Five dogs playing poker

Ole Hanssen skrev:
Jeg venter ennå på et innlegg hvor du diskuterer pokerteori. Kan jo begynne med å slenge med noen spørsmål som utgangspunkt:

1. Hva er dine topp-10 favoritt-starthender?

2. Du får Ess Ni i ulik farge fra førsteposisjon på et 10-mannsbord. Hva gjør du?

3. Du sitter med Ess Dame og høyner til tre ganger big blind. Det kommer en reraise bak, av en fyr som går all-in. Han har såvidt mindre chips enn deg. Syner du?

4. Hvilken av disse hendene vil du helst ha når du går all-in.. Tierpar eller Ess Konge i samme farge?

Håper på et spennende innlegg hvor du tar for deg disse spørsmålene.

Ole Hanssen fulgte opp:
Spørsmålene var forresten litt upresise, men kan jo være interessant å se hva du svarer uansett. Kan vel for å forenkle det si at du ikke har noen spesiell ‘read’ på spillere som går all-in mot deg, og at det er relativt tidlig i en turnering.

pokerhandIversen svarer:
Dette innlegget/svaret blir nok preget av elendig sjargong, dårlige basisferdigheter og mye surr – men jeg syns jeg har lovet et pokerinnlegg så lenge nå at det ikke kan utsettes. Jeg svarer på spørsmålene dine etter tur:

1. Mine ti favorittstarthender? Jeg begrenser meg til følgende fem:

  1. To ess er alltid en slager (Spesielt er den deilig om man ligger dårlig til og venter på en mulighet til å få med mange på flopp og en påfølgende all-in), men nummer to på lista er nesten helt på linje.
  2. Konge og ess i samme farge er deilig.
  3. Ellers er det alltid kos med et ess og et annet bildekort eller en 10.
  4. Suited connectors (Altså påfølgende kort i samme farge) over 8 er jeg glad i, men henger ikke med om det er for dyrt.
  5. Den mest personlige favoritten av dem alle er nok 2-4 i samme farge. Av en eller annen grun har jeg klart å dra inn flere straights på disse kortene, men i etterkant har jeg alltid lurt på hvorfor jeg var med i utgangpsunktet… Vi får håpe jeg satt med big blind.

2. Ess og ni i ulike farger… Jeg er blant dem som har veldig lyst til å være med og se floppen, sålenge jeg ikke ligger elendig til. Med disse kortene hadde jeg ihvertfall prøvd å henge med. Nå er jeg elendig på pokerspeak, men jeg regner med at førsteposisjon betyr at jeg allerede har big blind liggende? I så fall ser jeg an de andre før jeg evt bestemmer meg for å true vekk noen med en dobbel raise. Kanskje. Jeg er en dagsformspiller. Jeg kan null pokertaktikk, egentlig.

3. Tja. Om esset og dama er i samme farge og vi har kvittet oss med fiskestimen syner jeg nok, er de ikke det kaster jeg meg sannsynligvis. Men dette avhenger jo som du vet mye av hva jeg vet om motspiller, hvordan vi ligger an i forhold til røkla og hvor i spillet vi er. I den andre kommentaren din skriver du at jeg har null peil på motstander og at det er tidlig i en turnering – da avhenger det av et par faktorer til. Er dette en billig- eller gratisturnering ser jeg ham som bare det. I dyrere spill er det nok betydelig større sjanse for et kast. Gudameg, dette var et vanskelig spørsmål…

4. Jeg vil ha Ess og konge i samme farge, men innbiller meg at oddsen er på tierparets side.

Ja, i etterkant ser jeg jo at dette nok ikke var spesielt informativt – det er lov å gi meg hjelp via kommentarfeltet (jeg føler at jeg trenger det nå). Bare for å ha det understreket er jeg ingen storgambler, jeg har vunnet tilbake initiell innsats og mer til, så nå for tiden spiller jeg for et overskudd. Null tap i sikte, med andre ord, det er greit å ha i bakhodet. Ludomani er skumle saker, barn – spill heller Yatzi eller Monopol med pappa og mamma.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Og jammen bruker han ikke (nesten) logoen til avi0or for å separere artiklene.. ;)

Heheheh, ja – det er vel bare fargen om å gjøre der. :D

Pokerboomen er sikkert død her, men fant plutselig dette innlegget. Så jeg svarer. :)

1. JJ-AA, AK-AQ, 78s, 89s, 910s, J10s

2. Kaster lett. A9 i ulik farge spilles kun ved å raise fra posisjon.

3. Kommer an på hvor mye mindre chips han har, om jeg får en god pris for synet – syner jeg. Om jeg derimot sitter på average, og det er tidlig i turneringa, ser jeg ingen poeng i å rote bort halve stacken på en 50/50 situasjon, om heller værre – så da kaster jeg.

4. AK. Sannsynligheten for at folk sitter på par er mindre enn at folk skal sitte på to ulike kort. Du vil ofte få call fra AQ, AJ her, og da leder du stort. Skulle du få call fra 88-QQ er du rundt 50/50.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.