I have returned from the land of ice and wind!

Ok, ikke så mye is, men det snødde på lørdag. Vind var det så avgjort.

Kort oppsummert var turen veldig hyggelig. Vi kom dit for å se nordlys, og det fikk vi på fredagen. Ganske bra, selv om det kan være en god del bedre. Var ganske artig å se lyset danse over himmelen, absolutt noe å anbefale for alle og enhver.

Første forelesningen vi hadde der ble avbrutt fordi det skulle skytes opp en studentrakett, og vi gikk ut for å se den. Det var en liten sidewinder, altså en air-to-air missile som også er brukt av flyvåpenet, men denne var sans sprengstoff og con eksperimentelle måleinstrumenter. Rakkern fløy fort og var ute av syne i løpet av ca. et sekund.

Lørdags morgen var planen å stå opp klokka syv slik at vi kunne gå opp på fjellkjeden som lå rett ved og se soloppgangen. Desverre snødde det, men siden vi hadde rullet oss ut av senga tok vi turen allikevel. Oppe mot toppen var vinden ganske utrolig, det føltes faktisk som om noen pisket meg i ansiktet. Ikke at jeg har store sammenligningsgrunnlaget, altså. Jeg svinger ikke den veien. Uansett, var deilig å utfordre naturkreftene litt, selv om det ikke ble noen soloppgang på oss, det eneste vi så var hvitt og grått i alle retninger.

Internettet på stedet hadde store problemer, det ble nevnt at kabelen var røket. Etter fredags formiddag mistet vi det i alle fall for godt. Derfor ingen flere reisebrev, og derfor ikke de nødvendige data vi trengte for å jobbe på et prosjektarbeid, så det ble minesveiper og pinball på oss i stedet.

Hadde en intern konkurranse med foreleser og turleder Yvonne. Jeg vant bordtenniskampen 13-12 etter å ha ledet 11-3, begynt å skryte, og deretter ligge under 11-12. Laget mitt vant også lørdagens runde i Trivial Pursuit. Deretter skulle vi ta en blindtest i cola, men før den startet og etter vi hadde knyttet skjerf foran øynene utfordret hun meg til et kappløp til datarommet. Jeg aksepterte, men mitt moderate tempo var ingen match for hennes ville sprint. Så Thomas bestemte seg for å hjelpe meg ved å ta meg i armen og lede vei. Hadde vært en god ide om han ikke hadde ført meg rett i en dørkarm. Akk ja, tapte det løpet. Og jaggumeg tapte jeg ikke colatesten også. Jeg gjettet kun riktig på cola, mens hun i tillegg klarte cola zero. Vi hadde begge feil på pepsi max og cola light. Stillingen var da uavgjort, noe som sto seg til flyet landet på gardermoen. Jeg fikk da en melding fra min mor som informerte meg om at United hadde slått Liverpool 2-0, og det hadde seg faktisk slik at Yvonne var Liverpoolfan. Hun anklaget meg for å ha et meget bredt smil når jeg viste henne meldingen, og det kan være hun hadde rett i det. :)

Så, jeg gir turen 6/7, og det er pokker meg ikke til å kimse av.

11 tilbakemeldinger på “I have returned from the land of ice and wind!”

 1. Elisabeth Ice Cream sier:

  Vil bare påpeke at Cola Zero smaker ikke akkurat ut som «Zero problems». Smaker vanlig cola.

  PS. JEG mye flinkere å kommentere enn deg så det så

 2. Sancti sier:

  Sikker på at dette ikke var en kamuflert speiderleir?

 3. Iversen sier:

  Så «foreleser og turleder Yvonne» klarer du å flørte med?

 4. Rutha sier:

  Er det noe på gang med Yvonne eller?

 5. Kim sier:

  Bilde?

 6. din venn Ole sier:

  Sancti: Var lite med troskapsløfter og slikt, så jeg tror ikke det, men aldri godt å si.

  Iversen og Rutha: Bra dere leser mellom linjene, men det er ikke alltid noe der. Hun er bare en person det er veldig lett å omgås med, åpenbart dyktig til å lokke stille fyrer ut av skallet sitt.

  Kim: Nå har jeg ikke noe kamera, men skal se om jeg kan få tak i bilder fra turen i løpet av uka.

 7. Iversen sier:

  Love is in the aaaaiiiiir!

 8. din venn Ole sier:

  Hey, whatever floats your boat. :)

 9. Rutha sier:

  Slenger meg på den kommentaren til Ivers der…

 10. Iversen sier:

  HVA VAAAAAR DET VI SAAAAAAA *synge*

 11. Rutha sier:

  ER DET SAMME DAMA????
  WOHO.