Etikk, schmetikk

Vet ikke helt jeg… Er det spesielt anstendig av en politimann å nynne på «I en sofa fra IKEA» når han melder husbråk til sentralen? Like anstendig som å lytte til politiradioen, sier du? Ok. I så fall hørte jeg ihvertfall ikke dette ca 3.55 natt til søndag.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

hørtes rimelig ok ut for meg.

Ha ha! Du overrasker til stadighet herr Iversen. Trodde ikke du drev med «sånt».
Er det uanstendig av politimannen? Nei, bare litt komisk syns jeg. :)

Rutha & Røvis: Joa, morsomt er det jo, men det er ikke akkurat respektfullt overfor vedkommende som fikk grisebank. Jeg burde kanskje understreket at det ikke bare var høylydt kjefting, dette. Vi snakker slag og balltre. Da syns jeg man kan holde seg litt seriøs. For øvrig driver jeg ikke egentlig med «sånt», dette var nok et engangstilfelle.

Omtrent like anstending som en brannmann som nynner «tha roof, tha roof, tha roof is on fire»

Vanskelig dette. Noen ganger kan galgenhumor være befriende, men da gjør man (forhåpentligvis) en vurdering av «publikum» på forhånd. Politimannen vet sikkert at det finnes mange tyvlyttere der ute, og burde vel tatt med det i vurderingen. Kanskje han er en fersking og får sparken i morra?

Anonym: Mjo, mja.

Røverdatter: Galgenhumor er ofte veldig befriende, men når andre står for den på denne måten syns jeg det blir respektløst. Om politimannen vet om lytterne spiller vel kanskje ingen rolle, men sparken var vel å ta litt hardt i. :p

Om jeg som privatperson synger på en drikkevise når jeg gar forbi en dritings uteligger, da er det ufint. Morsomt kanskje, men ufint og respektløst overfor vedkommende. Når en politimann gjør det mener jeg en grense er passert. Det er selvsagt noe helt annet om uteliggeren er høylydt galgenhumoristisk på egne vegne, og dermed viser at det er ok for ham med litt fnising. Urk. Jeg sliter litt med å ordlegge denne, ser jeg.

Jasså du. Et engangstilfelle?

*ler*

Isk: Jeg har allerede rota bort streamadressen. :p

Du kler ikke så lange Pinoccio-nese, Iversen.

Prøver du å stable sammen en anmeldelse? :D

Det jeg tenkte på var at hvis dette hadde vært en spøk (i galgens tegn) mellom politimannen og en kollega, så kanskje det kan sees på som en slags «ventil». Da hadde ingen andre hørt det, og denne posten hadde ikke vært postet.
Når det er sagt, så er jeg i utgangspunktet enig med deg. Ikke bare fordi det er allmen etikk, men også et yrkesetisk spørsmål. Hva politimannen gjør/sier i det private rom er en ting, men som profesjonell yrkesutøver burde han vite bedre. (For det har han, om ikke andre steder, lært på skolen.)

Altså; vi er egentlig enige. :)

vel…når du skriver husbråk, hvordan skal jeg gjette balltre og slag da?
men i en jobb som det er vel galgenhumor viktig…for man opplever vel mye jævli..
selv om kanskje ikke jeg hadde gjort det.

R: Flottings!

Rutha: Som sagt, jeg burde understreket det. Og det er klart at litt humor ofte kan hjelpe, menn i dette tilfellet syns jeg det hadde passet seg bedre om han hadde drøyd synginga til etter arbeidstid.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.