Oslo – Riga (en vei) for 297,- eller 0,-?

Her om dagen reiste en kvinne fra Gardermoen til Riga med Norwegian, totalt uten identitetspapirer eller flybillett. Man kan spørre seg om hun tok flytoget uten å betale også, men det blir jo bare spekulasjoner. Dagbladet kan med andre ord ordne de undersøkelsene selv.

Det er ikke det faktum at et menneske kunne lure seg gjennom en haug med kontrollpunkter, muligens uten å være klar over at det var det hun gjorde, som irriterer meg ved denne saken. Det er faktisk ikke saken som irriterer i det hele tatt, det er denne vesle ingressen fra Dagbladet.no som irriterer sokkene av meg:

(Dagbladet.no): Søndag feirer Gardermoen åtte års jubileum og så langt har mellom 50 og 60 millioner passasjerer reist ut fra den nye hovedflyplassen. Ingen har greid å ta seg fra Gardermoen til utlandet uten et eneste påkrevd papir – før i dag.

Øhm. Ikke aner jeg hvem man har betalt for å si noe så dumt, men vedkommende bør gi spenna tilbake. Dama som reiste til Riga ble ikke oppdaget før hun måtte gjennom latvisk passkontroll. Hun ble aldri oppdaget på Gardermoen. En gang til: Oppdaget i Riga, man luktet ingen lunte på Gardermoen før noen fra den norske ambassaden i Riga ringte. Den logiske bristen er til å ta og føle på.

Hadde man ikke gjort jobben sin i Riga hadde vi vel aldri fått høre om denne reisen. Er det ikke da jævlig bra jobba å fremdeles bare påstå at dette aldri har skjedd før?

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Så du tror altså at folk kommer seg gratis fra Gardermoen til utlandet stadig vekk? Hmmm vi får håpe alle de som kommer seg gjennom alle kontroller bare er psykisk ustabile og ikke terrorister i hvert fall.

Nei, ikke stadig vekk – men det er totalt ulogisk å bare anta at dette ikke har skjedd før i og med at dette ikke ble oppdaget før ting var utenfor Gardermoens kontroll. Det finnes sikkert flyplasser med slappere sikkerhet enn Riga, liksom.

Gratis flyreiser, sier dere? Til hekkefjell med underveiseksamener, jeg drar til syden en uke. Ciao!

Husk at du må passere passkontrollen i landet du reiser til også, da.

Er det dette de kaller hopp-på-turer?

Selvsagt er det ulogisk. Jeg tror vel kanskje de ga uttrykk for et håp her :o)

Men de kan jo ikke vite.. det kan ha vært minst en til som har klart det…

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.