Gatelangs

Min venn Ole og jeg var i Oslo sentrum for å handle byxor, dingsbomser til dyra og andre finurligheter på fredag (mer om turen siden), og opplevde i den anledning en av de særeste spørsmålene jeg har blitt stilt av forbipasserende handlefrender. Faktisk ble vi så paffe (Jeg fordi jeg ikke var forberedt på et sånt spørsmål, Ole fordi dama var ganske snasen) at det ble tynt med gode svar og retningslinjer. I guess you had to be there.

Unnskyld, hvor finner jeg strykejern?

Vi følte oss som Elkjøp-ansatte, på åpen gate utenfor Operaen. Trønderdamer er rare.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Eg bur i Trondheim for tiden!!!

Jasså, Asbjørn.. Men vil du likevel kalle deg «trønderdame»?

Hehe.. ikkje sånn meint. Tenk berre på alle trønderdamene eg og medstudentar frå utanbys må omgi oss med i løpet av ei veke.. :O

Å Herregud! Trønderdama forsøkte selvsagt å sjekke opp Ole. Ikke rart han er singel. At det går an å overse slikt!

Asbjørn: Ro, ro… :p

Isk: Det påpekte jeg naturligvis tre sekunder etter at vi hadde sendt henne i gal retning. Men til Oles forsvar, jeg tror hun var noen år eldre enn oss, og grunnen til at hun maste på oss var nok at vi sto helt bom stille. Enklere det, enn å stoppe forbipasserende.

Iskwew: Jeg ble rett og slett litt perpleks av spørsmålet. Jenter har ikke for vane å komme opp til meg på gata, så jeg vet ikke hva jeg ventet meg når jeg så henne komme, men et spørsmål om strykejern var det i alle fall ikke.

Men ja, jeg skulle vært mer PÅ, jeg mener, strykejern – brukes til å stryke laken – brukes på senger – senger brukes til *ehem*…

Koblingen var åpenbar.

Ole, bare så jeg er helt sikker på at du skjønner: Et tilsynelatende søkt spørsmål skyldes alltid kontaktønske. Grunnen til at det var søkt, var at det var den hun kom på, blendet som hun var av å se deg stå der. Eventuelt av å se Iversen står der også.

Unnskyld, hvor finner jeg strykejern? My Ma`s house.

I read blogs in order to learn Norwegian, in particular the colloquialism`s contained therein. Feck the strykejern. What is a dingsbomser and where can I find one. And are they worth to have. I had a look in my little blå ordbok but it is not in there. On the plus side I now know what a dobbeltfastnøkkel is. Every cloud has a silver lining. Also last week, at the back of the Domkirke somebody asked me, «Vil du har mocha?» Why would anybody want to sell me a bag of coffee at a taxi rank in Oslo at 2 in the morning? Skjønne ingenting.

Fremmedarbeider: Dette var den desidert kuleste kommentaren jeg noensinne har fått. Takk! :D

Jøss!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.