Ting jeg fant ut av altfor sent – et meme (kanskje)

Jeg lurer på noe, og i den anledning håper jeg å starte et bittelite meme helt på egen hånd. Det skal bli snakk om når man skjønte ting som mange misforsto i barndommen. Når jeg sier «lite» meme, da mener jeg «lite». Jeg er ikke så oppfinnsom at det gjør noe. Dealen er at jeg skisserer en kjent feiloppfatning (og håper jeg ikke er den eneste, da blir jo dette en sørgelig affære), også forteller jeg om den gangen jeg innså the value of money. Når det er din tur skal du drite i mine svar og dele dine egne. Man skulle tro forklaring utover dette er unødvendig? Jada, vi kjører på!

Come on, catch up/ketchup – At denne vitsen hadde en fin dobbel bunn skjønte jeg ikke før jeg var noen-og-tyve år. Ikke mange åra siden, altså. Jeg tror grunnen er at den som fortalte den til meg først heller ikke var klar over at ketchup og catch up lyder likt, og at han som meg regnet med at dette var festlig fordi tomaten hadde blitt knust til ketchup. At det drøyde sålenge håper jeg virkelig er fordi jeg aldri reflekterte noe over dette i årene fra barnehagen til i forfjor sommer. Flaue greier.

Excuse me while I kiss this guy/the sky – Syns fremdeles det høres ut som om Jimmy er homofil, men en kamerat satt bordet på plass da jeg var atten eller nitten. Jeg får fremdeles litt rykninger i øyet når jeg ser knokejern den dag i dag, dette kan tyde på at jeg ikke alltid har valgt de rette vennene. Traumatisk OG flaut. Ikke dårlig!

Drosjeskilt og funksjonen ved å lyset på eller av – Greit. Denne har jeg fremdeles ikke kontroll på, men innbiller meg at lys i skiltet viser at drosja er ledig eller at sjåføren har sertifikat. Øh.

Chihuahua - Ungdomsskolen. Helt til tiende klasse innbilte jeg meg at dette ordet skulle uttales som det skrives: Tsjihuahua. Hadde nok funnet ut av det tidligere om jeg hadde hatt noe kontakt med bikkjer av den rasen, men det var altså ikke før da at jeg en dag fant ut at jeg måtte bruke dette ordet i en eller annen sammenheng. Det sier jo seg selv at hele klasse fniste godt. Jeg husker ikke hva vi snakket om, men de hånflirende ansiktene vil jeg huske til jeg dør. Tsjiwawa. Tsjiwawa. Som vanlig skylder jeg på noe, denne gang Disney-filmen «Oliver og gjengen» med norsk tale. Jeg er brennsikker på at stemmen på kassetten min forklarer at Tito er en Tsjihuahua. Brennsikker!

Portveien er ikke et skikkelig boligstrøk – Jeg ante vel at det ikke hang helt på greip med alle de bittesmå husene ganske lenge før jeg fikk endelig bekreftelse mitt første år i Oslo (tre år siden). Et besøk i hagebyen hvor serien ble filmet bekreftet mine bange anelser, men flaut ble det aldri. Bare koselig og nostalgisk. Denne har jeg egentlig bare med for å sjekke om andre var teite.

Sesam Stasjon er også fusk – Jeg har vært på Sesam Stasjon. Jeg kikket inn vinduet. Ingen Bjarne, ingen Alfa og ingen Leonora Dorotea Dal. Bare et føkkings lager. Pappa fortalte at «nei, innsiden filmes i et studio, vet du vel!», og siden jeg ikke visste det (vel!) var dagen lagt i grus.

Rullebåndet i butikken er ikke magisk – Jeg kunne jugd og fortalt om at dette visste jeg ikke før jeg begynte å jobbe i butikk som femtenåring, men det hadde vært jug. Mamma fortalte meg det omtrent samtidig som jeg formet ideen og begynte å boble over av barnlig glede, og havnet på min shitlist for bortimot to uker. Jeg var bare fem år, og mamma husker nok episoden bedre enn meg.

Ok, kanskje ikke det aller kuleste meme jeg har sett, men desidert blant de mest uvanlige. Det våger jeg jaggu å påstå! Jeg tagger alle som føler seg kallet, men innrømmer at svar fra spesielt Mihoe, Peterandrej, Leif-Atle Heen, Gudmund, min «venn» Ole, Iskwew (eventuelt Tigerungen?) og ElisabetIC ville gjøre meg passe blid. Er du fornærma fordi jeg ikke nevnte deg? Da kan du stole på den beste hevnen er å drite meg ut ved å svare. Helt sant!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hehehe…
Du har hatt en livlig fantasi gitt. Magiske rullebånd.
Jeg har imidlertid har en like episode som chihuahua-episoden din. Jeg trodde en bedé (eller hvordan det skrives) var til å vaske føttene i, noe som hele klassen syns var fantastisk morsomt. Hvordan skulle vel jeg vite at det var til underlivet?

Er ikke portveien et skikkelig boligstrøk?
Dobbelbetydningen i ketchupvitsen skjønte jeg (ble meg forklart) i forrige måned.

Tsjiwawa. TSJIWAWA? Mener du virkelig det?
oj…

Siden du ikke tagga meg, stemte jeg på Carl I oppi hjørnet. Ææda bææda. Neida, kødda.

Jeg fant for ikke lenge siden ut at det ikke het «universielt» men «universelt» – men jeg lurer på om det er riktig, læll. Det er det mest spennende jeg kan komme på – jeg mener, det er jo grenser for feilgrep jeg kan gjøre, Supreme Being som jeg jo er.

Chihuahua… HAHA, takk for den, eg ler so eg grin :)

Det med portveien fann eg ut i vår, og ketshup-vitsen ca når eg var 18. :)

Dæven, andre gangen jeg blir tægget! yay! Im on it.

Ketchupen fant jeg ut omtrent på samme alder som da du fant det ut. Men om drosjen er ledig/opptatt når lyset er av/på har jeg fortsatt ikke oversikt over.

Rutha: Bidée er bare teite uansett.

Vilde: Nei, det er en hageby. Masse minihus.

Oj: Tror det..?

Brom: Da blir Batman lei seg! Eller ikke, siden du kødda. «Universielt»? Og ingen rettet deg på det før? :D

L: Madammen er også veldig glad i chihuahuaen.

Elisabeth: Jaggu.

Røvis: JEg syns fremdeles det er en gyldig teori at lyset kan ha med hvorvidt sjåføre har lappen eller ei.

Ketchup/Catch up-vitsen fant jeg ut av i fjor…og jeg er nærmere førti enn tredve (uten å gå i detalj)…
Du har altså ingenting å skamme deg over. :-)))

Iversen: Det er vel en kolonihage? Ikke en hageby.

Eller nei…er vel en hageby. Jeg blander alltid.

Neida, Rutha. Kolonihage er riktig, meg som surrer med ordene. :)

[…] Espen Iversen utfordret meg til å skrive litt om de tingene jeg skjønte sent. Altfor sent. Altså de tingene man var ganske sikker på i barndommen, men som plutselig viste seg å være noe helt annet når man ble eldre. […]

Skulle gjerne «mema» denne, men kommer ikke på noe i farten. Kanskje senere.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.