Sårri bårri!

I natt har jeg for første gang pløyd gjennom «Ut i vår hage» med kommentarer fra Bård og Harald.

harald_eiaLitt ut i episoden «Fanget i norsk film» sier Lena (Harald Eia) Sårri bårri til Streitingen (Atle Antonsen). Jeg og mine har naturligvis brukt dette uttrykket aktivt siden vi så episoden, og gleden i den Iversenske heim var til å ta og føle på da Harald på kommentatorsporet uttrykte skuffelse over at Sårri bårri ikke ble en nasjonal landeplage av et uttrykk.

Vel, mr. Eia, vi er kanskje ikke hele Norge, men du skal vite at Sårri bårri er et utbredt uttrykk i bortgjemte trakter av Tøyen, Porsgrunn og tidvis Arendal. Litt blidere nå? Finfint.

Jeg veit at du kommer til å lese dette, for du googler nok deg selv ganske ofte. Sees til sommern, jeg lover å ikke luske i hyttehagen din neste år.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg trodde Sårri bårri ble en nasjonal landeplage. Gud vet at jeg plaget alle jeg kjente med det uttrykket, og jeg kan være ganske plagsom når jeg først setter i gang.

Hvordan var kommentatorsporet? Burde jeg låne det?

Og neste gang du sender meg sms for å si «gla i ræi» hadde jeg satt pris på at det ikke var klokka seks om morran. Men jeg er gla i ræi å.

jeg har sagt sårri bårri ganske mye.
og mange jeg kjenner og.
ganske irriterende i lengden.

Sårri bårri er da langt ifra like irriterende som folk som starter setninger uten stor bokstav. :)

pøh.
så lenge det ikke er oppgave som skal inn til universitetet så driter jeg i det.
så det så.

Der har vi dagens ungdom i et nøtteskall. Da jeg var ung måtte vi kose med den nihalete katten hver gang vi glemte stor bokstav i begynnelsen av en setning. Og jaggu ble det bra folk av oss også!

Hva med obligatorisk komma når man starter med en leddsetning? («Da jeg var ung, …») Dere lærte ikke noe om det? ;)

Tony: Når man er så gammel og grå som meg er det ikke alltid like lett å huske barnelærdommen, så den regelen har nok gått i glemmeboken. Men vil det ikke i dette tilfelle stykke opp setningen unødvendig? Kan ikke se for meg at et komme etter «Da jeg var ung» er strengt nødvendig.

Meninger (gjerne informerte, men tullete godtas også) mottas med takk.

Ole: Du bør, det er artige kommentarer. Og jeg er GLA I RÆI døgnet rundt!

Rutha: Bra jobba, det er bare å fortsette. Vi kan ikke skuffe Harald.

For øvrig ser ikke jeg heller nødvendigheten av et komma der Tony vil ha det, er det snakk om en særregel her?

Her i gården går det også i både «sårri borri» og «gla i ‘rei» i tide og utide. Vi er mange!

Tony har rett angående kommareglene. Skulle bare mangle, ettersom han er en lektor in spe. Så her er det nok bare å bøye nakken og skamme seg… ;)

Jeg klarer fremdeles ikke å uttale setningen naturlig med et komma der. Så jeg får gjøre det jeg pleier når det er meg mot resten av verden:

DERE ER ALLE IDIOTER!!!

:)

Det er ikkje meininga at du skal uttala kommaet.

Kjetil: Jeg tror Oles poeng er at vi dødelige har lært den enkle kommaregelen «er det en naturlig pause eller en opplagt leddsetning, da er det komma», og i den omtalte setningen er det ingen naturlig pause å finne. Jeg nekter absolutt ikke for at det sikkert skal være et komma der, men en litt bedre forklaring enn «joa, klart det skal være komma» hadde vært nydelig. :)

Dette handla ikkje om komma ved naturlege pausar, men komma før leddsetning.

Fordi «vi måtte kose med den nihalete katten hver gang vi glemte stor bokstav i begynnelsen av en setning» åleine er ei fullstendig setning. Trur eg.

Men eg forsto kva Ole meinte, ville berre egla litt.

Takk Prinsesse Lea ;)

Iversen: en bedre forklaring enn «joa, klart det skal være komma»?? Hvem har sagt det egentlig? Regelen er jo: Hvis man starter setningen med en leddsetning (slik som her), må man ha komma etter leddsetningen. Verre er det ikke :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.