TV-swinging på morgenkvisten

Klokka nærmer seg frokost-TV (eller, øh, egentlig ikke da – det er lørdag) og jeg ser på svensk TV. Det er to timer igjen av skiftet mitt, og Kanal5 viser «Wife swap«.

Kjedelige greier, at folk orker å se et helt program i denne serien kan jeg ikke begripe. Imidlertid er det en tanke jeg rett og slett ikke klarer å bli kvitt: Hvorfor er det så himla kult å bytte ut akkurat mødrene? Det finnes visst ikke versjoner hvor far, søster, bror, katt eller hund skifter plass* – de få eksperimentene med slike bytter har visstnok vært totalt mislykkede, og om noe kan bli kjipere enn det de pøser ut på skjermen nå, da er det jaggu bra noen dro ut ledningen. Det eneste jeg klarer å finne av bytteprogrammer som ikke deler ut mødre i hytt og gevær (og som faktisk overlevde en hel sesong) er «Boss swap». Jeg innbiller meg at idémyldringen foregikk omtrent slik:

TV-sjef 1: Vel, å bytte ut mødre var jo en dundrende suksess, hva nå?
TV-sjef 2: Hmmm… Noe av moroa med å bytte ut kjerringene er jo at de skal bestemme over alt mulig, er det ikke? Klesvask, matlaging, sånne kvinnfolksysler.
TV-sjef 1: Klart det, mannfolka er jo på arbeid. Noe må jo tuppene få leke seg med.
TV-sjef 2: Ja… Hva med at vi prøver oss på nøyaktig det samme igjen, bare at denne gangen prøver vi å gjøre livet for mannfolka surt på jobben?
TV-sjef 1: Sjennialt, Egon! Du har lagt gullegget igjen!

Maskuline håndtrykk og lovnader om spandering av øl oppstår; et nytt fjernsynsprogram har sett verdens lys.

Sannsynligvis er «Boss swap» minst like überdøllt som «Wife swap». Ideelt sett burde dette innlegget bli rundet av med en spissfindig konklusjon om hvorfor det blir «bedre» TV av å bytte damer enn menn, men siden jeg ikke har for vane å avslutte med slike (ikke aner jeg hvorfor, heller…) får det bli med en gjentagelse: «Wife swap» er dritkjedelig og anbefales naturligvis ikke. Skal du se på TV er det naturligvis tippekamp og «Family guy» som gjelder.

* Jeg veit naturligvis om «Switched» (eller noe sånt), men syns ikke den teller. Så det så. Og dette ble ikke redigert inn etter sutring i kommentarfeltet, fortenk!

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.




Kommentarer

Hvorfor tells ikke Switched?

Fordi Switched fokuserer kun på de to som blir bytta, ikke noe videre på familiene deres.

Åh. Men hva syns du om Deal or No Deal? Kommer det en anmeldelse der? det er jo så mange artige tv-program du kan si noe om. Om ikke noe positivt så ihvertfall lage en «på pinebenken» innelegg. Men program på svensk TV er ikke helt det som trigger interessen min, så du får plukke litt mer fra hjemlige trakter. Det er Tamaras råd idag. Men du skal selvfølgelig ikke høre på det, fordi du må kjøre din egen vei, på din egen traktor. Hm. Msn?

Det er når jeg leser innlegg som disse at jeg priser meg lykkelig som nesten aldri ser på TV. Når jeg hadde kabel-tv så kunne jeg av og til finne noe interessant å glane på. (som oftest på Discovery, National Geographic og TV3 for champions league!)

Jeg har dog en trang for å se kule tv-serier, så blir en del DVD-kjøp og «opptak.» (det faktum at det tas opp i HD, uten reklamer og i et helt annet land er en helt annen sak..)

TV på natten og midt på dagen er uansett ganske dølle saker. Kjærring-bytte må vel være det absolutte lavmål.

Tamara: Nja, Deal or no deal var ikke spesielt gøyalt, syns jeg. Lover å holde meg til mer relevante greier fremover, om det blir mer tv-visvas. :p

Jan-Tore: Du aner ikke hvor mye crap man kan ta seg selv i å se på når man jobber tolvtimersskift med å blant annet overvåke tv-signaler. Jeg tror det absolutte lavmål må være datingprogrammer som Next og Date my mom, etc.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.