Stafett: Å snuble på oppløpssiden

Prinsesse Lea ga meg følgende oppgave: Skriv en scene fra et filmmanus der en kvinne har hovedrollen. Du kan godt bruke inspirasjon fra en historie du kjenner, og prøve å bytte ut den mannlige hovedpersonen med en kvinnelig, eller du kan finne på noe helt nytt. Here goes.

«Surinams tulipan»

Scene 34.

Ekst: Jungel, grønn og fin.

Musikk: Ækksjenmusikk.

Vi befinner oss i skauen. Det er vått og ekkelt, ikke noe blivende sted. Filmens to hovedpersoner (den ekle mannen og den supre dama) møtes til endelig showdown ved Salto de Angel (som ikke er i Surinam, men 80% av filmen har gått for seg der). Få meter unna den dundrende fossen ligger det et helikoptervrak. Ved halerotoren har skurken tatt skjul bak en stein. Han plaffer løs mot vår heltinne, hun plaffer selvsagt tilbake. Det hele er fryktelig spennende.

Skurken treffer vår heltinne i halsen.

Blod fosser, dama dør. Emosjonelt høydepunkt etter to timer med haraball i toppklasse. Skurken lener seg tilbake mot en motordel og tar en sigarett.

Musikk: Sørgelig.

Fade ut.

Rulletekst.

Kom an, noen måtte jo miste stafettpinnen før eller siden! Oppgaven var fin, men jeg har nok ikke tatt vitaminene mine i det siste. Patetisk innsats, det må innrømmes. Såvidt jeg forstår er Typiske Tor Andre nestemann ut, han skal få lov til å skrive om sitt forhold til broccoli. Bokstaven «G» kan dessverre ikke brukes mer enn én gang i hele teksten, og det er jo litt kjipt siden Tor Andre må skrive minst 250 ord. Lur også inn ordene «sexy», «vannflaske» og «Chuck Norris». Lykke til!

16 tilbakemeldinger på “Stafett: Å snuble på oppløpssiden”

 1. Nordstafett sier:

  […] Vi befinner oss i skauen. Det er vått og ekkelt, ikke noe blivende sted. Filmens to hovedpersoner (den ekle mannen og den supre dama) møtes til endelig showdown ved Salto de Angel (som ikke er i Surinam, men 80% av filmen har gått for seg der). Få meter unna den dundrende fossen ligger det et helikoptervrak. Ved halerotoren har skurken tatt skjul bak en stein. Han plaffer løs mot vår heltinne, hun plaffer selvsagt tilbake. Det hele er fryktelig spennende. Resten.  […]

 2. Sexy Sadie sier:

  Det ble da bra det her.

 3. Røverdatter sier:

  Og siden du slår et slag for norsken, kan jeg opplyse om at brokkoli skrives med to k’er. Men hvem bryr seg vel om detaljer?

  Jeg syns det var en kort og grei løsning på oppgaven, jeg! Men hvem bryr seg vel om hva jeg mener?

  ;)

 4. Betty Johnsen sier:

  Supert!

  Jeg glemmer det sannsynligvis aldri!

  Betty

 5. Tor Andre sier:

  Snakk om en hinderløype av en oppgave :o)

 6. Esquil sier:

  and now for something completely different, pretty boy, når leserne dine kårer deg til søtest må du ikke skylde på meg. Jeg blodstemmer på mihoe, men det hjelper ikke. Kan ikke redde deg der, baby.

 7. Esquil sier:

  «Det hele er fryktelig spennende.»

  :D
  den setningen kommer til å revolusjonere norsk manusskriving. Nå får forfatterne masse tid til overs til å pimpe vin på kunstnerkafeene.

 8. Mihoe sier:

  Esquil: Selv syns jeg kanskje denne avstemningen er litt pinlig og diskriminerende…Men jeg takker for stemmene :)

 9. Iversen sier:

  SS: Takk, takk.

  Røvis: Akkurat når det kommer til broccoli syns jeg en dobbel-c ser best ut. Jeg er selektiv, Lomheims ord er ikke lov.

  Betty: Hehe, jeg tror Tor Andres stafettpinne kan bli noen hakk kulere. :D

  TA: Jeg har troa på deg, det er bare derfor!

  Esquil: Jeg liker å lede. Det øker selvfølelsen min. :p

  Mihoe: Kanskje litt pinlig, men hvordan er den diskriminerende? O_o Husk at jeg har ringt hele familien og bedt dem stemme på meg, så du leder egentlig!

 10. Prinsesse Lea sier:

  Det Esquil sa i #7… :D Ellers synes jeg det var strålende, jeg og tar gjerne hovedrollen! (Dessuten lover jeg å gi deg en mye kulere oppgave neste gang). Vel blåst:)

 11. Mihoe sier:

  Jeg tenkte på dette med at leserene dine selvsagt gjør som du sier – tom jeg har stemt på deg!

 12. Iversen sier:

  Lea: Dere er altfor snille, men jeg har lært av mamma at man skal nikke og smile når man komplimenteres. :)

  Mihoe: Haha, ok da. :D Jeg får skifte den ut snart.

 13. Kim sier:

  Hum.

 14. Kim sier:

 15. Nordstafett sier:

  […] Iversen revisited: Å snuble på oppløpssiden […]

 16. Påholden hyllest til broccoli « Typisk Tor Andre sier:

  […] Nå er det min tur i Nordstaffet, hvor norske web-skribenter utfordrer hverandre. Her er hva Iversen ville at Typisk Tor Andre skulle skrive om: Han skal få lov til å skrive om sitt forhold til […]