All your base are belong to us!

Det finnes ting vi alle frykter og advarer barna våre om. Hendelser så grufulle at vi ikke unner vår verste fiende å gjennomleve, kort sagt skikkelig skumle greier. Selv er jeg livredd for at romvesner skal ta over jordkloden (Eventuelt at Israel skal finne en skriftpassasje som lover dem Norge), og i går var jeg virkelig på sammenbruddets (og inkontinensens) rand. Nå er de i gang, nemlig. Romvesner har igangsatt en ny fase i Operasjon Jordklodeovertagelse.

Fortroppene er her.

Det var en solfylt og varm dag, unge Iversen var på vei til en venn for å få juling i Fifa06 på PS2. Siden jeg bor på Tøyen og kameraten min har skaffa seg leilighet på Majorstua er den greieste løsninga å ta t-bane. Man kan ta 20-bussen, men buss er som kjent et ganske kjipt transportmiddel, spesielt i rushtid. Der etablerte jeg tidspunkt også, det er altså snakk om en helt vanlig tirsdag i firetiden. Hadde det ikke vært for at jeg har tilbragt et halvt døgn i senga med feberfantasier og traumer hadde jeg nok advart allerede i går kveld. Det er mulig dette kunne ha reddet dere fra en skjebne verre enn døden – hva vet jeg? Vel. Jeg entret t-banen på Tøyen stasjon, etter å ha stusset litt over alle pizzabudene i området. Femten-tyve stykker fordelt på de tre perrongene er påfallende. De som sto på min perrong fulgte med oss andre inn i vogna, og på dette tidspunktet ante jeg fred og ingen fare. Hvem bryr seg noe særlig om pizzabud, liksom?

pizzabudDet var på Grønland jeg lukta lunta. Pizzabudene i min vogn gikk av, på kom det et nytt sett. Kledt i rødt og med pizzaeske i armene. Hvert bud bar på én enkelt eske – det er ikke snakk om å dele ut velsmakende pizzastykker til oss rushpassasjerer heller. Om ikke annet er dette sløseri i stor skala. En rask kikk ut av vinduet senere er jeg overbevist om at det må være noe skummelt i gjære – stasjonen er overfylt av de rødkledde. Noen vil kanskje tenke at dette er en kommunistisk demo av noe slag, men ærlig talt – da hadde jeg visst om det. Nei, dette er noe langt skumlere. Det er jeg brennsikker på.

Jernbanetorget, Stortinget og Nationaltheatret byr alle på samme scenario: Utskiftning av pizzabud og en skau med røde t-skjorter og blanke øyne på perrongene. Det er på Nationaltheatret jeg får det for meg at jeg må spørre et bud hva som foregår. Jeg manner meg opp, legger mp3spilleren i lomma og harker litt i det vi passerer gamle Valkyrien stasjon. Det er nå eller aldri. Eneste jeg blir litt uroet av er at vogna er fri for pizzabud. Har invasjonsstyrken tabbet seg ut? Vel fremme på Majorstua ser jeg meg omkring etter en rød skjorte jeg kan dra med meg inn på et offentlig toalett for å få banket litt sannhet ut av. Ingen. Null, niks og nada. De er borte, hele gjengen.

Konklusjonen er enkel. Oslo sentrum er under oppsikt, høyst sannsynlig av en invasjonsstyrke fra verdensrommet. Eller Italia, om pizzaeskene skal bety noe. Personlig regner jeg med at det er romvesner på gang. Jeg hadde også forkledt meg som et uskyldig pizzabud eller en annen som ingen bryr seg om hvis jeg skulle rekognosere et område jeg hadde lyst til å invadere. Skjønt, femten folk pr t-banestasjon er vel litt drøyt.

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hmmm… hvor stor sjanse er det for at de kidnapper meg for å bruke meg i et avlsprogam hvor de putter meg i et zoo med ca 30 villige babes? Er den større en null ønsker jeg gjerne våre nye herrer, romvesnene, hjertelig velkommen.

Herregud, nå blei jeg redd. Bra jeg har fløtta fra byen!

Kanskje pizzabudene har begynt å levere pr. T-bane i rushtiden…?

Nå får ikke jeg sove i natt i hvert fall! -Enda jeg ikke bor i Oslo. Buhu!

OM det skulle vise seg at det finnes en skriftpassasje som lover bort Norge til Israel, ja da blir det en form for endelig bevis på at gud er ond. Gi bort Norge? Hvem , ved sine fulle fem, ønsker å bo her? (bortsett fra meg da)

Eneste grunnen til at dette landet er befolket er fordi det kun er Nordmenn som er sære nok til å bosette seg her.

Kanskje det finnes en passasje som lover Israel de norske koloniene i Spania?

DET hadde vært noe :-D (Ultraond latter)

M:)rten

Du sa det, Morten. Jeg bekymrer meg ikke en kalori for at noen skulle komme på den feberfantasi og ta fra oss Norge.

Jeg tipper det er svensker på jakt etter oljefondet. De forsvant jo ikke så veldig langt fra Norges Bank, ikke sant?

Moreover, Iversen. Hva slags språk er det du presenterer i overskriften?

I rule at FIFA06 *cool*

Men kanskje det var et forsøk fra en eller annen pizzakjede å skaffe seg noen kunder på? Veldig rart uansett..

[…] Iversen revisited […]

Ole: Tror den sjansen er ca 0. Beklager.

Tine: Lurt av deg å dra, jeg er litt sjalu nå!

Rambukk: Har vurdert muligheten, men tror lønnsomheten er begrenset.

Røvis: :(

Morten: Jeg involverer meg ikke i skriftspørsmål. ;)

Isk: Du kan være inne på noe der, men hadde svensker vært på invasjonens rand kunne de vel bare brukt alle servitørene? Språket i overskriften har Ole allerede påpekt pr. MSN, og «of» er fjernet nå. Om du ikke kjenner igjen replikken har du gått glipp av nerdekunne!

Sam: Jeg tror du hadde flaks flaks flaks!

Så dem jeg også! To på Tøyen, en på Grønland, opptil flere på Jernbanetorget! Både formiddag og ettermiddag på tirsdag. Bra jeg kom meg vekk fra den byen så kjapt som jeg gjorde…

Overskriften henspiller på en for nettkyndige velkjent setning fra et dataspill fra 1992. Spillet er produsert i Japan, og forsøksvis oversatt til engelsk. Denne engelsken er usedvanlig ubegavet, og en av de mange bisarre setningene som dukker opp under spillets gang er «all your base are belong to us».

Fordi oversettelsene er til dels hysterisk morsomme, ble spillet i begynnelsen av 2000-tallet (ved en tilfeldighet, slik sånt noe alltid starter) oversettelsene dyrket helt til de fikk kultstatus. Som følge av dette kan du google setningen og få opp i underkant av en million treff, eller for eksempel slå den opp i Wikipedia foir en innføring i dens historikk og utbredelse.

Se for eksempel http://www.newgrounds.com/portal/view/11940 .

Tb: Ja, det var litt skummelt? Jeg trodde noen liksom skulle drepe hele opplegget her og komme med en rasjonell forklaring i første kommentar – det må da bety LITT at det ikke har skjedd??

VK: Der har du, Iskwew, en hjelpsom sjel. :D

…i så fall en hjelpsom sjel med i overkant mange tastefeil. Beklager!

(Pass bare på å fjerne punktumet i linken, så dukker det faktisk opp en side til slutt).

Skal ordne det, jeg. Det minste jeg kan gjøre når du opplyser massene. ;)

Jeg så et par av dem i konspiratorisk konversasjon rett utenfor t-banen på Majorstua. Jeg tror kanskje du har rett.

Jeg klippet dette ut fra intranettet til sporveien:

«Pizzabud som reklamestunt
Tirsdag 22. august vil vi, i samarbeid med Peppe’s, ha 150 pizzabud myldrende omkring på T-banen, iført T-skjorter med vårt glade budskap: T-banen er åpnet. Raskere rundt i byen.»

Det forklarer hvorfor hva dere så, men ikke hvor teit det stuntet var.

Delirium~: Jo, jeg begynte å bli voerbevist før trikkefører syversen ødela hele greia for meg i kommentaren under.

Syversen: Å spre terror er ikke noe kult PR-stunt.

Takk, VK! Da er jeg litt opplyst, og da er overskriften morsom. Det var den ikke i går.

Hihi, dette var artig å lese! Synd at vi ble opplyst om bakgrunnen for stuntet, for det kunne blitt noe skikkelig underholdende konspirasjonsteorier av dette. Og da hadde i det minste reklamen vært til det gode for noe!

Og hva slags bevis har vi for at dette såkalte reklamestuntet ikke i virkeligheten var en dekkoperasjon for noe mye skumlere?

Nydelig bruk av «All your base are belong to us»! :-)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.