Jerry Springer the Opera (eller ‘Din venn Ole, gay for gamle-Erik’)

Ja, det er sant som jeg sier. Han er mer enn bare et show med transvestittdverger som banker hverandre, strippere som banker hverandre eller diverse annet trailertrash som fyker i strupene på hverandre. Her om dagen, hvilket vil si forrige mandag tror jeg, dumpet denne lille perlen inn i postboksen min: Jerry Springer the Opera! (Nå kan man selvfølgelig krangle om det er en opera eller en musikal, men forskjellen er, meg bekjent, egentlig ganske liten. Gidder ikke gjøre noe nummer av det.) Så, hva er bra med denne musikalen? Diverse. Vi får se et utvalg gjester som nok har noe over hundre i IQ, men da kun om du legger sammen deres individuelle bidrag. Når antallet gjester akkurat når tosifret er ikke dette imponerende. Ah, glemte at det også er en haug KKK-medlemmer, men om de i det hele tatt har noen innflytelse på hjernemasseregnestykket er det nok i negativ retning. Blant gjestene finner vi en fyr som er serieutro, en kvinne som ønsker å bli stripper og en mann som tenner på å, vel, rett og slett bæsje i buksa. Og selvfølgelig en chick with a dick. Alt i alt hva man kan forvente av the Jerry Springer show.

Mange vil kanske mene at dette høres ganske vulgært ut. Hey, det syntes jeg også. Men selv om jeg som kristen, sjenert og veloppdratt ung mann selv holder meg langt unna slikt har jeg ingenting imot å se det eller høre om det, bare det er gjort på en smakfull måte. Hvorvidt det her er gjort smakfullt kan diskuteres, men hør meg ut. Humoren, slik jeg ser det, stammer ikke fra det faktum at disse personene er trailertrash eller avvikere, men i måten det fremstilles på. For det første er mange av sangene bra skrevet og veldig morsomme. Selv om tv-showet har dårlig kvalitet er dette et bra stykke arbeid. For det andre, og viktigere, så blir det meget komisk på grunn av kontrasten mellom musikken, som for det meste er meget operatisk og pompøs, og den meget lavpannede handlingen. For det tredje, det er en god del selvironi i mye av det Jerry Springer (karakteren, altså) sier. Må også kommentere at jeg syntes musikken er veldig bra, hvilket jo løfter det hele betraktelig i og med at dette tross alt er en musikal/opera.

Men så over til mandarinen i kjøttpuddingen. I løpet av showet tar nemlig Jerry Springer seg en liten tur ned til helheim, eller helvete om du vil. Der møter vi selvfølgelig på satan, som er litt av en rakker, og truer Jerry med analsex con piggtråd. Det satan ønsker er at Jerry skal ha et talkshow i helvete med det mål for øye å få en unnskyldning til satan for at han ble kastet ut av himmelen. Der har dere plottet. Så, mandarinen altså. Det er fanden sjøl. Han flommer over av stil og sjarm, nydelig spilt av David Bedella. Jeg mener, hvem kan ikke like en gamle-Erik som kommer med replikker som (rettet mot Jesus):

JerrySpringerSo you turned some water into wine, OOOH
So you walked across the freaking sea, OOOH
So you got yourself crusified,
here’s a little biscuit from me!

Ja, det er Lucifer som er stjernen i showet, og Davil Bedella vant en award for sin utrolige forestilling. Og når han smiler ondt (eller sexy) som pokker etter å ha blitt introdusert som satan blir jeg regelrett mo i knærne. Da er jeg gay for gamle-Erik.

Nå vet jeg ikke om denne musikalen er for alle. Du må først og fremst være i stand til å le av heller vulgære ting, samt tåle enorme mengder banning, noe jeg personlig ikke tolererer til daglig. Og om man ikke er noen musikalfan er nok det et stort minus, siden musikken her er meget bra og handlinga i seg selv kanskje ikke er nok til å fenge.

Eventuelt kan man være en fjortis, da er jo intet morsommere enn stygt språk, og det har vi her en mass.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Høh! Men når JEG sier «søtten heller», DA blir det huskestue… Herlighet!

Iversen: Det er kun fordi «syden heller» er så mye bedre. Eventuelt ta den gode, gamle «hengende». Prøver bare å oppdra deg litt.

Synger Jerry opera? Høres ikke helt bra ut.. *vil ha dvd*

Elisabeth, desverre, Jerry synger ikke. Faktisk den eneste rollen som ikke synger, han bare prater hele stykket igjennom. Kanskje David Soul som spiller ham rett og slett ikke kan synge, men tror heller det er fordi det ville ødelegge Imaget til Jerry Springer. Jeg mener, kan noen forestille seg at han bryter ut i plutselig sang? *grøss*

Hvis Jerry hadde sunget hadde jeg villet stukke ham i siden med en pinne bare for å høre hva som skjedde… Men jeg vil se filmen.

Jeg er overbevist om at David Soul kan synge. Navnet borger jo for stor stemmeprakt.

Absolutt et mesterverk.

Jeg skal være med på musikal-treff til uken med dette som hovedattraksjon (ikke noen deltagere som overlapper med guttakvelden i forrige uke, utenom meg) :o)

Tor Andre: Høres ikke dumt ut, du går jo fra høydepunkt til høydepunkt. Blir det like bra mat denne gangen?

Jeg tviler, men vi får se :o)

Jeg regner med at det blir innlegg om det. :D

[…] Jeg er vel ikke den eneste som tidvis har vært hektet på en sang eller et album. Noen ganger fenger musikken i hodet såpass at man føler for å plystre, nynne eller kanskje til og med synge noen strofer høyt. Men hva skal man gjøre når man befinner seg på plassen foran Frederikke på Blindern, og strofen som går igjennom hodet er “All women are whores, whores or sluts or prostitutes“? Da er det jaggu ikke lett å være Ole, da. Strofen er selvfølgelig fra Jerry Springer the Opera. […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.