Min aller første bloggpost (øh, nesten)

Klypa mimrer for tiden, og serverte sitt første blogginnlegg i denne posten.

Jeg var selvsagt stor i kjeften, siden jeg ikke har holdt på så lenge og lider under litt insipirasjonssvikt, og lovte at jeg skulle memefisere ideen. Akk. Det gikk ikke så bra. Min første bloggpost er nemlig søkk vekk. Jeg husker ikke hva den handlet om en gang, men min andre bloggpost forteller meg at det var en tilståelse av noe slag. Vel. Noe må jeg poste, så her er det: Mitt andre blogginnlegg noensinne!

Ja, andre innlegg blir også en tilståelse.
Jeg er nemlig en av dem. De som av og til lar filmopplevelsen bli ødelagt av halvkjipe effekter, hull i historien og andre saker av den typen du finner på imdb.coms blooperseksjon. De fleste av oss vet at denne egenskapen (heldigvis) kun går utover oss selv, men den er vanskelig å stagge.
Å se Ann Darrow og Jack Driscoll krabbe seg opp fra en elv med velfrisert tørt hår og relativt rent tøy etter halseløs ferd gjennom jungelen på Skull island blir bare for merkelig for meg. Jeg klarer ikke overse det. Nå skal det sies at jeg ikke syns King Kong var spesielt bra i utgangspunktet, til å fortjene alle sekserne mangler den for mye i oppnøsting av løse tråder (hva skjedde med Jimmy?) og ulogiskheter (Hvorfor skilles Ann og Jacks veier etter båtturen hjem fra Skull island? Hvorfor stopper mannskapet å kaste kloroform på Kong når han åpenbart lar seg påvirke, men ikke sovner på flekken?).
Jeg klarer ikke å overse det.
Slike filmtabber kan man jo liste opp i årevis, og det er klart det finnes stygge feil i filmer jeg virkelig liker også; ved flere anledninger ser man tydelig fotproteser og surr i høydeforhold i «Fellowship of the ring».
I «the crow» er det tydelig at avslutningsscenen faktisk er åpningsscenen spilt bakover.

Jeg innbiller meg at forskjellen, altså hvorfor man lar seg plage, ligger på ulike steder fra film til film. For min del ble King Kong ødelagt av ulogiskhetene og tidsbruken. Jeg kjente jeg fikk nok ved brontosauruskløfta, og da Jimmy skyter bort ekle insekter med tommygun – da ble det for mye. Det hjalp for så vidt ikke med en halvnaken Ann Darrow midt på vinteren i New York, eller den søte (men irriterende) Bambi-på-isen-scenen i Central Park. Trist, for jeg hadde på forhånd bestemt meg for å ikke la sånt plage meg. Det ble bare for mye. I «Løven, heksa og klesskapet» var mine forventninger skrudd i været. Jeg vokste opp med bøkene og liker BBC-serien, selv om den i dagens lys er ganske dårlig på mange områder. Jeg var klar over at filmatiseringen skulle holde seg innenfor en PG-aldersgrense, så mangel av blod og gørr kunne jeg leve med. Derimot feilet filmen i begynnelsen for meg. Magien manglet allerede i creditssekvensen. Kjedelige bokstaver, musikken var grufull og jeg skjønte først senere at krigsscenen var nødvendig siden mange tolvåringer ikke vet like mye om andre verdenskrig som vi gamlinger gjør. Filmen tok seg opp etterhvert, men gjennom hele filmen ble vi plaget av til tider grufulle bakgrunner, tydelige CGI-feil (snøen på trappene i Jadis’ slott beveger seg ikke sammen med trappa mens kameraet panorerer) og noen ytterst snodige statisttabber. Man ser ikke gladere ut bare fordi man gjentar samme sekvens av smil+hytting med neven fire ganger, selv om dvergen i den scenen hvor Peter kverker Maugrim åpenbart tror det.
Jeg kunne fortsatt i dagevis. Dere kunne mislikt meg like lenge.

Jeg skal se Saw 2 om en uke. Da legger jeg igjen kritisk sans hjemme, om jeg klarer.

Denne posten høstet tre kommentarer og befant seg i barndomshjemmet. Om noen føler seg kallet til å dele er det jo bare så slå seg ut, et eventuelt kriterium må nesten være at din aller første bloggpost ikke ligger i arkivet til din nåværende blogg. Øhrm. Tror jeg. Eller. Nei, om du vil ha regler kan du spørre Klypa. Sov godt!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Urettferdige regler. :-(

Enig :(

Men herregud i trappa. Om jeg kan fuske og poste mitt andre innlegg kan vel dere poste det første innlegget deres selv om dere aldri har flytta, vel. Makan a.

Bergensere er nok søte,men feen ..den brautinga a gitt de kan være så søte de vil;)
You are the best, tett fulgt av petter,likte chris først men man lærer/forstår ettervert heheh

trykkleif

jeg HATER King Dritt-kong.

Oi! Iversen du kler å liksom sette ned foten. Og herregud i trappa er vel et av de bedre. Jeg er i hvert fall blid igjen.
:-D (Se så blid jeg er!)

Du kan ikke være noe morsom å se film med.
Slapp av og nyt filmen.

Du unngikk å poste overskriften, ser jeg..

Rutha: Ta det med ro, jeg plager ingen andre før etter filmen. Ingen har klaget på meg sålangt.

Tamara: Ja. En reeeeen forglemmelse, selvsagt.

I min først bloggpost skrev jeg at jeg ikke visst hva bloggen min kom til å handle om.
Utfra det jeg skriver der nå, så vet jeg det fortsatt ikke.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.