Reisebrev fra nord!

Hei til alle trofaste lesere og annet rask som kommer innom denne siden. I talende stund sitter jeg foran en pc i et datarom på Hotel Rocket Range. De av dere som er kjappe i tankegangen har kanskje skjønt hvor jeg er, men siden jeg tar sikte på å tekkes alle lag av samfunnet kommer nå svaret: Jeg er på rakettskytefeltet på Andøya, et meget kaldt sted. Det er en tur i regi av universitetet for alle som tar faget Romfysikk.

Kan vel begynne med starten. Flyet gikk fem over åtte, så jeg måtte stå opp klokka fem i dag. Gikk greit, siden jeg la meg kvart på ti i går. Sov på flyturen opp, våknet like før Tromsø. Og som trikkefører Syvertsen antakeligvis husker kommenterte jeg til henne når vi satt på flyet til Krakow at Polen fra luften så veldig flat ut. Hvilket jo også er tilfelle. Tromsø og området før byen er det stikk motsatte, fjelltopp etter fjelltopp etter fjelltopp, bare avbrutt av en kjede her og der. Alt sammen hvitt på toppen, naturligvis. Det var langt å foretrekke framfor innflyvingen til Krakow.

Flyturen fra Tromsø til Andenes var like kort og hendelsesløs som dette avsnittet.

Etter å ha ankommet hotellet, som inkorporerer alle vitenskaplige avdelinger, var det i gang med forelesninger. Og her begynte problemene å vise seg; vi var rett og slett veldig trøtte. Litt mer forelesning av en fyr som snakket sakte om hele anlegget, en presentasjon som egentlig var beregnet for politikere og bidragsytere, hjalp ikke saken det minste. Det som hjalp var en liten tur ute hvor vi skulle gjøre noen lette, innledende øvelser. For kaldt, det er det så avgjort. Like fullt tok jeg og et par andre studenter oss en tur i strandkanten siden vi fikk halvannen time før middag til å gjøre hva vi ville på. Det var en meget koselig tur, strendene her er nydelige. Bare synd det er så pokkers kaldt.

På den positive siden kan jeg nevne at maten her er direkte nydelig, lunsj var tomatsuppe med pølse og kjøttboller, og som tilbehør fikk man et himmelsk nybakt brød. Hmmm. Middag var lasagne, og god lasagne er alltid en god ting. Men den lasagnen gjorde meg utrolig trøtt. Og ute blir det bare kaldere.

Det jeg egentlig skal gjøre nå er å se på et par nettsider som viser observasjoner av solvind og the interplanetary magnetic field. På disse kan med se om det kommer noe nordlys snart, eller aurora som vi kaller det på fagspråk. For øyeblikket ser det ganske dårlig ut. Det er jo pokkers så synd, for jeg noe av det jeg gledet meg mest til med turen av muligheten til å se aurora. Samt oppleve litt skikkelig kulde.

Greit, det er faktisk ikke kaldt.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg har en kammerat som gikk på vgs der oppe. På noe romforskning og tull. Han syns det er det mest bortkasta året han har hatt. Hele opplegget var elendig, og lærerene brydde seg ikke.
Håper din opplevelse er bedre:)

Siden Rutha begynte med dette kameratgreiene.. :) Eg har ein kamerat som er ferdig romfysiker, og som har vore på senteret fleire ganga, og eg trur einaste grunn til at han ikkje er næraste nabo, er at det er så grådi kaldt der oppe ;) Ok, ikkje så kaldt, men kaldere enn Bergen..

jeg har og en kamerat som går på noe romgreier, tror jeg. kjenner du Golding?

Rutha: Min opplevelse var nok betraktelig bedre, ja, jeg storkoste meg. :)

L: Vurderer nesten å flytte dit selv, er et utrolig fint sted.

Tamara: Nei, navnet ringer ingen bjelle, men så tar jeg foreløpig kun ett fag i romfysikk. Kan være kameraten din er på mastergradsnivå.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.