Og du trodde «Gigli» var dårlig…

Har du noensinne gitt opp en film før den var ferdig?

Det har jeg. Ikke ofte, men det hender. Moulin Rouge, for eksempel, orka jeg bare tre firedeler av. Makkverk. Den desidert mest oppskrytte filmen jeg vet om, men jeg syns jeg klarte meg ganske lenge. Et nederlag, men med æren i behold!

Lørdag 2. september 2006 går således inn i historien som den dagen jeg ga opp uten kamp. Dagen jeg mistet troen på uavhengig film, play.com og IMDB-snitt. Vi tar det siste først. IMDB-snittet til filmen jeg og madammen skulle se var på greie 6.8, som vanligvis er en ganske bra referanse. Jeg sjekket selvsagt dette før jeg bestilte DVD-utgaven fra play. Men jeg dreit meg ut. 6.8 er ikke like solid når bare 10 personer har avgitt sin stemme, nemlig. Vel, vel.. Men når en film faktisk er utgitt på DVD og distribuert av play.com, da må den ihvertfall være litt severdig? Feil igjen. Lyden var sjokkerende dårlig, skuespillerne gjorde dårligere figurer enn jeg selv gjorde i diverse teateroppsetninger på barneskolen og jeg er ganske sikker på at mitt eget DV-kamera holder høyere kvalitet enn «kameraet» disse filmfolka har brukt. Play-argumentet i porselenet, altså. Uavhengig film pleier å være bra om de kan skilte med bred distribusjon og et greit IMDB-snitt. Her har vi altså erfart at disse to kriteriene kan være villedende, og står igjen med et broket inntrykk av en ellers helt fin sjekkliste.

Dette var filmen som fikk Wrong turn (nødløsningen vår (Hah, en film med Emmanuelle Chriqui er aldri en «nødløsning»!)) til å fremstå som Citizen Kane. Det er nesten litt råttent av meg å dele tittelen med dere, for en eller annen stakkars jævel kommer sikkert til å laste ned en piratkopi bare for å se om jeg er helt på viddene eller ei. Jeg anbefaler at du lar være, selv om du sikkert vil bli oppmuntret av filmens navn (og taglines). Jeg vet nemlig at det finnes kvisete guttunger uten dametekke i mottagerenden av denne bloggen, og dere – mine venner – utgjør sannsynligvis målgruppen til denne filmen.

Jeg gir dere… Blood dancers. Filmen som gir terningkast minus 4 et ansikt. They’re not just dancing for tips.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

at du i det hele tatt har kjøpt en film med den tittelen….jeg er rystet..

neste blir vel at du kjøper battlefield earth: special edition..

Ser at bloggen din er verdt 20 000 USD. Vurderer du å selge? Jeg hadde nå iallefall vurdert det hvis noen hadde bladd opp 20 000 USD…

Peter: Hehe, den virket så utrolig exploitationhorror ut at jeg ikke kunne la være. BE holder jeg meg nok greit unna.
Den verdigreia tror jeg ikke man skal ta for helt godt fisk, men jeg hadde glatt solgt om noen bladde opp 20K dollars.

Det verste var at du overdreiv når du sa 10 stemmer! Det var jo berre 6 på IMDb når eg sjekka :/

Jaggu!

Denne må jeg låne av deg! :-) Jeg har jo forresten en ladning med dine filmer nå, som jeg enda ikke har fått somlet meg til å levere tilbake. Men det kommer…

Leif: Klart du skal låne! Du får bare ta kontakt når du får tid til å levere tilbake, så ordner vi opp.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.