Iversen: Andre reisebrev fra Krakow

Ole er en tregsekk og vil heller besoeke museer og kirker enn aa fortelle folk om turen vaar. Vi faar se om han skjerper seg, det droget. Det er vel lite sannsynlig, tenker jeg.

Uansett. I gaar spiste vi paa et sted som serverte kjoett i alle fasonger, Madammen og Ole spiste verdens beste spare-ribs, Trikkefoerer var ikke helt fornoeyd med sin noe toerre biff mens jeg fikk den moereste biffen noensinne, dessverre smakte den ikke spesielt mye. Det var godt, men ikke saa godt. Vi tok en tidlig kveld, i motsetning til de andre feststemte folkapaa hostelet vaart, og det tok sin tid aa sovne. Selv vaaknet jeg minst to ganger av braaket, men saant maa man taale naar det er billig aa bo!

Klokka syv vaakna vi av at Ole inntok badet, vi andre maatte stille oss i koe. Like greit, siden Ole er kjapp dusjemann. Klokka aatte gikk bussen til Auschwitz, og vi var fremme litt over en time senere. Vaeret var, som Ole paapekte ‘uanstendig pent’, og leir 1 var direkte pen. Av naturlige aarsaker var ikke Birkenau like pen, men vaeret hjalp der og. Grunnen til at jeg skriver om hvor visuelt tiltalende stedene var er rett og slett at det er vanskelig aa skrive noe fornuftig om leirene ellers. Holocaust er jo ikke trivelige greier.

I halv to-tiden var vi tilbake i byen, ved bymuren og Kraows fantastistk stilige barbikan. Den var aapen for spasering hele veien, og vi tok endel bilder der som Trikkefoerer sikkert kan dele senere. Det var like goeyalt som sirkus, minst. En barbikan er en liten utstikker-mini-borg som man bygger for aa styrke forsvaret av for eksempel porten i en bymur. Derfra gikk turen hjem til hostellet for aa slappe litt av.

Fred ut.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg er virkelig ikke en tregsekk, altsaa.

Men alt det andre stemmer jo, jeg ser ikke noen Ole-rapport!

Det er så koselig å lese reisebrev når man er sjuk :)

håper ikke hostellet deres er som hostellet i Hostel.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.