Det er jo bare så WOW, ass….

Jeg lovte/truet med å skrive et innlegg om asosiale tendenser til visse spillere av WoW. Med andre ord, jeg skal kalle folk idioter. Og fremfor å gjøre det til deres (karakterers) ansikt foretrekker jeg å gjøre det i bloggen til iversen. Det er bare slik jeg er.

Til de av dere som tenker «jeg kan jo intet om WoW, så jeg vil ikke skjønne bæret» kan jeg si at innlegget vil legge seg på et så lavt nivå at selv dere kommer til å forstå det. Med mindre dere er stokk dumme. Skal personlig gå gjennom innlegget sammen med Iversen, så da er i alle fall hans forståelse sikret.

Det er greit å begynne med det grunnleggende. WoW står for World of Warcraft og er et såkalt MMORPG, som står for Massively-Multiplayer Online Role-Playing Game. Spillet er så heftig at forkortelsen WoW ikke bare står for spillets forbokstaver, men også er blitt et uttrykk for undring og begeistring. Og i motsetning til hva South Park og diverse bedrevitere hevder er det ikke bare asosiale tapere som spiller WoW, jeg har selv noen karakterer der, og mange av mine venner har det samme, samt broren min. Og vi er, ifølge mor mi, heftig kule typer. Jeg parafraser selvfølgelig, hennes ord var mer «late slasker», men kjærligheten bak ordene var lett å skue for det trente øye.

Altså ikke bare asosiale tapere. Men de finnes, i wow som i virkeligheten, ja til og med i leiligheten til Iversen (ooooh, BURN!). Og jeg skal fortelle om noen av de, slik at alle dere som ikke wow’er (ja, det er et verb, tenk!) kan gni dere i hendene og generalisere herfra og til månen, helt til dere har plassert alle som rører en pc i båsen taper-for-evig-tid.

La meg sette opp situasjonen. I visse deler av spillet er oppdragene du får altfor vanskelige til å løses på egenhånd. Disse oppdragene er lagt til såkalte instances, som er områder hvor kun deg og din gruppe har adgang, du møter ikke andre spillere der. Og for å klare slike, og dermed få noen av de beste belønningene i spillet, må man ha en gruppe på fem personer. Med andre ord, tvunget samarbeid. Vel, du må ikke gå i disse instancene, men som sagt, veldig fine belønninger, og det er ofte veldig gøy å samarbeide med andre spillere for å drepe store monstre. Så, over til farene ved et slikt opplegg:

Problemtilfelle 1: «Den skjulte dust» – Jeg har begynt med et av de verste tilfelle her, som jeg selv ble offer for på torsdag. Vi var en gruppe på fem stykker, var i den første og enkleste av alle instancer, og var nesten ferdig. Den store demonen var død, vi skulle bare drepe hans to sersjanter, slik at jeg (og de andre) kunne få en lekker magisk stav. Da forsvinner plutselig den ene spilleren fra gruppa. Hun bruker en tilbakekallelses-stein som forflytter ham til en by, og dermed bort fra oss. Vi står da med skjegget i postkassa og mangler en mann til de siste utfordringene, men vi kan fremdeles klare det om vi jobber bra. Men det mente ikke presten vår, som er borte noen sekunder senere. Og vips, vi er rævkjørt, og den siste timens spilling må gjentas ved en senere anledning. Denne typen duster er veldig farlige, fordi de ikke gir noen advarsel i form av å oppføre seg som en dust. Det sparer de til de elegant glir kniven inn i ryggen på deg og lar deg i stikken.

Problemtilfelle 2: «Den åpenlyse dust» – En mye mindre farlig versjon av dust. Denne dusten kan man vanligvis se på lang avstand. Kjennetegn er 1337speak (med ekstra skrivefeil) og en holdning med en stank av ukesgammel fisk. Møtte også en av disse på torsdag, når jeg prøvde å danne en ny gruppe for å fullføre jobben vi ikke fikk gjort. Denne dusten hadde tidligere kranglet med et annet medlem av gruppa mi, siden dusten hadde ninja’et noe loot tidligere. Å ninja’e betyr å ta noe fra falne monstere som han ikke hadde rett til. En moderat krangel fulgte, hvor personen nektet å svare på noe spørsmål om hendelsen, og fulgte opp med at om vi ikke stolte på ham så ville han stikke. Så jeg svarte at jeg ikke stolte på ham, og adjø. Hvorpå han de neste ti minuttene kontaktet meg for å bli med i gruppa igjen, helt til han slengte noen fornærmelser i min retning og heldigvis ble stille.

Problemtilfelle 3: «Den åpenlyse og meget maktgale dust» – Her kommer den største dusten av de alle. Nok en gang torsdag, holdt fremdeles på å danne en gruppe til å fullføre jobben. Vi trengte en Warrior, siden de er meget flinke frontsoldater. Og fikk til slutt tak i en som kunne tenke seg å være med. Tror jeg. Var litt vanskelig å si, han var ifølge ham selv «swedice» og hadde et meget dårlig grep på det engelske språk. Når jeg endelig fikk kontakt med ham på svensk/norsk var det bare et problem som gjensto, han krevde å bli leder for å være med. Han var nemlig, nok en gang i følge ham selv «the beast». Vi hadde lyst til å bli ferdige, så vi lot ham være gruppeleder og begynte instancen. Etter ca. fem minutter har vi forlengst forstått at denne svenske tassen ikke hører på noen andre enn seg selv, og liker å angripe altfor mange fiender på en gang, slik at resten av oss må stresse som pokker for å holde ham i live. Etter at han for n’te gang løper rett inn i en skokk fiender lar vi ham rett og slett dø, mens vi prøver å gi ham beskjed om at samarbeid er tingen. Hans svar på det, når han er ferdig med å løpte tilbake til kroppen sin (man kan gjøre slikt i WoW) er å sparke de to av medlemmene som ikke skjønner svensk, og gi oss andre beskjed om at vi skal lage en ren skandinavisk gruppe. Dette kan han gjøre fordi han var gruppeleder, noe vi selvfølgelig nå angret kraftig på. Vi har ingen planer om å føye denne potensielt skånske Hitler, så jeg og det siste gruppemedlemmet forlater ham og joiner de to han kicket, hvorpå jakten på en ny Warrior begynner.

Kan trøste dere med at enden var bra, vi fikk tak i en ny Warrior og klarte alle oppdragene. Men takket være diverse duster brukte jeg fire timer på noe som burde ta halvannen til to. Nok prat om WoW nå, dere har sikkert fått en overdose allerede.

I dag hadde jeg forelesning i kvantemekanikk, et av fagene hvor det var underveiseksamen forrige uke. Og foreleseren bruker det første kvarteret på å gjenta til det kjedsommelige hvor enkel denne underveiseksamenen var, og hvor dårlig resultatet ble. For alle oss som er i stand til å lese mellom linjene og høre ordene som ikke sies er det meget stusselig å bli kalt idioter i femten minutter sammenhengende. Fyren hadde nok brent inne med det helt siden han fikk inn oppgavene vi leverte, men like fullt, helt nødvendig kan ikke denne dårlig kamuflerte skyllebøtten ha vært. I fjor var det, av 47 innleverte underveiseksamener: 1 A, 6 B, 9 C, 8 D, 14 E og 9 F. Litt lavt tyngdepunkt, altså. Vi kan kanskje til og med si at karakterfordelinga var litt tung i sessen. Han burde kanskje tatt dette som et hint på manglende evne til å bedømme vanskelighetsgrad.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg unngår problemene ved å kun spille solo. Slik unngår jeg også å noensinne nå så høyt i level at jeg får muligheten til å delta i en instance. Problem løst. Yay!

Gleder det deg hvis jeg sier jeg aldri har spilt det, eller kommer til å spille det?

Sancti: Men du frarøver deg selv utrolige mengder potensiell moro. Jaja, er jo ditt valg.

Rutha: Tja.. vet ikke helt. Burde jeg bli glad?

Så…hvordan går det med skjegget?

Kunne du kanskje poste ei liste, eit punktvis sammendrag av dette innlegget, sånn for alle oss som falt av etter det om mora di og heftig kule typer ? :)

Kim: Det gjør som skjegg pleier.

L: Åneidu, her skal ikke forenkles. Her på espeniversen.com liker vi å gi leserne våre skikkelige utfordringer. Vi ønsker jo kun lesere som er hardcore. :)

Eg får vel lese alt då :) Men eg vil gjerne komme med eit tips om pauseinnslag i tilsvarende innlegg i framtida. Ein vits eller litt sladder/snadder innimellom, liksom for å halda på lesaren :)Ser for meg at ei innføring i for eksempel WoW, fotball eller andre kjedelige greier hadde blitt superinteressant med IRL-sammenligninger, avsløringer fra Iversen og Oles fadeser på området(dei må vel finnast) og kanskje eit bilde eller to av hovudpersonane i bar overkropp..

Skal gjøre mitt beste. Innlegget ble litt lengre enn jeg trodde siden jeg var nødt til å skrive for ikke-wow’ere. :)

Lest. Det var lettere enn eg trudde. Liker den gjennomgående bruken av ordet dust :) Du skriv forreste bra, det glemte eg heilt å få med i sted. sorry

Jeg vil bare undestreke at jeg ikke spiller WoW.

L: Takker og bukker. :)

Jeg er også en ikke-WoW’er så jeg finner da stor glede i South Parks geniale episode:)
«How can we kill that which has no life?»

Vi spiller wow, og nå har vi kost oss med innlegget ditt, og kjente oss veldig igjen. (Tamara leste høyt og Jakob lo.) Nå får jeg ikke lov til å skrive mer, men hvis jeg skulle skrive mer så måtte jeg skrive noe om puppene mine sier Jakob. Men det gidder jeg ikke. Ciao

Det er virkelig synd du sluttet å blogge. Jeg skjønner ingenting av dette, men lo veldig av det med moren din, og det holdt.
Ja, jeg leser ett år senere. Jeg er en trofast, men ikke veldig effektiv leser å ha.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.