Om å gjøre ting vanskeligere enn de er

I morgen tidlig skal unge Ivers en tur bort i den lokale videosjappa. Det er snakk om et jobbintervju, og i den forbindelse har jeg tenkt en del. For å være 23 år og å søke deltidsjobb er ikke så enkelt og likefrem som man skulle tro.

Hvor seriøs søknad skriver man?

Hvordan oppfører man seg på intervjuet?

Vil man virkelig fremstå som en som «virkelig har kjempelyst til å jobbe på Mix! Barndomsdrømmen i oppfyllelse!»?

Forrige gang jeg søkte jobb var det en drøss med søkere til stillinga, jobben var rett og slett ganske ettertraktet. Jeg var på utallige intervjuer, først i selskapet som skulle ansette meg – så i selskapet som skulle leie tjenestene mine fra det første selskapet. Det var grei skuring, å legge seg på et seriøst nivå var of the essence, og det hele endte jo i en ganske tidkrevende og ok betalt jobb. Nå er jeg mindre sikker. Jeg er deltidsstudent, er ikke egentlig avhengig av en jobb til – jeg har bare lyst på spenna – og jeg aner ikke hvordan jeg skal te meg.

Er det galt å ha på en artig t-skjorte?

Dongeri, dressbukse eller homsebuksa mi?

Tør jeg berette om mitt autistiske forhold til film – vil videosjapper virkelig ha filminteresserte bak kassa?

Åååh – dette skulle være så enkelt, men jeg tenker det ihjel. Det ene som roer meg litt ned er innstillingen til sjefen da han ringte meg for å avtale intervju. «Kommer du deg opp om mårran a?» spurte han. Jeg svarte selvsagt «Jada, når passer det?» selv om jeg var livredd for et intervju klokka sju tretti (oppkjøring klokka åtte har jeg for eksempel dårlig erfaring med). Sjefen tenker seg litt om før han foreslår at jeg skal stikke innom klokka ti. Lettelse. Det kan jo gå greit, dette.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Altså; Hvis du styrer unna overivrig autist i homobukse (uten at jeg misliker overivrige autister i homobukser), tror jeg mye er gjort. Bare vær blid, normalt høflig og ditt sjarmerende selv, så skal du se at mix ikke kan motstå. At du er filminteressert (ikke nevn psykiske lidelser, Iversen) er nok bare et pluss. Lykke til!

Røverdatter har skjønt dette.
Og det skader vel heller ikke med en god porsjon sunt folkevett.
Lykke til på intervju :-)

Du kan jo skryte av at du så 123 filmer fra 21. november til 21. desember ;-)

Og lykke til forresten! Dette kan jo bare bli bra!

Dette går bra! Bare vær deg selv, men kle deg bitte litt nøytralt og kjedelig. Det er safe, som regel.

Jeg er ikke helt enig i at du trenger å kle deg nøytralt og kjedelig til et slikt intervju. Dersom det hadde vært til Sparebank1 hadde jeg vært enig, men her er jeg tilbøyelig til å si at rød t-skjorte (dog ei med grelt filmmotiv) er knall. Du skal jo skille deg ut fra alle de andre som skal på intervju også! Du skal være «han hyggelige fyren med rød t-skjorte» og de andre sier «Å ja! Han var kul! Han ansetter vi!»

Vær deg selv selvsagt! (selv om det nok høres så klisjéaktig ut, spesielt pga «jeg er meg selv»-utsagnet i forbindelse med reality-tv). Unødvendig å si, men sånn helt grunnleggende og tatt-for-gitte ting bør man jo følge, som å kle seg anstendig, være høflig, relevant og interessert.

Lykke til! :)

Du trenger iallfall ikke å si at dette er barnedrømmen i oppfyllelse! de er ute etter en som er pålitelig nok til å komme seg opp om morgenen til å åpne punktlig, og som ellers gjør jobben samvittighetsfullt nok. Det er lov å si at det passer bra med deltidsjobb på Mix fordi du liker film og fordi du har bruk for litt ekstra inntekt.

Det viktigste var nok gjort da du ikke stusset på «komme seg opp om mårran»-spørsmålet. De har tydeligvis hatt trøbbel med syvsovere før… ;)

«Vær deg selv» er et kjedelig råd, og har ikke store troen på at det fungerer bra uansett. Du må sørge for å være MEG, det vil gi deg edgen du trenger. Viktig tilbehør er da rosa hansker, speedo badeshorts og intet annet. Husk, du skal gjøre et inntrykk, og de kommer garantert til å huske «den halvnakne tufsen med de lekre hanskene.»

Jeg kan melde at jeg stiller i en dongeribukse, grønn t-skjorte (This is my clone) og ellers rent og pent tøy. Sorte sokker og et sort par joggesko. Jeg er nydusjet og snasen, men med litt halsbrann. Klør på armene og brystet, aner ikke hva det kan skyldes. Har planer om å holde meg passe seriøs, får se an mitt publikum (dette har hatt både meget bra og katastrofale utfall før).

Vi snakkes!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.