Ole-effekten

Vi har vel alle hørt om Vampus-effekten (fra nå av kalt VE). Såvidt jeg har forstått går den ut på at om man putter Vampus i tittelen på innlegget sitt vil man få en drastisk økning i lesere. Hvis jeg har misforstått på det groveste og at VE går ut på at om man tilsetter et stykk Vampus til plenen så er den skinnende grønn neste morgen er det bare å saksøke. Uansett skal jeg i dette innlegget holde meg til min (potensielt innbillte) VE. Forresten, gjelder den også når man bruker navnet Vampus i teksten og ikke i tittelen? Det finner vi snart ut av.

Nå skal jeg ikke snakke om VE i seg selv. Den skal brukes i sammenligning med en annen mindre kjent, men like heftig effekt. Noen som kan gjette hva den heter? Alle som svarer nei på dette spørsmålet burde virkelig lære seg å lese titler på innlegg. For det er nemlig Ole-effekten (fra nå av OE). La meg fortelle deg en liten historie om en snill og uskyldig blogg rammet av OE:

Se for deg Espen Iversen (fra nå av EI), blond og blåøyd og generelt sett fornøyd med livet. Han har dame, jobb, leilighet og en blogg som kanskje ikke er verdenskjent, men som trekker trofaste lesere. Men han føler seg litt sliten, og tenker at det kunne vært greit med litt avløsning. Enter Ole. Han inviterer sin gode venn Ole til å skrive litt på bloggen, for å være et friskt pust, og kanskje Ole til og med kan finne seg en lekker bloggeelskende jente (ok, min motivasjon, ikke Iversens.) Så Ole joiner, og skriver relativt hyppig. Og hva skjer? Lesertallene SYNKER! Ole skriver enda litt hyppigere, med det resultat at bloggen er på vei rett i søpla. Så banker underveiseksamener på døra, og Ole må lese litt (selv om han egentlig bare surfer på youtube, siden han er ganske skolelei). Kan noen spå hvilken effekt dette har på nevnte blogg? Joda, leserne STORMER tilbake.

Så, OE oppsummert: Inntroduser Ole som gjesteblogger, mist lesere. End of story.

Noen tenker kanskje: «Kommer han til å trekke seg grunnet motgang?» Andre tenker heller: «Haha, boikotten vår for å bli kvitt Ole fungerer som smurt.» Mitt svar til dere første er at å gi seg mens man er på topp er ikke min greie, og da skal jeg pokker meg ikke gi meg mens jeg er på bunn heller. Og til dere andre; DERE BLIR ALDRI KVITT MEG!!! Det sagt er jeg noget skuffet over at min anmeldelse av The Nightmare before Christmas ikke så ut til å slå an videre. Både meg og Iversen var enige i at den var ganske så god, og mer objektive kritikere enn oss er vanskelig å finne. Var den ikke noe særlig? Da kan dere si det, feedback er alltid nyttig.

Har underveiseksamen i morgen, Romfysikk. Skulle lese masse i dag. Men nei, motivasjonen er i toalettet for tiden. Jeg kom i snakk på msn med Kim, som da er en venn av meg og Iversen. Han sier at Kavorkaen hans er innstilt på portugisere og rumenere for tiden. Kavorkaen er et uttrykk hentet fra Seinfeld og er hva damer blir tiltrukket av. Han følger opp med å vise meg bilde av en smukk liten rumener han traff på myspace. Og alle ser vel hvor dette bærer; jeg utvider min webhorestatus og joiner myspace. Min aktivitet på Blink (som riktignok ikke har vært meget stor) har ikke skaffet meg et tjej foreløpig, så jeg synker til nye dybder. Tror jeg dette kommer til å hjelpe? Nei, gjør ikke det, men det er tross alt et hakk bedre enn å sitte på hybelen og vente på at drømmedama skal banke på døra. Nå sitter jeg og venter på at hun skal banke på døra ELLER kontakte meg via myspace/blink. Minst dobbelt så effektivt, altså. Hun er nok rett rundt hjørnet nå.

Til dere som så VE og tenkte Vampiric Embrace; dere spiller så altfor mye WoW. La dere forresten merke til at jeg aldri brukte forkortelsen EI? Det skulle bare være en spøk. Haha.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.




Kommentarer

Siden mine tall også synker (dog ikke når jeg skriver om utroskap og sånt) så skal jeg vaffal ikke invitere deg som gjesteblogger!

Søren heller, jeg som øynet en mulighet til å avansere til en bedre blogg. Jaja, kanskje Mihoe inviterer meg. I verste fall kan jeg sikkert blogge litt for PAJ, men har ikke lyst.

Jeg beklager så mye – men jeg har ikke hatt tid til å frekventere blogglandia i det siste. Jeg går ut fra at mine besøk teller for ganske mange.. *tjihi* Kommer sterkere tilbake og lover at fraværet ikke har hatt noe med Ole eller Ivers å gjøre!

Jeg derimot ble fast leser av denne bloggen rett etter at OE-effekten ble innført. Det kan selvfølgelig ha noe med at jeg egentlig ikke leste blogger før dette, men jeg velger å tro noe annet.

Må jo like til profilen da, din laksetrapp.

Jeg er fast leser jeg av Oles skriblerier!! Wooooooot!

Tiqui: Hovedoppgave framfor blogg; hva slags prioritering er det? Alle vet jo at internett er det viktigste i hele verden. :)

Vilde: Hmmm… kanskje jeg bare skremte bort mange av de gamle traverne. De var sikkert redde for forandringen. Foretrekker dere nye (og forbedrede) lesere uansett.

Kim: Nå hadde jeg planer å holde mine (etterhvert godt kjente) smådesperate nettframstøt skjult for bloggerne, vil jo at de skal tro jeg er kul som Brandon Lee i the Crow (akkurat sett den, fine fine filmen). Men, men, nå er det visst fritt fram. Om noen har forslag til hvordan jeg kan spiffe opp profilen for å bedre mine sjanser med det motsatte kjønn er det bare å komme med de. Helst ikke kraftige personlighetsendringer, det tror jeg ikke jeg er mann om.

Elisabeth: Whohoo, en fan! Er du en av disse bloggegroupiesene Espen lovte meg?

Heldigvis har jeg innsett at jeg bare er et bittelite hjørne på www. Det er jo verre for Iversen, han vil jo gjerne være sentrum på www.

Jeg kunne vært mottakelig for noen skikkelige nerderier, Ole. Der har jeg ikke fått til noe selv på en stund.

Hm…merkelige greier dette. Jeg leser verken mer eller mindre etter at du ble gjesteblogger. Dvs…når jeg tenker meg om leste jeg litt mindre i en periode før du begynte tror jeg. Fordi det aldri var noe nytt her.

Og The Crow er en bra fim.

Isk: Jeg er for øyeblikket under eksklusiv kontrakt til espeniversen.com. Men han sliter litt med å levere bloggegroupies, og er ikke sikker på om jeg noensinne fikk den klemmen han lovte meg. Så om du føler for å tilby bedre vilkår er det fritt fram. :)

Mihoe: Godt å se at den harde kjernen er lojal. Hvis jeg kun skremte bort det ustadige rasket som dumpet innom kun når det passet dem selv var det nok til det beste. Og The Crow er en veldig bra film. Bare synd Brandon Lee døde altfor ung, han spiller stort.

[…] din venn Ole: Isk: Jeg er for øyeblikket under… […]

Ole: Jeg syns du gjør en perlejobb, og det er tross alt meg som teller. Ellers er jo dette kommentarfeltet fylt av frekkheter, det må sies. :p

..tilsett et stykk VamPus til plenen…?!? UÆÆÆH!
*låse døren og lukke alle vinduer* Vil ikke bli tilsatt noen plen..

VamPus: Men tror du det ville hatt en bra effekt på gresset?

Hm. Vet ikke. Kanskje jeg fungerer som mosefjerner?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.