Iversen: Reisebrev fra Polen

Ah, saa var vi paa plass.

I skrivende stund er vi paa vei til Wawel-slottet, bare for aa kikke litt paa fasaden der. Saa er planen en tur paa restaurant for aa fortaere kjoett, mest for aa faa en unnskyldning til aa bruke den teite oe-kombinasjonen her.

Vi kom oss avgaarde hjemmefra kvart paa fem i dag morges, med taxi til flytoget. Paa   flytoget opplevde jeg tidenes mest porno annonseringsstemme, den var som tatt fra blaafilmens verden. ‘Og naaaah… er vih… snaaaahrt… paa Gaardermoooeeehn….’ ga meg latterkule.

Flyturen gikk straalende, vi sov hele gjengen. Vel fremme paa lufthavnen koste jeg og madammen oss med noe som maa ha vaert en utstilling av kule flymaskiner. Ole og Trikkefoerer satt paa gal side. De  vil bytte side paa veien hjem. Vi tok airport bus shuttle til flytoget, men det viste seg at distansen var paa hele 200 meter. Vi hadde kanskje rukket et tidligere tog om vi hadde gaatt. Paa flytoget betalte jeg billettene vaare med en 100-zlotyseddel, og siden billettene kosta 16 zloty tilsammen tok det jaggu sin tid foer vekslepengene var i havn. Billettdama snakket i vei paa polsk, hun virka hyggelig.

Hostelet var enkelt aa finne, og saa greit ut.  Badet var snasent, bilder f;lger muligens. 

Dagens vesle Ole=gullkorn: Det gaar to asiatiske froekner utenfor, noe jeg paapeker. Ole forter seg til vinduet, og jeg kommenterer at SAA pene var de ikke. Ole repliserer ‘Joa, men jeg jo paa ferie’.

Alle hilser, mer senere. 

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Nå ble jeg imponert! Allerede reisebrev :o) Håper dere koser dere og at reisebrevene blir mange og lange.

hørtes deilig ut med en ferie gitt.
venter på fler spennende reisebrev.
og gjerne fler ole-gullkorn…evt. dagens ole.

Ja,imponert jeg og! Brev fra Onkel Reisende Ivers er koselig :)

Ha ha! Jeg satt på med en taxi-sjåfør som bablet i vei på polsk. Etter å ha prøvd meg på engelsk og tysk (nokså rustent), fant jeg ut at jeg like gjerne kunne snakke norsk. :)

Ha ha – den kommentaren fra Ole var en klassiker!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.