Tips til nye ansatte i dagligvarebransjen

…eller kassafolk, som vi kaller dere.

  1. Før du er breial og setter deg i kassa kan det være lurt å vite hva du driver med. Ta med en oversikt over PLU-koder hjem, så slipper kanskje jeg å stå 20 minutter i kø fordi du er usikker på appelsinprisen.
  2. Om du bruker briller eller linser: Ta dem på før du stikker på jobb. Det er ingen kjekke gutter/søte jenter som sjekker opp kassapersonalet uansett (Ok, nå juger jeg, men ta på brillene likevel).
  3. Scorer du lavere enn 70 i nettbaserte IQ-tester betyr ikke dette at du nødvendigvis er dum som et brød. Likevel er sjansen stor for at du heller burde trekke i Skippergata enn å kaste bort tiden min på Mega.

Det var igrunn alt.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ojda… irritert og bitter i dag Iversen? Også på en lørdag da!

…og kanskje en liten titt rundt i fruktdisken kunne gjort seg. «Piel de sapo? Carambol? Hva er det?»
Dessuten kan kveldens gjøremål diskuteres senere, og ikke mens varene mine dras gjennom scanneren.

Gbang: Det er alltid rom for bitterhet. :D

Cathrine: Da regner jeg med at du snakker om ansatte i butikker som faktisk fører carambol og piel de sapo. De bør jo vite litt om sortimentet, har ikke butikken varen gjør det meg ikke noe om de ansatte ikke vet hva carambol er for noe. :) Og som gammel kassamann må jeg jo si at det er fullt mulig å holde en samtale i gang og samtidig gjøre en solid jobb med scanning – men det er mange som ikke klarer det, og de må dø. Eller få seg en annen jobb, i det minste.

Her snakker vi om skikkelig grinete Iversen-helg, skjønner jeg.

Forøvrig har jeg sympati for begge tilfellene :o)

Om jeg får tilføye:

4. Ikke, under noen omstendighet, prøv å løfte humøret til noen som ser skikkelig, skikkelig grumpy ut i køen, uansett hvor glad du enn er for at du er ferdig på jobb om 10 minutter. Grumpy er og forblir grumpy, spesielt i den lange køen på Coop Mega ICA 1000.

Takk.

5. Ikkje bruk tiden til å snakke med kollega når det står folk i køen.

Isk: Hehe, jeg har egentlig vært ganske blid ellers denne helga. Spesielt lørdagen var fin og avslappende.

Brom: Dead on!

Asbjørn: Igjen må jeg påpeke at de som ikke klarer å holde en samtale i gang selv om de yter kunden god service er udugelige. Selv kunne jeg kassa inn og ut, og klarte fint å betjene kunder så å si i blinde ved en anledning jeg glemte linsene og ødela brillene på vei til jobb. Men punktet er viktig, misforstå meg rett! Jeg er hjertens enig.

6. Når du jobber på baker’n er oppgaven din å betjene kundene, ikke å snakke med alle vennene dine som stikker innom.

Det kan jo være at du var en teit kunde, iversen. ;)

Her må jeg si du viser et progressivt kvinnesyn unge herr Iversen. Så det du sier er at de som blir horer er lettere tilbakestående? og at det er bedre at lettere tilbakestående kvinner er horer enn at de jobber i en butikk?

SS: Nei. Og om jeg var ville det uansett tatt et kvarter før kassamennesket hadde skjønt det, for jeg tilbragte ganske lang tid i køen. Jeg er kanskje den greieste kunden i hele verden, jeg smilte og var hyggelig med henne selv når hun brukte hundre år på å finne strekkoden på en Cola-flaske. Dusten i meg tok ikke over før jeg kom hjem og skrev surt om det. Teit fyr kan jeg ofte være, men aldri teit kunde. Til det har jeg jobbet for mange år i butikk.

Kent: Smiske på Mihoe kan du gjøre i hennes blogg. :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.