Hvorfor jeg ikke flytter til New York

…the town’s so nice they named it twice!

Vel, New York kan være så nice den bare vil. Jeg flytter ikke dit. Grunnen er enkel. Som enhver normal mann i tyvåra har jeg sett de fleste Seinfeld-episoder minst to ganger. Det er en morsom serie, og det er lite hipt å ikke like den. Det siste man vil være er jo lite hipp, dermed ser man Seinfeld. Det er sirkulær logikk, den beste formen for logisk tenkning.

Jerry, George, Elaine og Kramer tilbringer mesteparten av tiden sin på noen få utvalgte steder; Jerrys leilighet, New York Health Club og hjemmet til Georges foreldre er kjente steder, men det er en lokasjon som skiller seg ut. Seriens hellige gral, stedet fansen valfarter til. Jeg snakker om Monk’s Diner, hvor gjengen ofte spiser frokost, lunsj, dugurd og kvelds.

tomsrestaurantDenne matsjappa heter i virkeligheten Tom’s Restaurant, og har prøvd å sko seg bra på Seinfeld-royalties i etterkant av suksessen. Såvidt meg bekjent holder man fremdeles på med en rettssak for å bestemme hvorvidt Tom’s er såpass gjenkjennelig i de senere sesongene at de faktisk kan kreve spenn, jeg tipper de holder på en stund. I begynnelsen var det nemlig helt tydelig at Seinfeld-gjengen spiste på Tom’s. Det var et bevisst grep å utelate den siden av hjørnet med «Tom’s» når man flashet eksteriøret i serien; USA er et herlig land. Men jeg avspores. Grunnen til at jeg ikke vil flytte til NY er som sagt enkel. Ganske dum også, men jeg klarte ikke å finne på noe intelligent å skrive om i dag. Lurer på om jeg begynner å gå tom, det ville vært kjedelig (Mer om det senere i denne uka, jeg har selvsagt tatt forholdsregler!). Jeg vil ikke flytte til NY fordi jeg er overbevist om at jeg vil komme til å tilbringe all min tid på steder som Tom’s Restaurant. Vi har ikke slikt i Norge. Steder som ligner bittelitt, kanskje, men ikke skikkelige Diners. Et sted med feit mat, passe billig, servering ved bordet og selvsagt i samme bygning som jeg selv bor i. Det er et savn, men det er bra vi ikke har slike her.

Jeg vil ikke ende opp som George, nemlig.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

som george?
skalla med gale foreldre?

Du er vel ikke en tøddel så selvopptatt som George? Jeg ville plassert deg mer i Kramer-kategorien.

De har jo cafe i Friends også. Stamsteder ute er visst viktig i store amerikanske komi-serier. Det hele begynte vel med Cheers – der foregår jo omtrent hele serien på bar.

Rutha: Jeg tenkte mest feit, hårløs og krakilsk. ;)

Isk: Nja, jo. Jeg er en ganske selvopptatt fyr. :p Jeg vet ikke helt hvor begeistret jeg er for Kramer-sammenlikninger. Jeg syns dineren i Seinfeld er så mye koseligere enn alle andre steder, cafeer og barer har vi jo i Norge og.

Iversen ligner verken på george, kramer eller seinfeld. Og logisk nok ikke elaine.
Jeg har vært på en lignende Diner i New York, og det var ok mat. Men betjeningen hadde som mål å fore deg, for så å få deg fort ut slik at noen andre kunne bruke bordet. Det er jo egentlig ganske logisk. Mens i Norge må du vente på å få bestille kanskje etter 15 min, vente på maten i 30 min og vente på regningen i 20 min etter måltidet er fullført. Hva er egentlig best?

Er du veldig glad i junkfood, Iversen? Det er det de serverer der.

Caleo: Bra noen setter ting på plass her. Jeg foretrekker kjapp service, så kan jeg heller bestille en kaffe etterpå for å sitte lengre.

Iskwew: Ja, det er jeg. Søppelmat er flotte greier! Men maten er egentlig ikke det viktigste, det viktigste er koselighetsfaktoren på Monk’s.

Iversen: Dette er en kommentar for å kommentere at det er lenge siden du har kommentert i mine kommentarfelt. Kommentar slutt.

Tine: Jeg fikk jo fryktelig lyst til å komme og si noe nå, liksom. :p

Jeg leste noe i en eller annen avis i dag om at fengselsbetjenter og besøkende i amerikanske fengsler vil ha bedre mat. Så derfor skal det nå komme MacDonalds-restauranter i fengslene. De innsatte skal visstnok, og heldigvis for dem, ikke få Big Macs.

Diners er sinnssykt nydelig! Jeg hadde hengt der hele tiden!

Åh! Jeg har spist på den restauranten!

Sonja DaAs siste skrik: Sjokoladefangerpinne

hva faen? Du skriver bare BULL mann…

Skarpt observert, Leo. :) Hva ventet du?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.