Orgia bona hic in his septem diebus?

Som Iversen allerede har innformert dere om var jeg på en togaparty på lørdag. Det ble holdt i et kollektiv hvor flesteparten hørte med til en gjeng som går under det notoriske navnet «biologene». Iversen er til enhver tid sjalu på at jeg kjenner andre folk enn ham og madammen, og det er en stor torn i hans side at det hender de inviterer meg til fest. Hans harde følelser er delvis berettiget grunnet det velkjente faktum at biologi er fysikkens noe puslete lillebror/søster, som fremdeles trenger hjelp med å knytte skolissene. Til gjengens forsvar er ca. bare halvparten av de biologer, eller biologer-to-be, siden de fremdeles studerer.

Dessidero frivatum cum oleo.

Vel, jeg og Axel, som også bor på Bjølsen, dro sammen til festen. Vi ankom ca. en til halvannen time før festen var skikkelig igang, hvilket viser at nordmenn ikke alltid kommer på tiden, de kan komme både fashionably og unfashionably late. Vi var visstnok på tiden og ikke for tidlig, så det var jo ikke all verdens å sitte og vente mens vertene spiste, men lite annet å gjøre.

Speca musculos magnos meos.

Etterhvert var folk kommet, og det begynte å bli togafestetid. Noe som faktisk gikk ganske greit for de fleste gutter, mens jentene løp de neste timene inn og ut av stua for å finne et privat sted å fikse på antrekket. Det var druer og diverse annen frukt, så mine medbrakte cheezballs var kanskje ikke helt i stil, men de forsvant fort når posen ble åpnet.

Hic aper gustum habet….

Det er vel nå jeg skal fortelle om alskens ville orgietilstander. Det ville desverre vært blank løgn. Jeg var fairly forkjølet, og siden toga ikke er det mest varmende plagg i verden måtte jeg etterhvert takke for meg og spaserte hjem i ellevetiden. På den tiden var folk fremdeles påkledd, og selv om stemingen var god vil jeg ikke strekke meg til å kalle det en orgie.

Voca medicum mihi. Puto me hirudinibus egere.

Til slutt, noen gode råd for den kommende togapartydeltaker:

– Ikke bruk laken. IKKE BRUK LAKEN! Jeg gjorde den tabben å ikke sjekke internettsider for råd før jeg handlet, hvilket jeg føler meg noget dust for å ha glemt. Ikke bare passer laken dårlig til jobben, det er svinedyrt kontra bare å kjøpe noen meter med tøy. Med mine manglende sykunnskaper visste jeg ikke dette, og selv om resten av gjengen gikk sammen for å handle inn stoff var det ingen som innformerte meg om det. Jippi. På den positive siden er jeg meget fornøyd med hvordan jeg klarte å sy to laken sammen, tror faktisk de henger sammen fremdeles. :)

– Sokker og trøye, absolutt noe å tenke på. Det var uten trøye som var stilen i dette kollektivet, og when in rome.. Sokker derimot burde jeg kanskje ha brukt, togaen er ikke skapt til å varme føtter. Fotfrossen som jeg er hadde ullsokker vært en idé.

– Sikkerhetsnåler. Jeg hadde vært forutseende, andre hadde det ikke. Om man hadde godt til innkjøp av en rimelig mengde hadde flere jenter blitt spart for hurtige retretter ut av stua.

Cur ille sine toga per viam currit?

Hvis noen føler at dette innlegget er skrevet uten den helt store motivasjonen så har de nok rett i det. Iversen ville ha det, og jeg var pliktoppfyllende, selv om jeg følte at jeg ikke ville være i stand til å yte emnet rettferdighet. Derfor har jeg krydret opp innlegget med latinske sitater mellom avsnittene. Om du klarer å si hva de betyr kan det være at du, ja nettopp DU, kan vinne en date med Ole (espeniversen.com garanterer ikke at førstepremien blir delt ut, og oppfordrer på ingen måte til hallikblogging). På tide å avslutte med stil:

Nonne quisquis hic Latine decenter loquitur?

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Abusus non tollit usum, tenker man, og gledes over at der åpenbart ikke var en slik centurion tilstede, som den Brian møtte. Du husker -? Selv om hans grammatiske våpen langtfra var like stort som spydet, ble det jaggu rett til slutt:

Centurion: What is this then? Romanes eunt domus, «People called Romanes they go the house»?
Brian It-it says, «Romans, go home»!
Centurion: No, it doesn’t! What’s Latin for «Roman»? [grabs Brian’s ear] Come on, come on!
Brian: Romanus!
Centurion: Goes like?
Brian: Annus!
Centurion: Vocative plural of annus is…?
Brian: Anni?
Centurion: [writes] Romani. And eunt? What is eunt?
Brian: «Go»! Let-
Centurion: Conjugate the verb «to go».
Brian: Ire; eo, is, it, imus, itis, eunt!
Centurion: So eunt is…?
Brian: Third person plural, present indicative. «They go!»
Centurion: But «Romans, go home» is an order, so you must use the…?
Brian: The… imperative!
Centurion: Which is…?
Brian: I!
Centurion: [twisting Brian’s ear] How many Romans?
Brian: [yelling] I.. Plural, plural! Ite, ite!
Centurion: [writing] Ite. Domus? Nominative? But «go home», it is motion towards, isn’t it, boy?
Brian: Dative, sir!
[The centurion promptly draws his swords and presses it against Brian’s throat. Brian yells:]
No, not dative! Not the dative, sir! No! The… accusative, accusative! Domum, sir, ad domum!
Centurion: Except that domus takes the…?
Brian: The locative, sir!
Centurion: Which is?
Brian: Domum!
Centurion: [writing] Domum… -um [sheathing his sword] Understand?
[Brian nods eagerly]
Now, write it out a hundred times!
Brian: Yes, sir, thank you, sir! Hail Caesar!
Centurion: Hail Caesar. If it’s not done by sunrise, I’ll cut your balls off!
Brian: Oh, thank you, sir. Thank you, sir. Hail Caesar and everything, sir!

Et lite øyeblikk trodde jeg jammen at denne Erik vile gå av med seieren her!

Jeg venter på oversettelsen av det latinske. Eventuelt kommer jeg til å svare på portugisisk.

Vet ikke om daten er så interessant, siden jeg er godt gift, og dessuten sliter jeg litt med oppgaven, men jeg leser iallfall ut av det at du ønsket deg frivatum – hva det nå enn er – med olje, at du mener å inneha store muskler som folk bør se på, at du hadde appetitt som et villsvin på cheezedoodlene og at disse som manglet toga løp så altfor fort av sted. Og noe om at den som er stand til å skjønne dette skal få litt hederlig omtale? Dessuten mistenker jeg at det ble drevet litt selvmedisinering underveis.

Iskwew: Innrømmer du nederlag? tsk, tsk..

Øyvind: Mye ganske riktig her, men ikke helt bullseye. Poeng for gode forsøk okke som. Dog ingen date, nei.

Jeg vil bare skyte inn at denne saken åpenbart er skrevet i tung rus og i så måte kan ikke Redaktør Iversen nødvendigvis stå inne for alt som er skriblet ned. Ole, vær ditt ansvar bevisst og svar dine kommentatorer!

Typisk. ETT forbanna minutt kom han meg i forkjøpet.

Kunne du ikke bare jugd på deg en orgie? Kjeeeedelig post… *Gjesp*

(OK, kanskje det er morfinen i min selv-utskrevne hostesaft som snakker. Evt feberfantasiene… syyyk!! Ivers, kom på msn og trøst meg)

Iversen: :D Du var i alle fall mann nok til å la dine tabber bestå. Og vil ikke si i tung rus, men jeg hadde spist noen cookies, og de var berusende gode. Enkle posecookies som meg og marit lagde, de er virkelig å anbefale. Enkelt OG yummi.

Sorry, Tine… :(

Skal snart skrive noe om artige eskapader i bassenget på domus atletica, hvis du ikke finner det fengende er det ikke meg det er noe galt med.

Ole: Claro que não vou admitir nada. Acho que você criou sentenças que não tem nada sentida. Com certeza.

Iskwew: Ok, så du innrømmer intet. Aner ikke hva du sier etter det, men tror ikke du fornærmer meg på det groveste. Skjønt, man kan aldri vite. Uff, usikkerheten kommer nok til å hjemsøke meg til den dag jeg dør…

Morfin er gøy.

Hihi gleder meg :D

Og morfin ruler ja!

Huff og huff, jeg skulle lest denne bloggen hyppigere i september. Orgiene som fant sted etter at Ole dro hjem før festen begynte er sjølsagt dokumentert.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.