Kaninføde – mat for mannfolk?

Habben bedriver sårt tiltrengt folkeopplysning for tiden, vi andre prøver ut ting som i utgangspunktet virker jævlig kjipe. I den Iversenske heim har man gått til innkjøp av grønne linser (det er de til venstre på bildet, altså de som ikke er oransje).

Til vanlig spiser vi kjøtt. Det hender vi eter kjøttstykker uten tilbehør til middag, og jeg kan faktisk ikke huske sist vi spiste varm mat uten noen form for dødt dyr. Vi er ikke vegetariansk anlagte, altså. Det kan jo være greit å fastslå før Peterandrej og Ole begynner å mobbe meg for lav machofaktor i kommentarfeltet.

Men en dag bestemte jeg meg for at linser kanskje har noe for seg. Det var frokost-TV som gjorde utslaget, uten at jeg egentlig husker stort mer enn det. Oppskriften på den linsegreia de lagde på fjernsynet gadd jeg aldri å spore opp, så dette ble linser på kamikaze-viset. Iversen Style, så å si. Her er oppskriften på linsegørret:

Linser. De kjøper du i butikken, og betaler sikkert dobbel pris siden de er økologisk dyrket. Du finner dem enten sammen med ertene eller helsekosten, tror jeg. Spør en ansatt, det hender de vet hvor ting står. Betal for posen, dra hjem og hell dem i vann. Man kan la linsene ligge i kaldt vann flere timer om man vil spare ti minutter på koketiden (Øh?), men det gadd ikke jeg. Etter et kvarter med koking i grønnsaksbuljong kasta jeg oppi en finkappa løk og et par gulrøtter i skiver. Så lot jeg hele stasen koke litt til før jeg jevna med smør mot slutten. Før servering kappa jeg opp litt frisk estragon og åpna kjøleskapet for å finne Dijon-sennep. Fant ingen, så det ble sennepsløst. Det funka greit. Linsegreiene, som ikke ser ut som en dag i mai akkurat, ble fortært sammen med noen kyllingfileter.

Dagen etter varma jeg opp restene og hadde i litt nyinnkjøpt sennep. Det funka som faen, selv om madammen syns det var litt merkelig. Jeg fikk hennes porsjon, så dette var en ubetinget suksess. Anbefales, spesielt om du er litt egoistisk anlagt.

For øvrig var overskriften et desperat forsøk på å tabloidisere emnet, jeg aner ikke om mannfolk liker linser. Verken Chuck Norris eller MacGyver svarer på mail, nemlig.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Du trenger ikke sende meg oppskriften, tror jeg.

Må man ikke bløtlegge linser i flere timer uansett? Uansett – noen typer linser og bønner inneholder langt mer proteiner enn kjøtt. Og proteiner trengs for å bygge muskler. Altså, man skulle tro at det er så Mann som mat kan bli…

Iskwew: Vel, det så helt grusomt ut – men smakte godt. Linser smaker jo neten som potet. Vi kan jo lage når Tiqui inviterer på Trivial Pursuit. :p

Lea: Tja, det sto bakpå at det holdt lenge å bare øke koketiden. Og de ble jo som de skulle, så det virker som om bløtlegging ikke er overmåte nødvendig. Menn vet ingenting om næringshinnhold, vet du. Chuck Norris ler av næring!

Nå gidder jeg ikke leite fram den vegetarkokeboka akkurat nå, men jeg meiner å ha lest at poenget med blautlegginga er å trekke ut noe av de stoffene som kan få deg til å fise i en halv dag etter å ha spist linser. (Eller erter, eller bønner …) Hvis magen din ikke er videre ømfintlig for slikt, er det jo så klart ikke så farlig.

Men du som bor mindre enn fem minutters gange fra Intermat burde ikke ha noe problem med å finne linser — der har de hyllevis av linser i diverse farger!

Tiram: Aha! Det la jeg ikke merke til, tror magen var godt fornøyd. Hvilken av dem er Intermat? Den ved Bunnpris? Vi handler stort sett bare på de to hjørnesjappene nedi gata her om Mega er stengt.

Noe som er veldig godt er å legge et stykke bacon i vannet sammen med linsene. La det koke sammen og ta ut baconskiva når linsene er ferdige.

Lea: Linser kan ikke blø eller føle smerte. Sånt blir det dårlig Mannemat av.

Iversen: Chuck Norris spiser kun mat som rauter når du tar første biten.

Intermat er inne på Tøyensentret. Den sjappa med alle grønnsakene og ting på utsida. Der er en del kjekt på innsida.

Jeg kommer til å kjøre hardt på vegetarmat etterhvert i bloggen min, inkludert retter med grønne linser.

Jeg pleier heller ikke å gidde å vanne ut disse linsene for mye, og må av og til betale for det noen timer seinere.

«Ingen blogg uten matspalte»

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.