at jeg er 27 år gammel, og han året eldre enn meg, er dette en stund siden. Pusehåndjerna var av typen man får på Kondomeriet, japp – med rosa pels. Disse ble da konfiskert, og deretter angivelig destruert pga. flykapringsfare.

Need I say more?

Du kan sikkert drepe noen med en blyant om du bare vil. Eller hendene dine for den saks skyld, så at man kan ha lommekniver og neglsakser er vel ikke noen krise.

Jepp, lightere får man også ha, men de må kjøpes etter sikkerhetskontrollen. Bomber er dessverre ulovlig å ta med, så det er ikke så mye man får utrettet med en skarve sigarettlighter. Jeg er rimelig sikker på at sidemannen ville rukket å reagere om du forsøkte å tenne på setet foran deg.

Jeg er forøvrig rimelig sikker på at man kan drepe med blikket, om man bare forsøker hardt nok.

1. Selges det alkohol av typen brennevin ombord de fleste rutene innlands og utland? Jepp.

2. Får man lov til å ha med seg lighter og fyrstikker gjennom sikkerhetskontrollen? Jepp.

3. Legg 1 og 2 sammen så har du potensielt noe som kan få flyet i flammer fortere enn f…

Shamini: Ringte du flyplassen i etterkant og fulgte opp håndjerna dine? Hvordan vet du at de ble destruert og ikke brukt av en harry Securitas vakt på sin kone/innleide hore den samme kvelden?

Sancti: Du får neppe kapret et fly med blyant eller hendene dine, men du får laget et oppstyr og blir tatt pent i hånd om av politiet ved nærmeste flyplass hvis kapteinen føler for en nødlanding.

Man kan neppe kapre et fly med en Jegermeister og en lighter heller, men du verden så mye mer oppstyr det blir når flere seterader og diverse passasjerer brenner??

Sam: nei, jeg gjorde ikke det da – jeg var bare 18-19 år, og ønska meg sånne intenst.. men syns jo egentlig det var litt pinlig at han 1. hadde kjøpt sånne, og 2. var blitt stoppa med dem. For håndjernas skyld håper jeg de ble brukt, og ikke destruert. Fiiine håndjerna mine.

Shamini: Ønska deg sånne intenst? Hehe, små gleder..

Fikk høre på elevtinget 2004 at du kan drepe med en finger. (og da mener jeg kun fingeren, ikke med en pistol ellerno) Det var argument for å ha eller ikke ha selvforsvar i gymtimene på skolen. ehm. litt off topic, men det er seint og jeg er trøtt. unnskyldt?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.